Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία του Παραδοσιακού Συνόλου «… απ’το σκοτάδι στη λευτεριά»

Με απόλυτη επιτυχία σε μια κατάμεστη αίθουσα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τίτλο «… απ’το σκοτάδι στη λευτεριά» που διοργάνωσε το παραδοσιακό σύνολο - ορχήστρα και χορωδία - του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην αίθουσα του Χώρου Τεχνών στη Βέροια το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαρτίου 2017.

Έγινε μια αναδρομή στο ’21 μέσα από τραγούδια και σκέψεις νεοελλήνων λογοτεχνών και μέσα από τις εκπληκτικές ερμηνείες των μαθητών.

Την επιμέλεια των κειμένων έκανε ο Δημήτρης Κυριάκος. Τη διδασκαλία της ορχήστρας και τη διδασκαλία - διεύθυνση της χορωδίας ανέλαβαν οι καθηγητές μουσικής του σχολείου, Γιάννης Μπαλιάκας και Ιορδάνης Κουτσιμανής αντίστοιχα.

Ακορντεόν: Κωφίδης Γιάννης.

Βιολί: Τσιρώνη Κατερίνα, Κουτσιμανή Άννα.

Ούτι: Παπαδοπούλου Αναστασία, Τσιρώνης Γιώργος.

Κιθάρα: Μαντρατζής Γιάννης.

Λάουτο: Πυροβολάκης Γιώργος.

Λύρα: Τρέβλας Χρήστος, Μπούκτσης Θωμάς.

Κρουστά: Ασβεστάς Γιώργος.

Κλαρίνο: Βασιλειάδης Θοδωρής, Βράνας Μάριος, Τρέβλα Θεοδώρα, Αγγελική – δουκένη Τσικερδάνου, Παράσχος Γιώργος, Βασιλείου Κώστας, Λιμνιός Βαγγέλης.

Μπουζούκι: Κωνσταντής Χρήστος, Δημόπουλος Αργύρης, Τρύφωνας Παρπούλας.

Φλογέρα: Δαλίγκαρου Μαριάννα.

Χορωδία: Μουστάκας Αντώνης, Αλεξίου Όλγα, Κουτσαντάς Αντώνης, Γκιούρος Σταύρος, Τσιφλίδης Στέφανος, Θεοδωρίδης Δημήτρης, Βούλγαρης Ιωάννης, Μπουρουτζήκας Αριστείδης, Χαραλαμπίδης Άγγελος, Παπαφωτίου Μάξιμος, Κατσάνου Νικολέτα, Σακαλή Άννα, Δημοπούλου Δέσποινα, Γαλάνη Ιωάννα, Μπαντή Αλεξάνδρα, Παπάζογλου Δημήτρης, Λιμνιού Μαρκέλα, Ανθούλα Μαρία, Αθανασιάδης Νίκος, Μπαγινέτα Σταυρούλα, Δημάκας Αλέξανδρος, Δημάκας Δημήτριος, Δόμανου Ανθίμη, Ιωσηφίδου Άννα, Κετίκογλου Αναστάσιος, Λιοιλιόπουλος Βασίλης, Βαρακλής Ευγένιος, Ορταντζόγλου Κατερίνα, Θεοδωρίδης Βασίλης, Παπαδοπούλου Ελένη, Γεωργίου Μαρία, Δρακοπούλου Μαρία, Μποσμαλή Αγγελική, Τερζάκης Γιώργος, Ορφανουδάκης Νίκος, Παμπούκα Γεωργία, Πετρίδης Λεωνίδας, Αθανασιάδης Ανδρέας.

Την ανάγνωση των κειμένων έκαναν η Σταυρούλα Ζαμπέτα και ο Δασκαλάκης Μάριος.

Δείτε εδώ, εδώ και εδώ ρεπορτάζ από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο.

 

 

Read more...

Τα πρόσωπα του Νοέμβρη - Αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δείτε εδώ, εδώ ρεπορτάζ από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο και βίντεο της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 16:00 - 17:00 από τη ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο - Europeαn School Radio. 

Δείτε εδώ.

 

Read more...

Μάγεψε το κοινό το Μουσικό Σχολείο Βέροιας στη συναυλία με τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Παρασκευά Θεοδωράκη!

Στην κατάμεστη αίθουσα του Χώρου Τεχνών της Βέροιας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας με τον βεροιώτη καλλιτέχνη, Νίκο Ζιώγαλα και τον συνεργάτη του τα τελευταία πέντε χρόνια Παρασκευά Θεοδωράκη, ο οποίος είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. 

Στη συναυλία συμμετείχαν το σύνολο παραδοσιακής μουσικής με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Ιορδάνη Κουτσιμανή – διδασκαλία χορωδίας και τον κ. Γιάννη Μπαλιάκα – διδασκαλία ορχήστρας και το σύνολο ευρωπαϊκής μουσικής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Βιργινία Καραφούσια – Ενορχήστρωση – Διδασκαλία -Διεύθυνση ορχήστρας και χορωδίας. 

πρόγραμμα συναυλίας

Δείτε το ρεπορτάζ από ηλεκτρονικά τοπικά ΜΜΕ εδώεδώ, εδώ.

 Δείτε εδώ ολόκληρη τη συναυλία.

Read more...

Ηχηρό και Μελωδικό Αντιπολεμικό Μήνυμα από την ομάδα «Νότες για την Ειρήνη» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

           Ηχηρό και μελωδικό αντιπολεμικό μήνυμα έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Απριλίου 2016  από την πλατεία Δημαρχείου αυτή τη φορά συνεχίζοντας τη δράση της η ομάδα «Νότες για την Ειρήνη» του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Δώσε ευκαιρία στην Ειρήνη» που υλοποιείται τη φετινή χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Ειρήνη, συμμετέχοντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Ημαθίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

         Τα μέλη της ομάδας συγκίνησαν το κοινό που είχε συγκεντρωθεί παρουσιάζοντας μια διαδραστική παράσταση με επιλεγμένα ποιήματα και τραγούδια από σημαντικούς δημιουργούς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι οποίοι στηλιτεύουν τον πόλεμο, με στίχους του ποιητή της Ειρήνης, Νικηφόρου Βρεττάκου,  με τους οποίους ξεδιπλώνεται η ομορφιά της ειρηνικής ζωής αλλά και με συγκλονιστικές μαρτυρίες των αθώων παιδιών – θυμάτων πολέμου. Σε αυτά τα παιδιά του πολέμου ήταν άλλωστε επικεντρωμένη και αφιερωμένη η παράσταση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν από μικρούς φίλους της ομάδας ποιήματα στο κοινό που μετέφεραν ειρηνικά μηνύματα και τα οποία είχαν σχεδιάσει οι μαθητές της β΄ γυμνασίου του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, προκάλεσαν οι ζωγραφιές οι οποίες σχεδιάστηκαν από παιδιά που παρακολουθούσαν την εκδήλωση και τα οποία παρακινήθηκαν από τα μέλη της ομάδας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω της ζωγραφικής εμπνεόμενα από την μουσική και τα ποιήματα που άκουγαν.

        Την επιμέλεια του παράστασης που παρουσιάστηκε είχε η φιλόλογος και υπεύθυνη του προγράμματος Αγωγής Υγείας, Χαρά Σκουμποπούλου, σε συνεργασία με την μουσικό, Γεωργία Ιωαννίδου, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα και είχε την επιμέλεια της ενορχήστρωσης και διδασκαλίας των τραγουδιών. Ευχαριστούμε την κα Κική Ιντζεβίδου για την συμβολή της και τον κ. Κώστα Γεωργίου για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

         Πλούσιο υλικό για το θέμα της ειρήνης και του πολέμου καθώς και για τη δράση της ομάδας μπορείτε να πληροφορηθείτε από το ιστολόγιό της: http://notesgiatineirini.blogspot.gr/

Δείτε εδώ,  εδώ και εδώ ρεπορτάζ από τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ και στο τέλος της ανάρτησης βίντεο.

Read more...

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο «Μαθητικό Φεστιβάλ Φωτός»

Το μουσικό σύνολο «Έκφρασης και Δημιουργίας» του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Βιολέττα Ερμείδου και την κ. Μαρία-Ελένη Παπαδοπούλου, συμμετείχε στην εκδήλωση με τίτλο: "Μαθητικό Φεστιβάλ Φωτός", που πραγματοποιήθηκε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, ώρες 9:00 - 14:00. Στην εκδήλωση, που ήταν μια συνδιοργάνωση των Σχολικών Συμβούλων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ημαθίας.

Το Μουσικό Σχολείο πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, επιχειρώντας να προσεγγίσει σφαιρικά το θέμα του Φωτός, με απαγγελία και μουσική. Η ενασχόληση με το θέμα μας έδωσε αρχικά την ευκαιρία να ασχοληθούμε με την έννοια του φωτός ως αισθητό, φυσικό φαινόμενο, αλλά και με την έννοια του Αληθινού Φωτός, που είναι ο Χριστός, μέσα από αποσπάσματα από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Επίσης, με την ευκαιρία της παρούσας εκδήλωσης, επιλέχθηκε μουσική διαφόρων στυλ, Βυζαντινής- Εκκλησιαστικής μουσικής, κλασσικής μουσικής, καθώς και πιο σύγχρονης μουσικής, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ο μουσικός αυτοσχεδιασμός, με σκοπό να αναδειχθούν οι μουσικές γνώσεις και δεξιότητες των μαθητών και να υπάρξει μια προσέγγιση του θέματος από διαφορετικές μουσικές «οπτικές γωνίες». Το σύνολο «Έκφρασης και Δημιουργίας» του σχολείου, που συμμετείχε, αποτελείται από τους μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του Λυκείου, με υπεύθυνες καθηγήτριες, για τη φετινή χρονιά, τις κυρίες Ερμείδου και Παπαδοπούλου.

Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης για την πρόσκληση, και την ευκαιρία που μας δόθηκε μέσω αυτής να ασχοληθούμε με διάφορους τρόπους με το θέμα, καθώς και να παρακολουθήσουμε τις ενδιαφέρουσες εργασίες διαφόρων σχολείων. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Γ. Μπαλιάκα για την βοήθεια στην οργάνωση της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 "Ο Χριστός είναι το Φως του κόσμου": Απαγγελία με αποσπάσματα από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Μουσική υπόκρουση: σονάτα του «σεληνόφωτος» (Sonata quasi una Fantasia), Op.27, N. 2 Λ. Β.Μπετόβεν (διασκευή).

 "Φως εκ Φωτός" Αίνος Θεοφανείων (Στιχηρό Ιδιόμελο), Ήχος Α', Γερμανού Πατριάρχου

 "Hallelujah": L. Cohen

 Βροχή-καταιγίδα

 "Sunny": B. Hebb

 "Έλα ήλιε μου": Κ. Τουρνάς.

Η βάση της ζωής αρχίζει με φως· Κάθε μέρα αρχίζει με φως! και οι καλλιτεχνικές ανησυχίες μας κι αυτές φως ψάχνουν να βρουν. Αλήθεια τι μας εμποδίζει να βρούμε το Φως που αναζητάμε, να το κατέχουμε και να μην ψάχνουμε αγωνιωδώς, συνεχώς; Το αισθητό φως, είναι δημιούργημα και δώρο του Θεού προς εμάς, είναι αυτό που βλέπουμε και αισθανόμαστε να μας ζεσταίνει, φωτίζει τη μέρα και τη νύχτα μας, δίνει πνοή στη φύση, θρέφει τη γη, ζωογονεί τους ανθρώπους. Αυτός όμως που δημιούργησε το φως, ο Χριστός, είναι ο Ίδιος το Αληθινό Φως, που θερμαίνει τις καρδιές μας, που φωτίζει κάθε σκοτεινή γωνιά της συνείδησής μας, απαλύνει με τις Ακτίνες Του κάθε πόνο, κάθε πλάνη, κάθε κακία που μας πληγώνει και ανάβει τη φλόγα της Ελπίδας σε κάθε ανθρώπινη απελπισία. Έτσι, κι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να γίνουμε με τη ζωή μας και το παράδειγμά μας φως για τον κόσμο! Μια πόλη χτισμένη ψηλά στο βουνό δεν μπορεί να κρυφτεί! (Κατά Ματθαίον 5, 14.)

Ας γινόμαστε κι εμείς φωτεινά παραδείγματα!

Δείτε εδώ και εδώ το δελτίο τύπου της εκδήλωσης από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ημαθίας.

Μουσικό σύνολο "Έκφρασης και Δημιουργίας" λυκείου Μουσικού Σχολείου Βέροιας
 
(Υπεύθυνες καθηγήτριες Παπαδοπούλου Μ.Ε., Ερμείδου Β.)
 
Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη συμμετοχή του σχολείου από το πρώτο μέρος της εκδήλωσης.
 
Α' μέρος του Μαθητικού φεστιβάλ Φωτός 
 
28.1.2016, ώρα 12 το μεσημέρι 
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 
 
Απαγγελία: Μ. Γουλτίδου, Ε. Σταμούλη (Α' λυκείου)
Μεταλλόφωνο: Ο. Αλεξίου (Α' λυκείου)
Κιθάρα: Α. Ιωαννίδης, Β. Καραγαβριηλίδης, Π. Μακαριάδης (Β' λυκείου), Χ. Καρώνης, Γ. Πυροβολάκης (Α' λυκείου)
Πιάνο: Α. Μουστάκας (Β' λυκείου)
Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account