Ευχαριστήριο για δωρεά πίνακα ζωγραφικής

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας ευχαριστεί τον καλλιτέχνη, Γιάννη Ναζλίδη, για τη δωρεά πίνακα ζωγραφικής που φιλοτέχνησε ο ίδιος με θέμα τη μουσική και την ποίηση. Ο πίνακας κοσμεί την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. 

Read more...

Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

     Στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας λειτουργεί Μουσική Βιβλιοθήκη η οποία περιλαμβάνει τίτλους βιβλίων για τη μουσική καθώς επίσης και παρτιτούρες έργων γνωστών συνθετών. Ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή - εκτός του έντυπου υλικού  - και του οπτικοακουστικού. Όλο το υλικό βρίσκεται στην διάθεση των μαθητών μας για ακρόαση και ανάγνωση. 

Στη βιβλιοθήκη περιλαμβάνεται και συλλογή από το προσωπικό αρχείο του Τάσου Πρωτοψάλτου σχετική με την Ιταλική Μπαρόκ Όπερα η οποία παραχωρήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας από τον ίδιο. (δείτε εδώ)

Επίσης, η βιβλιοθήκη διαθέτει και ηλεκτρονικό ξενόγλωσσο υλικό (άρθρα, μελέτες κ.α.) που σχετίζεται με τη μουσική και το οποίο αποτελεί δωρεά από το προσωπικό αρχείο της καθηγήτριας πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, Πόπης Φιρτινίδου.  (δείτε εδώ) Το υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στις εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των μαθημάτων και των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο τους τίτλους των βιβλίων που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα. 

Υπεύθυνος για την καταγραφή του υλικού είναι ο καθηγητής κιθάρας, Βασίλης Βαλαβάνης.

Άλλοι σύνδεσμοι: Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας "Λίλιαν Βουδούρη"

                         Μουσική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας 

 

Read more...

Δωρεά λογοτεχνικών βιβλίων από τον Γιάννη Γεωργουδάκη

Λογοτεχνικά βιβλία αναγνωρισμένων συγγραφέων από την προσωπική του συλλογή παραχώρησε στη βιβλιοθήκη του σχολείου ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Γιάννης Γεωργουδάκης,  κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017 - 2018, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της βιβλιοθήκης

Ευχαριστούμε για τη δωρεά!

Ο κατάλογος των βιβλίων:

 1. Τζον Νήλ, Ελισάβετ Εκδοτικός Οργανισμός Πάπυρος
 2. Εμμανουήλ Ροϊδης, Πάπισσα Ιωάννα
 3. Στέφαν Τσβαϊχ ,Μαρία Αντουανέττα
 4. Κωνσταντίνου Θεοτόκη, Η Τιμή και το Χρήμα, Κατάδικος
 5. Γεώργιος Βιζυηνός, Άπαντα τα Πεζά
 6. Διονύσιου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου, Άπαντα τα Ελληνικά Έργα
 7. Π.Σ. Δέλτα, Μάγκας για την Πατρίδα
 8. Γουϊνστον Τσώρτσιλ, Τα νεανικά χρόνια
 9. Ανδρέα Λασκαράτου, 4 έργα, Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς, Ιδού ο Άνθρωπος, Στιχουργική της Γραικικής Γλώσσης, Δοκίμιον Ποιητικής
 10. Π.Σ.Δέλτα, Στα μυστικά του Βάλτου
 11. Στέφαν Τσβαϊχ, Μαρία Στιούαρτ
 12. Εμιλ Λούντβιχ, Ναπολέων
 13. Τζόναθαν Σουιφτ, Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ
 14. Ιωάννης Κονδυλάκης, Ο Πάτουχας, Η πρώτη αγάπη και άλλα διηγήματα
 15. Πωλ Γουέλμαν, Θεοδώρα, Από τον βούρκο στον θρόνο
 16. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Η φόνισσα και ανθολόγηση διηγημάτων και κριτικά σημειώματα
 17. Τζων Μπάκαν, Κρόμγουελ
 18. Ρομπερτ Γκρέιβς, Βελισάριος, Το σπαθί του Ιουστινιανού
 19. Αρτουρ Βαϊγκαλ, Κλεοπάτρα
 20. Ανδρέας Καρκαβίτσας, Ο Ζητιάνος, Λόγια της πλώρης
 21. Γεώργιος Βιζυηνός, Άπαντα τα ποιήματα
 22. Κωνσταντίνος Χρηστομάνος, Το βιβλίο της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, Κερένια Κούκλα (8 – 9 – 2017, Χριστίνα Ζαχαριάδου)

 

    

 

Read more...

Δωρεά λογοτεχνικών βιβλίων από τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας ευχαριστεί τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Διονύση Λεϊμονή, για τη χαρά που προσέφερε στους μαθητές του σχολείου μας ενισχύοντας τη μικρή μας βιβλιοθήκη με αξιόλογα λογοτεχνικά βιβλία. Για άλλη μια φορά τον συγχαίρουμε για την προσπάθειά του να προωθήσει τη φιλαναγνωσία μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του «Μιλάμε για το βιβλίο» καθώς και των δράσεων που οργανώνει κατά τις επισκέψεις του στα σχολεία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο του.

Αποτέλεσμα εικόνας για διονύσης λειμονής

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας. Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ζει μόνιμα στην Νέα Ιωνία Βόλου. Παράλληλα με την συγγραφή λογοτεχνικών έργων ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά.
Το 2005 απέσπασε το πρώτο βραβειο στον πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, για το διήγημά του: "Ζωή από τα χαλάσματα¨". "Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ" είναι η πρώτη εκδοτική του προσπάθεια. Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφορεί το νεανικό του μυθιστόρημα: "Το μυστικό της Δαγκάνας", από τον Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Κύπρου. Έχει λάβει επίσης διακρίσεις για διηγήματα αλλά και ποιήματά του. 

Ο Διονύσης Λεϊμονής τιμήθηκε για την προσφορά του στην παιδική λογοτεχνία από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου - Ελληνικό Παράρτημα (ΙΒΒΥ). Συγκεκριμένα, του απονεμήθηκε το Βραβείο που δίδεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και τη Νεανική Λογοτεχνία.

 Κάθε Σάββατο στους 102,5 Fm στη Μαγνησία παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο». Η εκπομπή μεταδίδεται και μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.magnesianews.gr πατώντας το εικονίδιο του Ράδιο 1. 

Την περσινή σχολική χρονιά η ομάδα φιλαναγνωσίας φιλοξένησε συνέντευξή του στην ραδιοφωνική εκπομπή " Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου" που μεταδόθηκε από το μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio http://www.mousikoveroias.gr/index.php/draseis-diafores/508-ekpompi-biblio

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
 1. Ειδησεις
 2. Ετικετες
 3. Videos

Sign In or Create Account