Επιτυχής απευθείας μετάδοση συναυλίας στο μαθητικό ραδιόφωνο

     Με επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας να μεταδώσει απευθείας διαδικτυακά στο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio τη συναυλία με τίτλο: «Απ΄ το σκοτάδι στο φως» του Συνόλου Έκφρασης και Δημιουργίας του Λυκείου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 στις 9 το βράδυ. 

     Η ξεχωριστή αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21 Ιουνίου) την οποία η ραδιοφωνική ομάδα εδώ κι αρκετά χρόνια τιμά με συνεργατικές εκπομπές στο European School Radio.

     Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του σχολείου φέτος σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, από την ομάδα μαθητών του European School Radio και την ομάδα των μελών της Επιστημονικής Εταιρείας του μαθητικού ραδιοφώνου, παρήγαγαν τρίωρη ζωντανή εκπομπή (8 – 11 μ.μ.) από το πάρκο των Αγίων Αναργύρων και μετέδωσαν στους ακροατές του ESR το κλίμα από τη συναυλία αλλά και συνεντεύξεις από τους συντελεστές της και τους θεατές. Για τη μετάδοση αξιοποιήθηκε ο τεχνικός εξοπλισμός που αγοράστηκε από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου στο τέλος της σχολικής χρονιάς και έγινε πράξη η υπόσχεση που έδωσαν τα μέλη της ομάδας για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του. (δείτε εδώ)

     Ευχαριστούμε την κα Εύα Δημοκωστούλα – υπεύθυνη της συναυλίας που ήταν θετική για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης, τον κ. Γιώργο Ανδριόπουλο, ηχολήπτη της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, για την τεχνική βοήθεια που πρόσφερε, τον κ. Δημήτρη Καρολίδη, δημοσιογράφο, για τη συνέντευξη έδωσε στους μαθητές κατά την οποία μοιράστηκε με τους ακροατές τις αναμνήσεις του από την περίοδο που ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός αλλά και παρουσίασε τον προβληματισμό του για το παρόν και το μέλλον του ραδιοφώνου. Επίσης, ευχαριστούμε τους συντελεστές της συναυλίας, μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι με χαρά επικοινώνησαν με τους ακροατές του μαθητικού ραδιοφώνου και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκπομπής μας. Τέλος θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της εξαιρετικής αυτής συναυλίας την οποία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός από το κοινό της πόλης της Βέροιας και οι ακροατές του μαθητικού ραδιοφώνου. Η εκπομπή είναι πλέον αναρτημένη στο podcast του σταθμού για όποιον ενδιαφέρεται να την ακούσει αλλά και να την αξιοποιήσει για εκπαιδευτικούς σκοπούς http://europeanschoolradio.eu/el/archives/podcasts/4885.

Περιεχόμενα εκπομπής
0:01 – 23:00 Σχολιασμός
23:00 – 28:00 Ομιλίες: Γιάννης Καμπούρης – Διευθυντής ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, Γιάννης Γεωργουδάκης – Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Εύα Δημοκωστούλα – Υπεύθυνη καθηγήτρια συναυλίας
28:00 – 1:23:00 Συναυλία
1:23:01 – 1:34:00 Συνέντευξη Δημήτρη Καρολίδη – πρώην ραδιοφωνικού παραγωγού – δημοσιογράφου ηλεκτρονικής εφημερίδας Verianet.gr
1:34:01 – 1:56:00 Συνεντεύξεις συντελεστών συναυλίας (μαθητών – υπεύθυνης συναυλίας, Εύας Δημοκωστούλα)

       Ήταν μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές σε ρόλο ραδιοφωνικών παραγωγών – παρουσιαστών αλλά και σε ρόλο συνεντευξιαζόμενων σε πραγματική επικοινωνιακή περίσταση. Ένα διαφορετικό μάθημα το οποίο θα ήθελαν, όπως τόνισαν στο τέλος της δράσης, να επαναλάβουν με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί την επόμενη σχολική χρονιά. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το μαθητικό ραδιόφωνο συμβάλλει θετικά στο να βλέπουν οι μαθητές μας το σχολείο ως χώρο γνώσης, δημιουργίας, χαράς και συνεργασίας. Καλούμε κι άλλα σχολεία να γνωρίσουν το European School Radio και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει.

Μπορείτε να δείτε πώς τίμησε ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ στο μαθητικό ραδιόφωνο η ομάδα μας την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ τα προηγούμενα χρόνια εδώ.

                                                                                                  Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας

                                                                                                          Χαρά Σκουμποπούλου

 

Read more...

Ζωντανή μετάδοση συναυλίας με τίτλο: "Απ΄ το σκοτάδι στο φως" στο μαθητικό ραδιόφωνο

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας γιορτάζει ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ στο European School Radio και φέτος την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21 Ιουνίου) με μια ξεχωριστή δράση συνεχίζοντας την παράδοση αρκετών ετών. Σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαδόπουλο από την ομάδα μαθητών του European School Radio θα μεταδώσουν ζωντανά διαδικτυακά στο μαθητικό ραδιόφωνο τη συναυλία με τίτλο: “Απ΄ το σκοτάδι στο φως” του συνόλου Έκφρασης και Δημιουργίας του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 στις 9:00 μ.μ. στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων στη Βέροια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας με τίτλο: “Βέροια, Εύηχη Πόλη 2019”, οι οποίες διοργανώνονται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2019.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του ESR θα είναι εκεί για να σας μεταδώσουν το κλίμα από τη συναυλία αλλά και συνεντεύξεις από τους συντελεστές και τους παρευρισκομένους. Συντονιστείτε μαζί μας τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 στις 8 – 10 μ.μ. για να γιορτάσουμε ΜΑΖΙ τη Γιορτή της Μουσικής! Ακούστε την εκπομπή εδώ.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της συναυλίας και τους συντελεστές εδώ.

Δείτε εδώ την ανάρτηση στην πλατφόρμα του μαθητικού ραδιοφώνου.

Μπορείτε να δείτε πώς τίμησε ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ στο μαθητικό ραδιόφωνο η ομάδα μας την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ τα προηγούμενα χρόνια εδώ.

Συμμετοχή στην πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας

Η εκπομπή μας θα ξεκινήσει με τον Ύμνο της Ευρώπης, από την ‘Ενάτη Συμφωνία’ του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και το ποίημα ‘Ωδή στη Χαρά’ του Φρίντριχ Σίλερ καθώς ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας να συμμετάσχουμε στην πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, κ. Franck Riester ο οποίος – στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας – μέλους και με αφορμή την εκστρατεία για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων – προτείνει με επιστολή του να ακουστεί ο ευρωπαϊκός ύμνος στους χώρους όπου θα εορταστεί η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, την 21η Ιουνίου 2019 και ώρα 20.00 μ.μ. (ώρα Γαλλίας).

 
Read more...

Στη Γιορτή Λήξης της ΔΔΕ Ημαθίας 2018 - 2019 συμμετείχε η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Στη Γιορτή Λήξης του Σχολικού έτους 2018 -2019 που διοργάνωσε η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας και στην οποία παρουσιάζονται όλες οι αξιόλογες δράσεις και πρακτικές των εκπαιδευτικών του Νομού Ημαθίας συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας το πρωί της Πέμπτης 16 Μαΐου 2019 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο - Μεντρεσέ Τζαμί στη Βέροια.

Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης το πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά στο σχολείο με τίτλο: «Δημιουργούμε, Αξιοποιούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο European School Radio» με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο, Χαρά Σκουμποπούλου και συνεργάτη τον καθηγητή μουσικής, Βασίλη Βαλαβάνη.

Τους στόχους του προγράμματος και την πλούσια δράση τους στο πρόγραμμα παρουσίασαν τα μέλη της ομάδας – μαθητές της β΄ γυμνασίου, Κατερίνα Μπαντή, Αλέξανδρος Ορδουλίδης, Κική Νικολοπούλου, Βασιλική Θεοδωρίδου, Νικολέττα Γιορετσίδου και Παυλίνα Ιωσηφίδου. Στο τέλος της παρουσίασης οι μαθητές – δημιουργοί των τραγουδιών που συμμετείχαν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό τραγουδιού «Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2019» ερμήνευσαν ζωντανά τα τραγούδια τους.

Επίσης, η ραδιοφωνική ομάδα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με άλλα προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο, ανέλαβε να παρουσιάσει τη δημιουργική εργασία «Σωκράτης – Πλάτωνας – Αριστοτέλης -Αλέξανδρος: διακριτικές σχέσεις διεθνούς ρεπερτορίου» που εκπονήθηκε από το σύνολο των μαθητών της Β’ Λυκείου (16 μαθητές) του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και παρουσιάστηκε στο συνέδριο για τον Αριστοτέλη στη Νάουσα την Τετάρτη 17 Απριλίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τατιάνα Παππά.

Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία οι μαθητές να μοιραστούν με άλλους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς στην εκδήλωση τις εμπειρίες που απέκτησαν στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων, να εμπνευστούν από τη δράση άλλων ομάδων προκειμένου να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων αλλά και να βλέπουν το σχολείο ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας, έκφρασης και συνεργασίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ειδικά την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, κα Λένα Δημητριάδου, για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές μας, οι οποίοι διαθέτουν ένα μέρος από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους για την συμμετοχή τους στα πολιτιστικά προγράμματα του σχολείου.

Read more...

Ευχαριστήριο της ραδιοφωνικής ομάδας προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας ευχαριστεί τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και ειδικά την πρόεδρο, κα Δέσποινα Παρίση, για την αγορά τεχνικού εξοπλισμού (κονσόλα - πυκνωτικό μικρόφωνο) για τις ανάγκες παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών της ομάδας αλλά και για τη στήριξη που μας παρέχουν. Τα μέλη της ομάδας υπόσχονται ότι θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εξοπλισμό. Ήδη σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 στις 9 - 10 μ.μ. θα μεταδοθεί η πρώτη εκπομπή της ομάδας, η οποία ηχογραφήθηκε το πρωί στο σχολείο εγκαινιάζοντας τη νέα μας κονσόλα! Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή σας ακρόαση! Ακούστε εδώ

Ακούστε την εκπομπή μας στο podcast του μαθητικού ραδιοφώνου εδώ

Read more...

Συμμετοχή της ραδιοφωνικής ομάδας στη Γιορτή Λήξης 2018 - 2019 της ΔΔΕ Ημαθίας

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας θα έχει την ευκαιρία την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 στις 9:00 π.μ. να παρουσιάσει το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: "Δημιουργούμε, Αξιοποιούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε" που υλοποίησε τη φετινή χρονιά στη Γιορτή Λήξης Σχολικού Έτους 2018-19 που διοργανώνει η ΔΔΕ Ημαθίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΔΕ Ημαθίας

«Γιορτή Λήξης Σχολικού Έτους 2018-19»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας διοργανώνει τριήμερο παρουσιάσεων των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και των καινοτόμων δράσεων που υλοποιήθηκαν στα σχολεία ευθύνης της κατά το σχολικό έτος 2018-19. Οι εκδηλώσεις του τριημέρου θα διεξαχθούν στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεντρεσέ τζαμί) στη Βέροια, την Τετάρτη 15, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019. Την πρώτη ημέρα θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές, βραβευμένες συμμετοχές σε διαγωνισμούς και Ευρωπαϊκά προγράμματα. Την δεύτερη ημέρα θα παρουσιαστούν προγράμματα Αγωγής Υγείας και προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενώ την τελευταία ημέρα προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων και προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας επιθυμεί να εκφράσει τις ειλικρινείς της ευχαριστίες στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για την ευγενική παραχώρηση του Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου. Θερμές ευχαριστίες και στο Ι.Ε.Κ. Βέροιας (ειδικότητες «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρας» και «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» Β΄ & Δ΄ εξάμηνο) για τον μπουφέ στο διάλειμμα, καθώς και στον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΠΑΛ Βέροιας για τον σχεδιασμό της αφίσας της εκδήλωσης. (πηγή)

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της Γιορτής Λήξης 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account