Παρουσίαση Πολιτιστικών Προγραμμάτων Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην Γιορτή Λήξης 2017

Στη Γιορτή Λήξης του Σχολικού έτους 2016-2017 που διοργάνωσε η Διεύθυνση  Β/θμιας  Εκπ/σης Ημαθίας και στην οποία παρουσιάζονται όλες οι αξιόλογες δράσεις και πρακτικές των εκπαιδευτικών του Νομού Ημαθίας συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο - Μεντρεσέ Τζαμί στη Βέροια.
 
Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν το πρωί της Τετάρτης 3 Μαϊου 2017 στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τα πολιτιστικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο σχολείο με τίτλο: "Ραδιοεπικοινωνούμε" με υπεύθυνη καθηγήτρια την Χαρά Σκουμποπούλου και "Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε" με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κική Ιντζεβίδου.
 
Το πρόγραμμα με τίτλο: "Ραδιοεπικοινωνούμε" και την πεντάχρονη δράση της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου στο μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio παρουσίασαν τα μέλη της ομάδας, Ευγένιος Βαρακλής, Σπύρος Καλατζόπουλος, Αλεξάνδρα Μπαντή και Ανθίμη Δόμανου με ραδιοφωνικό τρόπο, σαν ζωντανή εκπομπή, ενώ το πρόγραμμα με τίτλο: "Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε"  και τη δράση της ομάδας φιλαναγνωσίας του σχολείου παρουσίασαν τα μέλη της, Γιάννης Κωφίδης και Σοφία Πανίδου.
 
 
Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία οι μαθητές να μοιραστούν με άλλους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς στην εκδήλωση τις εμπειρίες που απέκτησαν στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων, να εμπνευστούν από τη δράση άλλων ομάδων προκειμένου να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων αλλά και να βλέπουν το σχολείο ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας, έκφρασης και συνεργασίας.
 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ειδικά την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, κα Λένα Δημητριάδου, για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές μας, οι οποίοι διαθέτουν ένα μέρος από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους για την  συμμετοχή τους στα πολιτιστικά προγράμματα του σχολείου.

 

                                   

                                                  

 
Read more...

ΡαδιοBιβλιοΕπικοινωνούμε…Το βιβλίο και το Εuropean School Radio ενώνουν το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και το 8ο Γυμνάσιο Πειραιά

Τα παιδιά του Πειραιά συναντούν τα παιδιά της Βέροιας Πόλης Μαγικής…

Η λογοτεχνική συντροφιά του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής της στην πόλη της Βέροιας και η ομάδα φιλαναγνωσίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας: «Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε…» συναντιούνται την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στον χώρο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για να γνωριστούν, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους σχετικά με την ανάγνωση βιβλίων και τις δράσεις των δύο σχολείων αλλά και να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες με αφορμή το βιβλίο (θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, τραγούδι).  

Είναι μια καλή  ευκαιρία ταυτόχρονα να γνωρίσουν οι μαθητές του Πειραιά τον τρόπο παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής από τη ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που δραστηριοποιείται στο μαθητικό ραδιόφωνο εδώ και πέντε χρόνια, να μυηθούν στη μαγεία του μαθητικού ραδιοφώνου – European School Radio και να ενώσουν τις φωνές τους στο πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio σε μια κοινή εκπομπή με θέμα το βιβλίο. 

Ακούστε παρακάτω το ραδιοφωνικό μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην προσπάθειά τους να ΡαδιοΕπικοινωνήσουν μαζί μας μέσω του European School Radio!

http://europeanschoolradio.eu/podcast

Ραδιοφωνικό Μήνυμα 8ου Γυμνασίου Πειραιά: Πατήστε εδώ “Γεια σου Βέροια”

8ο Γυμνάσιο Πειραιά σας περιμένουμε στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας!

Και μην ξεχνάτε “Διαβάστε, Εμπνευστείτε, Δημιουργήστε και... Ραδιοεπικοινωνήστε” 

 

Υπεύθυνη Ομάδας Φιλαναγνωσίας Μουσικού Σχολείου Βέροιας: Κική Ιντζεβίδου

Υπεύθυνη Ραδιοφωνικής Ομάδας Μουσικού Σχολείου Βέροιας: Χαρά Σκουμπουπούλου

 

 

Read more...

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2017 με την παραγωγή ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής αφιερωμένη στο βιβλίο αλλά και με τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού για την προώθηση της ανάγνωσης βιβλίων. 

Διαφημιστικό Υλικό ραδιοφωνικής εκπομπής

Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα αλλά και στα βιβλία!

Διαβάζουμε και ταξιδεύουμε…

Ελάτε μαζί μας την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 5 – 6 το απόγευμα σε μια ζωντανή εκπομπή που θα σας ταξιδέψει στον κόσμο του βιβλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017.

Τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας “Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα” διαβάζουν και σας προτείνουν τα αγαπημένα τους βιβλία αφιερώνοντάς τα σε αγαπημένα τους πρόσωπα και συνοδεύοντάς τα με τραγούδια που τους φέρνει στο μυαλό η ανάγνωσή τους.

Στην εκπομπή φιλοξενούμε και συνεντεύξεις από τους υπεύθυνους της βραβευμένης Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας του”ναού” της γνώσης αλλά και του χώρου δημιουργικών δράσεων και ανταλλαγής εμπειριών. Ευχαριστούμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας - ειδικά την κα Ασπασία Τασιοπούλου - για τη φιλοξενία, καθώς μέρος της εκπομπής ηχογραφήθηκε στον Χώρο Έμπνευσης της Βιβλιοθήκης. 

Δείτε εδώ το διαφημιστικό βίντεο της εκπομπής

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. 

Το μήνυμα της ΙΒΒΥ για το 2017, για τα παιδιά όλου του κόσμου έχει τον τίτλο : «Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο…»

Οπτικοακουστικό Υλικό 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η ραδιοφωνική μας ομάδα ετοίμασε τρία βιντεάκια για την προώθηση της ανάγνωσης βιβλίων στο μαθητικό κοινό. Ελπίζουμε να σας αρέσουν! Εμείς σας ευχόμαστε… “Καλά ταξίδια!”

Το σύνθημά  μας είναι: “Διαβάζουμε και ταξιδεύουμε…”

Ευχαριστούμε τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) αλλά και ειδικότερα το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου του οποίου η δράση αποτελεί για εμάς αφορμή για Έμπνευση και Δημιουργία αλλά και το μαθητικό ραδιόφωνο για το βήμα που μας δίνει να ακουστεί πιο Δυνατά το μήνυμά μας!

Δείτε εδώ το 1ο Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017 

Δείτε εδώ το 2ο Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017 

Δείτε εδώ το 3ο Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017 

Δείτε εδώ την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του μαθητικού ραδιοφώνου.

 Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας

Χαρά Σκουμποπούλου

 

Read more...

Η μουσική και το μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio ενώνουν τα Μουσικά Σχολεία Ρεθύμνου - Βέροιας

          Η μουσική και το μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio ενώνουν! "Το κάναμε ν΄ ακουστεί!"

          Με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς υποδέχθηκαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας τους μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου στον χώρο του σχολείου το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2017.

         Η φιλοξενούμενη αντιπροσωπεία πραγματοποιεί εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή μας στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα το νερό και θέλησε να γνωρίσει από κοντά και να έρθει σε επαφή με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις για κοινά θέματα που αφορούν τα Μουσικά Σχολεία, να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο τους αλλά και να γνωρίσουν τις δράσεις του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

        Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα κοινό που ενώνει τα δύο μουσικά σχολεία είναι η συμμετοχή τους στο πανελλήνιο δίκτυο των σχολείων που δραστηριοποιούνται στο μαθητικό ραδιόφωνο – EuropeanSchoolRadio.

        Συγκινητική ήταν η στιγμή που συναντήθηκαν μαθητές των δύο σχολείων οι οποίοι συμμετείχαν με πρωτότυπα  τραγούδια τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν΄ το ν΄ακουστεί 2017», που συνδιοργάνωσε πρόσφατα η Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα: “Η τέχνη της επικοινωνίας”. Ο διαγωνισμός οποίος απευθυνόταν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κατάφεραν οι συμμετοχές και των δύο μουσικών σχολείων να είναι μέσα στις δώδεκα καλύτερες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (από τις 47 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό τραγουδιού) που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία κατά την πρώτη φάση της αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή.

         Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκαν από τους μαθητές ζωντανά τα διακριθέντα τραγούδια και τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας πήραν συνέντευξη από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, η οποία θα μεταδοθεί στο μαθητικό ραδιόφωνο.

          Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο μαθητικών κοινοτήτων αλλά και να τεθούν οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία μέσω του μαθητικού ραδιοφώνου αλλά και άλλων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

       Περισσότερες πληροφορίες για τις διακρίσεις του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον διαγωνισμό τραγουδιού εδώ

       Ακούστε τις συμμετοχές των δύο σχολείων στον διαγωνισμό "Καν΄το ν΄ακουστεί 2017 http://europeanschoolradio.eu/4fest/vraveia/

Read more...

Διάκριση και για το τραγούδι "Το φως είσαι συ" που συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό τραγουδιού "Καν΄το ν΄ακουστεί 2017"

               

            Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι και το δεύτερο τραγούδι "Το φως είσαι συ" του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό "Καν΄το ν' ακουστεί 2017" είναι μέσα στα 12 τραγούδια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (από τα 47 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό) που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία κατά την πρώτη φάση της αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε  από τους διοργανωτές του διαγωνισμού!

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές! 

Μπορείτε να το ακούσετε στον ιστότοπο http://europeanschoolradio.eu/4fest/vraveia/ 

Βίντεο κλιπ τραγουδιού εδώ.

"Το φως είσαι συ" Νο 91

Επικοινωνία είναι η τέχνη του να ακούς τον εαυτό σου και τους άλλους. Στον δρόμο προς την αυτογνωσία είναι απαραίτητη η αλληλεπίδραση μας με άλλους ανθρώπους. Σώπα, άκου, μίλα, επικοινώνησε, λοιπόν, για να αποκτήσεις το «Γνώθι σαυτόν» και χτίσε μια καλύτερη κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι θα στηρίζονται στα πόδια τους, θα αλληλοϋποστηρίζονται βαδίζοντας έτσι στον δρόμο της Ευτυχίας!

Στίχοι: Νάγια Γεωργίου, μαθήτρια β΄ γυμνασίου - μέλος της ραδιοφωνικής ομάδας "Και τα μυαλά στα Πεντάγραμμα"

Μουσική - Φωνή: Μαρία Γεωργίου, μαθήτρια Β΄ Λυκείου

Υπεύθυνος καθηγητής μουσικής: Χρήστος Σαρκατζής

Υπεύθυνη καθηγήτρια δημιουργικής γραφής: Χαρά Σκουμποπούλου

Πλήκτρα: Βιργινία Καραφούσια, καθηγήτρια πιάνου

Άλτο σαξόφωνο: Μάριος Δασκαλάκης, μαθητής Β΄ Λυκείου

Τενόρο σαξόφωνο: Τάσος Σαρήογλου, μαθητής γ' γυμνασίου

Τρομπόνι: Παναγιώτης Λιολιόπουλος, μαθητής Α΄ Λυκείου

Κιθάρες: Χρήστος Σαρκατζής, καθηγητής κιθάρας

Μπάσο: Λευτέρης Στεφανόπουλος Τύμπανα: Δημήτρης Χατζηνικολάκης

Ηχοληψία - μίξη - mastering: Λευτέρης Στεφανόπουλος

Σύντομα η ραδιοφωνική ομάδα θα προχωρήσει στη δημιουργία του βιντεοκλιπ του τραγουδιού.

Κριτική Επιτροπή: http://europeanschoolradio.eu/4fest/contestjudges/

                                                      Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας

                                                               Χαρά Σκουμποπούλου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
“ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2017”

H Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συνδιοργανώνουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2017”, με θέμα: “Η τέχνη της επικοινωνίας”. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα μέσα αλλάζουν, μα ο σκοπός παραμένει: η επικοινωνία είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη, πηγή ζωής και χαράς, είναι κίνητρο δημιουργίας και προϋπόθεση συνεργασίας και προόδου. Σας καλούμε σε ένα κυνήγι του θησαυρού της επικοινωνίας, σε ένα ταξίδι στα μονοπάτια της επικοινωνιακής τέχνης με σύμμαχο το ραδιόφωνο. Ας επικοινωνήσουμε!

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

● Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας - Τι πιστεύεις;
Η μαθητική άποψη για τις πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και η αναγκαιότητα της καλλιέργειας του Γραμματισμού στα Μέσα και στην Πληροφορία.

● Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης- Εσύ πόσο δικτυωμένος είσαι;
Η επικοινωνία των νέων με ψηφιακά μέσα στη σύγχρονη εποχή.

● Ραδιο-Επικοινώνησε…
Το Μαθητικό Ραδιόφωνο ως μέσο επικοινωνίας μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, η συμβολή του στη διαμόρφωση ενεργών ακροατών και παραγωγών και οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες που δίνει στη διασχολική επικοινωνία.

● Δεν μπορείς να το πεις; Κάνε χιούμορ!
Βλέποντας τη θετική πλευρά της ζωής και προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε με ευχάριστο τρόπο.

● Πες το αλλιώς… Πες το με μουσική
Μουσικές νότες μας ταξιδεύουν και καταφέρνουμε να επικοινωνήσουμε τις ιδέες μας.

● Σώπα, άκου, μίλα και χτίσε μια καλύτερη κοινωνία
Επικοινωνία είναι η τέχνη του να ακούς τον εαυτό σου και τους άλλους. Δίχως προσπάθεια επικοινωνίας με τον περίγυρό μας, είναι αδύνατο να αλλάξουμε τον κόσμο.

● Βρες αγάπη και αλήθεια μες στης γιαγιάς τα παραμύθια.
Κάνοντας βήματα στην επικοινωνία με τις προηγούμενες γενιές.

● Σε καλούν ήχοι της φύσης - Θ’ απαντήσεις;
Πώς η επαφή με τους ήχους της φύσης μπορεί να επηρεάσει θετικά τον ψυχισμό μας και να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα σχολεία που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο European School Radio μέσω της πλατφόρμας www.europeanschoolradio.eu Το κάθε σχολείο μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο (2) συμμετοχές.

Οι συμμετοχές να είναι πρωτότυπες και να μην έχουν υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό.

Τα τραγούδια να έχουν δημιουργηθεί από μαθητές ή κυρίως από μαθητές. Προτείνουμε οι εκπαιδευτικοί να έχουν ρόλο εμψυχωτή στην παραγωγή τραγουδιών από τους μαθητές, ώστε να αναδειχθεί η μαθητική πρωτοβουλία.

Η εκφώνηση / ερμηνεία να γίνεται από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

● Ραδιοφωνικό μήνυμα, μέχρι 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα

● Πρωτότυπο Τραγούδι, μέχρι 3 λεπτά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι συμμετοχές θα υποβληθούν στην ιστοσελίδα του European School Radio. Προαιρετικά, κατά την υποβολή η κάθε συμμετοχή μπορεί να συνοδεύεται από ένα λογότυπο. Η υποβολή των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί από 10 Ιανουαρίου - 10 Φεβρουαρίου 2017.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Κριτήρια Αξιολόγησης για το ραδιοφωνικό μήνυμα:

Η πρωτοτυπία, το περιεχόμενο του μηνύματος, ο τρόπος και το ύφος εκφώνησης, η μουσική/ηχητική επένδυση, η ποιότητα του ήχου, ο συνολικός/τελικός αντίκτυπος

Κριτήρια Αξιολόγησης για το τραγούδι:

Ο στίχος, η σύνθεση, η ερμηνεία, η ποιότητα του ήχου, ο συνολικός/τελικός αντίκτυπος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η αξιολόγηση των συμμετοχών θα γίνει από επιτροπές για κάθε κατηγορία, που θα απαρτίζονται από ειδικούς για αυτόν το σκοπό και θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα http://europeanschoolradio.eu/4fest . Επίσης, όλες οι συμμετοχές του διαγωνισμού θα μεταδίδονται στο European School Radio.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Θα δοθούν πέντε (5) βραβεία συνολικά:
● Βραβείο καλύτερου ραδιοφωνικού μηνύματος σε σχολείο Πρωτοβάθμιας
● Βραβείο καλύτερου ραδιοφωνικού μηνύματος σε σχολείο Δευτεροβάθμιας.
● Βραβείο καλύτερου τραγουδιού σε σχολείο Πρωτοβάθμιας.
● Βραβείο καλύτερου τραγουδιού σε σχολείο Δευτεροβάθμιας.
● Βραβείο των ακροατών του ΕSR.

Θα δοθούν ειδικές διακρίσεις για κάθε βαθμίδα, τις οποίες θα αποφασίσουν κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης οι Κριτικές Επιτροπές. Όλες οι συμμετοχές, ανεξάρτητα από την ενδεχόμενη βράβευσή τους στον διαγωνισμό, θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account