Παρουσίαση Πολιτιστικών Προγραμμάτων Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην Γιορτή Λήξης 2017

Στη Γιορτή Λήξης του Σχολικού έτους 2016-2017 που διοργάνωσε η Διεύθυνση  Β/θμιας  Εκπ/σης Ημαθίας και στην οποία παρουσιάζονται όλες οι αξιόλογες δράσεις και πρακτικές των εκπαιδευτικών του Νομού Ημαθίας συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο - Μεντρεσέ Τζαμί στη Βέροια.
 
Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν το πρωί της Τετάρτης 3 Μαϊου 2017 στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τα πολιτιστικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο σχολείο με τίτλο: "Ραδιοεπικοινωνούμε" με υπεύθυνη καθηγήτρια την Χαρά Σκουμποπούλου και "Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε" με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κική Ιντζεβίδου.
 
Το πρόγραμμα με τίτλο: "Ραδιοεπικοινωνούμε" και την πεντάχρονη δράση της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου στο μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio παρουσίασαν τα μέλη της ομάδας, Ευγένιος Βαρακλής, Σπύρος Καλατζόπουλος, Αλεξάνδρα Μπαντή και Ανθίμη Δόμανου με ραδιοφωνικό τρόπο, σαν ζωντανή εκπομπή, ενώ το πρόγραμμα με τίτλο: "Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε"  και τη δράση της ομάδας φιλαναγνωσίας του σχολείου παρουσίασαν τα μέλη της, Γιάννης Κωφίδης και Σοφία Πανίδου.
 
 
Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία οι μαθητές να μοιραστούν με άλλους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς στην εκδήλωση τις εμπειρίες που απέκτησαν στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων, να εμπνευστούν από τη δράση άλλων ομάδων προκειμένου να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων αλλά και να βλέπουν το σχολείο ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας, έκφρασης και συνεργασίας.
 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ειδικά την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, κα Λένα Δημητριάδου, για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές μας, οι οποίοι διαθέτουν ένα μέρος από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους για την  συμμετοχή τους στα πολιτιστικά προγράμματα του σχολείου.

 

                                   

                                                  

 
Read more...

Τα παιδιά του Πειραιά γιορτάζουν με τα παιδιά τoυ Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 η λογοτεχνική συντροφιά του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής της στην πόλη της Βέροιας  επισκέφτηκαν την ομάδα φιλαναγνωσίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας: «Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε…», με υπεύθυνες καθηγήτριες, την Ιντζεβίδου Κική και Σκουμποπούλου Χαρά,  για να γιορτάσουν μαζί της την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Η συνάντηση έγινε στο χώρο του Μουσικού Σχολείου με τη βοήθεια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Νομού Ημαθίας, κας Λένας Δημητριάδου.

 

Μερικές ημέρες πριν  η ομάδα του Μουσικού Σχολείου έλαβε  ραδιοφωνικό μήνυμα από τους μαθητές του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, με τίτλο «Γεια σου Βέροια», στην προσπάθειά τους να ΡαδιοΕπικοινωνήσουν μαζί της μέσω του μαητικού ραδιοφώνου - European School Radio. Έτσι οι δύο ομάδες έχοντας μεγάλη ανυπομονησία συναντήθηκαν, αντάλλαξαν εμπειρίες  σχετικά με την ανάγνωση βιβλίων και παρουσίασαν τις δράσεις τους. Έπειτα οι μαθητές  ενημερώθηκαν σχετικά με τη βιβλιοθήκη της Βέροιας από την κα Φωτεινή Χαμιδιελή, καθηγήτρια καλλιτεχνικών στο Μουσικό σχολείο και μέλος του Δ.Σ. της βιβλιοθήκης και στη συνέχεια πληροφορήθηκαν για τη δράση τoυ Ελληνικού Τμήματος της Ibby – Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου από την κα Πάττυ Παπαδήμου, μέλος του Δ.Σ του Ελληνικού Τμήματος της Ibby – υπεύθυνη Β. Ελλάδος. Η κα Παπαδήμου έδωσε στα σχολεία αφίσες της Ibby για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και  διάβασε το μήνυμα της Ρωσίας που ήταν φέτος υπεύθυνη για το υλικό του εορτασμού. Στο τέλος οι μαθητές και των δύο σχολείων τραγούδησαν μαζί, χόρεψαν και πήραν μέρος σε δράσεις καλλιτεχνικές και θεατρικές με σύνθημα «Το Βιβλίο μας Ενώνει».

Ήταν  μια καλή  ευκαιρία να έρθουν οι μαθητές σε επαφή, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερωθούν για τις δράσεις άλλων μαθητών που ζουν μακριά τους αλλά έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και ανησυχίες μ’ αυτούς, να αντιληφθούν τη σημασία της συνεργασίας και του διαλόγου, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, να καλλιεργήσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, να κατανοήσουν ότι το βιβλίο ανοίγει νέους κόσμους, να κάνουν καινούργιους φίλους. Οι δυο ομάδες, αφού αντάλλαξαν τηλέφωνα,  αποχαιρέτησαν τους νέους τους φίλους δίνοντας την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν.

Συγχαίρουμε  τις υπεύθυνες καθηγήτριες της λογοτεχνικής συντροφιάς του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, κα Φαζάκη Μαριλένα και Τσαγκρίδου Κωνσταντίνα, που πήραν την πρωτοβουλία για αυτή τη δράση, ευχαριστούμε θερμά την κα Πάττυ Παπαδήμου, πολύτιμη συμπαραστάτρια και συνεργάτη όλων των δράσεων φιλαναγνωσίας του σχολείου μας, την κα Χαμιδιελή Φωτεινή, η οποία, με την ευαισθησία που την διακρίνει σε ό,τι αφορά το βιβλίο, ακούραστα  βοηθάει κάθε φορά που της ζητείται καθώς και την κα Παπά Τατιάνα, φιλόλογο του Μουσικού Σχολείου, που πρόθυμα συμμετείχε στο μουσικό μέρος των δράσεων.   

Και μην ξεχνάτε  “Διαβάστε, Εμπνευστείτε, Δημιουργήστε και... Ραδιοεπικοινωνήστε!” 

Read more...

ΡαδιοBιβλιοΕπικοινωνούμε…Το βιβλίο και το Εuropean School Radio ενώνουν το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και το 8ο Γυμνάσιο Πειραιά

Τα παιδιά του Πειραιά συναντούν τα παιδιά της Βέροιας Πόλης Μαγικής…

Η λογοτεχνική συντροφιά του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής της στην πόλη της Βέροιας και η ομάδα φιλαναγνωσίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας: «Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε…» συναντιούνται την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στον χώρο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για να γνωριστούν, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους σχετικά με την ανάγνωση βιβλίων και τις δράσεις των δύο σχολείων αλλά και να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες με αφορμή το βιβλίο (θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, τραγούδι).  

Είναι μια καλή  ευκαιρία ταυτόχρονα να γνωρίσουν οι μαθητές του Πειραιά τον τρόπο παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής από τη ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που δραστηριοποιείται στο μαθητικό ραδιόφωνο εδώ και πέντε χρόνια, να μυηθούν στη μαγεία του μαθητικού ραδιοφώνου – European School Radio και να ενώσουν τις φωνές τους στο πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio σε μια κοινή εκπομπή με θέμα το βιβλίο. 

Ακούστε παρακάτω το ραδιοφωνικό μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην προσπάθειά τους να ΡαδιοΕπικοινωνήσουν μαζί μας μέσω του European School Radio!

http://europeanschoolradio.eu/podcast

Ραδιοφωνικό Μήνυμα 8ου Γυμνασίου Πειραιά: Πατήστε εδώ “Γεια σου Βέροια”

8ο Γυμνάσιο Πειραιά σας περιμένουμε στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας!

Και μην ξεχνάτε “Διαβάστε, Εμπνευστείτε, Δημιουργήστε και... Ραδιοεπικοινωνήστε” 

 

Υπεύθυνη Ομάδας Φιλαναγνωσίας Μουσικού Σχολείου Βέροιας: Κική Ιντζεβίδου

Υπεύθυνη Ραδιοφωνικής Ομάδας Μουσικού Σχολείου Βέροιας: Χαρά Σκουμπουπούλου

 

 

Read more...

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 23 Απριλίου 2017

Ποικίλες οι εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017

Με πλήθος εκδηλώσεων, που ξεκινούν από την Αθήνα και εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα, υποδέχεται η Ελλάδα, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Ο θεσμός διοργανώνεται επί ετησίας βάσεως από την UNESCO με σκοπό την προώθηση και την προβολή της ανάγνωσης.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου είναι και γιορτή των εκδοτών και των πνευματικών δικαιωμάτων. Η ημερομηνία της 23ης Απριλίου επελέγη για πρώτη φορά το μακρινό 1925 από βιβλιοπώλες της Καταλονίας επειδή συνέπιπτε με την ημερομηνία θανάτου του Θερβάντες. Το 1995 η UNESCOκαθιέρωσε την 23η Απριλίου ως ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, επειδή συμπίπτει με τον θάνατο και ενός άλλου κλασικού των διεθνών γραμμάτων: του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Σαίξπηρ και Θερβάντες πέθαναν στις 23 Απριλίου του 1616 και το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερη συμβολική βαρύτητα στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που καλεί τους νέους να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της συμβολής της στην κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Δείτε εδώ τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη της Βέροιας από το ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με τη δημόσια βιβλιοθήκη Βέροιας την Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Δείτε εδώ το τηλεοπτικό σποτ

Δείτε παρακάτω σποτ που ετοίμασε η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017

http://www.mousikoveroias.gr/index.php/draseis-diafores/606-pagkosmia-hmera-paidikou-vivliou-2017

 

Read more...

«Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις…» Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2017 στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

             Με το σύνθημα «Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις…» υποδέχτηκαν οι μαθητές του γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την πρώτη ημέρα της άνοιξης, την Τρίτη στις 21 Μαρτίου 2017 – Ημέρα Εαρινής Ισημερίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα δράση στο προαύλιο του σχολείου.

        Στο πρώτο μέρος της δράσης οι μαθητές της α΄ και β΄ γυμνασίου εμπνεύστηκαν από αγαπημένους στίχους ποιητών και εκφράστηκαν δημιουργώντας πρωτότυπα εικαστικά έργα με τη συμβολή της καθηγήτριας εικαστικών, Φωτεινής Χαμιδιελή, ενώ οι μαθητές της γ΄ γυμνασίου αλλά και καθηγητές του σχολείου πλαισίωναν τη δράση με απαγγελίες ποιημάτων υπό τους ήχους μελοποιημένης ποίησης. Στο δεύτερο μέρος όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό απαγγελίας -  ο οποίος πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο σχολείο - με ποιήματα αγαπημένων Ελλήνων, ξένων ποιητών αλλά και με δικές τους ποιητικές συνθέσεις, τις οποίες είχαν δημιουργήσει στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής στο μάθημα της λογοτεχνίας. Οι απαγγελίες πλαισιώνονταν από μουσική που έπαιζαν μαθητικά μουσικά σύνολα δημιουργώντας μια όμορφη και συγκινητική ατμόσφαιρα.   

          Μέσω της δράσης, την οποία συντόνιζαν οι φιλόλογοι, Κική Ιντζεβίδου και Χαρά Σκουμποπούλου, υπεύθυνες των πολιτιστικών προγραμμάτων, φιλαναγνωσίας και μαθητικού ραδιοφώνου, που υλοποιούνται τη φετινή χρονιά στο σχολείο, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με δημιουργικό και βιωματικό τρόπο με την ποίηση και συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

           Ήταν μια πολύ καλή πρόκληση για τους μαθητές μας να δουν το σχολείο ως χώρο συμμετοχικής δημιουργίας και έκφρασης, να προβληματιστούν μέσω της ποίησης, αλλά και να δώσουν με την αθωότητα και την ειλικρίνεια που τους διακρίνει το αισιόδοξο μήνυμα ότι «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις».

         Ευχαριστούμε το κατάστημα Ήχος και Φως - Ζορμπάς για τη χορηγία μικροφώνου για τις ανάγκες της δράσης.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account