«Μια δυνατή φιλία» - Προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους μαθητών της Γ’ Λυκείου

Επιτυχία σημείωσε η πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους των μαθητών της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, με τίτλο «Μια δυνατή φιλία», βασισμένη στο βιβλίο του Ν. Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».

Η ταινία προβλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Εκκοκιστήριο Ιδεών και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού..

Προλόγισαν ο Ιωάννης Γεωρουδάκης, Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, η Κική Ιντζεβίδου, υπεύθυνη Οργάνωσης Παραγωγής και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ταχματζίδης.

 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά μαθητές της Β’ Λυκείου..

*Στην υποδοχή με το σαξόφωνο ήταν ο Τάσος Σαρήογλου – απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου, φοιτητής στο τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου

Η ταινία μικρού μήκους «Μια δυνατή φιλία»:

Δυο διαφορετικοί άνθρωποι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο «καρμικό» μονοπάτι. Ο ένας, βαθύς στοχαστής του πνεύματος, της φιλοσοφίας, μορφωμένος και πολυταξιδεμένος, ο άλλος δέσμιος της ίδιας της ζωής, τη ζει στο έπακρο, την απολαμβάνει, τη χαίρεται, τη διεκδικεί. Κάποια στιγμή, ακολουθώντας αυτό το κοινό μονοπάτι, συναντιούνται. Η συνάντηση αυτή σκεπάζεται ευθύς από ένα βαθύ πέπλο φιλίας και αγάπης, που θα τους ακολουθεί για μια ολόκληρη ζωή.

Πηγή verianet.gr εδώ

Δείτε ρεπορτάζ και από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο pliroforiodotis.gr εδώ.

 

Συντελεστές ταινίας:

 

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ταχματζίδης

Οργάνωση Παραγωγής- Γενική Επιμέλεια: Κική Ιντζεβίδου

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Φωτογραφία Αφίσας: Ζωή Δαλαΐνα-Μαρία Μαχαίρα

Χτενίσματα: Εύχαρις Κιουλπεκίδου-Χριστίνα Καγκελίδου

Τα γυρίσματα έγιναν στο Καφέ-Ουζερί «Ο Πλάτανος» Κεντρικής 39 στη Βέροια και στο Boutique Hotel «Κόκκινο Σπίτι» - Παλιά Εβραϊκή Συνοικία

Πρωταγωνιστές:

Δημήτρης Δημάκας: Ζορμπάς

Αλέξανδρος Δημάκας: Καζανιζάκης

Κομπάρσοι (αλφαβητικά):

Μαρία Ανθούλα

Κωνσταντίνος Βασιλείου

Μαριάννα Δαλιγκάρου

Εύφημος Καλφόπουλος

Αλεξάνδρα Μπαντή

Δημήτρης Παπάζογλου

Γιώργος Παράσχος

Βασιλική Τζιτζή

Μουσικοί:

Αργυρής Δημόπουλος (μπουζούκι, φωνή)

Θωμάς, Μπούκτσης (κιθάρα)

Τρύφωνας Παρπούλας: μαθητής της Β Λυκείου (μπουζούκι, φωνή)

Μουσικό Πρόγραμμα (Σχήμα μαθητών της Β’ Λυκείου):

Θωμάς Μπούκτσης (βιολί)

Τρύφωνας Παρπούλας ( μπουζούκι)

Θωμάς Τριανταφυλλόπουλος (φωνή)

Στέφανος Τσιφλίδης (πλήκτρα)

Άγγελος Χαραλαμπίδης (κρουστά)

Τεχνική υποστήριξη: Ευγένιος Βαρακλής

Read more...

Μια δυνατή φιλία - Α΄ προβολή ταινίας μικρού μήκους

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας θα πραγματοποιήσει την Α προβολή της ταινίας μικρού μήκους των μαθητών της Γ Λυκείου, «Μια δυνατή φιλία», βασισμένη στο βιβλίο του Ν. Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», την Τετάρτη 23/6 στις 9μμ στο Εκκοκιστήριο Ιδεών στη Βέροια.

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ταχματζίδης

Οργάνωση Παραγωγής- Γενική Επιμέλεια: Κική Ιντζεβίδου

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά μαθητές της Β Λυκείου καθώς και ο απόφοιτος του σχολείου, Τάσος Σαρήογλου. Είσοδος Ελεύθερη

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη κατά την είσοδο στο χώρο και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον COVID-19.

Read more...

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου μαθητές της γ' γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας επισκέφτηκαν το τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ καθώς και το Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης συνοδευόμενοι από τη φιλόλογο, Κική Ιντζεβίδου και τη χημικό, Χριστίνα Ζαχαριάδου, στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, «Λογοτεχνία αλλιώς», στο οποίο συμμετέχουν.

Συγκεκριμένα ξεναγήθηκαν στο τμήμα κινηματογράφου του ΑΠΘ όπου ενημερώθηκαν από τον κ.Γουλή για τη γλώσσα του κινηματογράφου (κάδρο, πλάνο, μοντάζ, χρώμα, ήχος κ.ά.), τους βασικούς συντελεστές μιας κινηματογραφικής ταινίας (παραγωγός, σκηνοθέτης, ηθοποιοί, οπερατέρ, ηχολήπτης, μουσικός, μοντέρ κ.ά.) παρακολουθώντας αποσπάσματα από διάφορα είδη κινηματογραφικών ταινιών ώστε να αντιληφθούν ότι μια ταινία είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας και συνδυάζει διάφορες τέχνες και μέσα έκφρασης και να αντιμετωπίζουν με κριτικό τρόπο τα ποικίλα οπτικοακουστικά μηνύματα που δέχονται καθημερινά από διάφορες πηγές.Στη συνέχεια στο μουσείο κινηματογράφου οι μαθητές, παρακολουθώντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποίησε η κ. Δεληδάκη, ανακάλυψαν τις διαφορετικές αφηγηματικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να ειπωθεί μια ιστορία μέσα από την «παράλληλη ανάγνωση» ενός λογοτεχνικού κειμένου και της κινηματογραφημένης του μεταφοράς.Τέλος οι μαθητές μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα “green screen” δημιούργησαν την δική τους ταινία μικρού μήκους βασιζόμενη στο λογοτεχνικό κείμενο που είχαν διδαχθεί στην τάξη, ένα απόσπασμα από το « Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή. Η διαδραστική μέθοδος διδασκαλίας ενθουσίασε τους μαθητές μετατρέποντας τη μάθηση σε μια πρωτότυπη αισθητική εμπειρία.

Ευχαριστούμε τον κ. Γουλή και την κ. Δεληδάκη που βοήθησαν να ενταχθεί η τέχνη του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία, στο πλαίσιο των σύγχρονων αντιλήψεων για την εγγραμματοσύνη στα μέσα ως ενισχυτικό διδακτικό εργαλείο της Λογοτεχνίας. 

Δείτε την ταινία εδώ

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account