Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου στην Τελετή Λήξης της δράσης Teachers4Europe 2015-16 στη Βέροια

Ένα θερμό χειροκρότημα απέσπασε η ομάδα της Β’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας (τμήμα προχωρημένων στα Αγγλικά) για την παρουσίαση της εργασίας της με τίτλο «Γνωρίζοντας καλύτερα τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στην τελετή λήξης του προγράμματος Teachers4Europe το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στο 9ο Δ.Σ. Βέροιας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές που παρουσίασαν ήταν οι: Βαρακλής Ευγένιος, Βράνας Μάριος, Καλαντζόπουλος Σπυρίδων, Κετίκογλου Αναστάσιος, Κωφίδης Ιωάννης και Μαντρατζής Ιωάννης. Η εργασία εκπονήθηκε σε διασχολική συνεργασία με τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην τελετή λήξης, που διοργάνωσε η AmbassadorForEuropeΗμαθίας-Πέλλας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εργασίες από μαθητές/τριες άλλων σχολείων, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να προβληματιστούν γόνιμα και διασκεδαστικά πάνω σε διάφορα θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα ΑμΕΑ, την προσφυγική κρίση, τις φυλετικές διακρίσεις, τη χρήση του κινητού και του διαδικτύου, κ.ά. Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους μαθητές ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμνηστικά έντυπα.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Αλεξούδα Γεωργία (ΠΣΠΘ) και κ. Σιριστατίδου Νίνα (ΜΣΒ), συγχαίρουν όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες για τη συμμετοχή τους στη δράση!

Για να διαβάσετε σχόλια των μαθητών από την εκδήλωση, πατήστε εδώ.

Για να δείτε την παρουσίαση, πατήστε εδώ. Για το πρόγραμμα της τελετής λήξης, εδώ.

Για φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, εδώ.

Δείτε παρακάτω την παρουσίαση.

Read more...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ της δράσης Teachers4Europe 2015-16

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της ομάδας της Β' Γυμνασίου με τίτλο:
"Γνωρίζοντας καλύτερα τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης" στο πλαίσιο της δράσης Teachers4Europe 2015-16, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, στις 9:30, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

Hope to see you there!

Νίνα Σιριστατίδου - Καθηγήτρια Αγγλικών Μουσικού Σχολείου Βέροιας

http://www.mousikoveroias.gr/index.php/programmata/eurwpaika-programmata/teachers4europe

http://www.teachers4europe.gr/

Απόσπασμα προγράμματος τελετής - Κατεβάστε το επισυναπτόμενο πρόγραμμα της τελετής 

Read more...

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην ευρωπαϊκή δράση «Teachers4Europe»

       Ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου 2016 η εκπαιδευτική ευρωπαϊκή δράση  «Teachers4Europe»  στην οποία το Μουσικό Σχολείο Βέροιας συμμετείχε με τη Β’ Γυμνασίου –τμήμα προχωρημένων στα Αγγλικά και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σιριστατίδου Παρθένα (Αγγλικών).

        Οι μαθητές/τριες που έλαβαν μέρος είναι οι: Βαρακλής Ευγένιος, Βράνας Μάριος, Καλαντζόπουλος Σπυρίδων, Κετίκογλου Αναστάσιος, Κωφίδης Ιωάννης, Μαντρατζής Ιωάννης, Πανίδου Σοφία, Σαρήογλου Αναστάσιος και Τσιρώνη Αικατερίνη.

          

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε διαδικτυακές δραστηριότητες  που αναπτύχθηκαν σε διασχολική συνεργασία με το Γυμνάσιο του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αλεξούδα Γεωργία (Πληροφορικής), όπως ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια (googleforms), συγγραφή σε padlet και παρουσιάσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (googleslides). Επίσης σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα ηλεκτρονικό σταυρόλεξο, το EUROCROSSWORD, στα αγγλικά. Όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα στο ιστολόγιο www.euroblogger2.blogspot.gr που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό.

    Με τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση τα παιδιά δραστηριοποιήθηκαν σε ομάδες, καλλιέργησαν το συνεργατικό πνεύμα και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους γύρω από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ευρωπαϊκή ταυτότητα.

            Συγχαρητήρια σε όλες/όλους!!!

Λύστε παρακάτω το σταυρόλεξο από τον σύνδεσμο που σας δίνεται αφού κάνετε λήψη στον υπολογιστή σας από το google drive. Καλή επιτυχία!

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account