eTWINNING: ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥΜΠΑΣ

Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ γυμνασίου (τμήμα προχωρημένων στα Αγγλικά) του Μουσικού Σχολείου Βέροιας είχαν τη χαρά να υποδεχτούν στη Βέροια στις 19/03/2018 μαθητές και μαθήτριες της Α’ γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Τούμπας Θεσσαλονίκης, με τους οποίους συνεργάζονται στο πλαίσιο του eTwinning προγράμματος «Η Ευρώπη που θέλουμε! Values4Europe» κατά το σχολ. έτος 2017-18.

Με αφετηρία το θέμα του προγράμματος που άπτεται της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης (2018: Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και πιο συγκεκριμένα, τις παροιμίες που αντανακλούν τις αξίες στις οποίες στηρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επεκτείνουν την ηλεκτρονική, έως τώρα, συνεργασία τους παίζοντας ζωντανά ένα παιχνίδι με παροιμίες που δημιούργησε η μαθήτρια Παπαγιάννη Αλίκη στον φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης Ζωγιοπούλου και κατόπιν απολαμβάνοντας μια σύντομη περιήγηση σε ιστορικά σημεία της Βέροιας με ξενάγηση που επιμελήθηκαν οι μαθητές Ανθούλα Μαρία και Μοτσιόπουλος Αντώνιος. Η σύντομη επίσκεψη ολοκληρώθηκε στους χώρους του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, όπου όλα τα παιδιά του τμήματος έπαιξαν και τραγούδησαν αγαπημένα τους τραγούδια προς τιμήν των προσκεκλημένων τους και τους προσέφεραν αναψυκτικά και εδέσματα που έφτιαξαν οι ίδιοι.

Οι μαθητές/ήτριες του Μ.Σ.Β. που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι οι: Ανθούλα Μαρία, Γεωργίου Νάγια, Δημόπουλος Αργύριος, Ιωσηφίδου Άννα, Λιμνιός Ευάγγελος, Λιμνιού Μαρία, Μοτσιόπουλος Αντώνιος, Μπαντή Αλεξάνδρα, Μποβάκη Αγγελική, Παπαγιάννη Αλίκη, Παπάζογλου Δημήτριος-Νικόλαος και Τζιτζή Βασιλική, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών κ. Σιριστατίδου Παρθένας (ΠΕ06) και κ. Τραψιώτη Αθηνάς (ΠΕ19) από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, και της κ. Αλεξούδα Γεωργίας (ΠΕ19) και κ. Λυμπέρη Βαρβάρας (ΠΕ02) από το 1ο Γυμνάσιο Τούμπας.

 

               

               

Read more...

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2017 - 2018 στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

 

Για το σχολικό έτος 2017-2018 στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας υλοποιούνται τα εξής προγράμματα:

1. Πρόγραμμα Etwinning  από τις καθηγήτριες κ. Σιριστατίδου Παρθένας ΠΕ06 και κ. Τραψιώτη Αθηνάς ΠΕ19.

Θα συνεργαστούν με το 1ο γυμνάσιο Τούμπας Θεσσαλονίκης για το έργο eTwinning με τίτλο: «Η Ευρώπη που θέλουμε! Values4Europe».  Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κυρίως κατά τη διάρκεια του σχολείου στο πλαίσιο των μαθημάτων των Αγγλικών και της Πληροφορικής, με το τμήμα Αγγλικών προχωρημένων της Γ’ Γυμνασίου.

 

2.  Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: ΄΄ΚΛΙΚ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟ" το οποίο υλοιποιούν  οι καθηγήτριες Παπά Τατιανή ΠΕ02,  Ζαχαριάδου Χριστίνα κλάδου ΠΕ04 και Αθηνά Τραψιώτη ΠΕ19 .

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη και προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ημαθίας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

 

3. Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο: ΄΄ Δημιουργούμε και αξιοποιούμε στο European School Radio΄΄. Το πρόγραμμα υλοποιεί η φιλόλογος Σκουμποπούλου Χαρίκλεια της ειδικότητας ΠΕ02, η οποία συμμετέχει ως συντονίστρια του προγράμματος σε συνεργασία με την κ. Ιντζεβίδου Κυριακή ΠΕ02 και τον κ. Βαλαβάνη Βασίλειο ΠΕ16.

 

4. Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο:΄΄Με αφορμή ένα βιβλίο….Διάβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε και Ραδιοεπικοινωνούμε΄΄. Το πρόγραμμα συντονίζει η φιλόλογος κ. Ιντζεβίδου Κυριακή  σε συνεργασία με την κ. Σκουμποπούλου Χαρίκλεια, κλάδου ΠΕ02 και την κ. Μαριάννα Λούκα, κλάδου ΠΕ05.

 

5. Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο: ΄΄Επαγγέλματα πολιτισμού-επαγγελατικές μονογραφίες- ταξιδεύοντας στο μέλλον μας.΄΄ Το πρόγραμμα συντονίζει η καθηγήτρια κ. Λούκα Μαριάννα σε συνεργασία με την κ.Χατζηευστρατίου Μαρία, κλάδου ΠΕ11 και την κ. Ιντζεβίδου Κυριακή, κλάδου ΠΕ02.

 

 

Read more...

Συμμετοχή καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στις εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου eTwinning στην Πάτρα - Βράβευση έργου με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας

        Στις εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου eTwinning στην Πάτρα στις 13-14-15 Νοεμβρίου 2015 με θεματική: «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα» θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Σκουμποπούλου Χαρίκλεια, φιλόλογος και Βαλαβάνης Βασίλειος, καθηγητής μουσικής, οι οποίοι εργάστηκαν από κοινού με ομάδα εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδος και της πόλης Βούπερταλ της Γερμανίας στο εθνικό έργο eTwinning “Μια θεατρική Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στο δικό μας ραδιόφωνο European School Radio” στο πλαίσιο της δράσης του etwinning τη σχολική χρονιά 2014 – 2015. Το έργο - το οποίο, μετά από υποβολή αίτησης αξιολόγησης από εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, βραβεύτηκε από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eΤwinning με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας - θα παρουσιαστεί από ομάδα εκπαιδευτικών με τρεις εισηγήσεις στο συνέδριο. Η κάθε ανακοίνωση βασίστηκε σε διαφορετική θεματολογία και για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου ζητήθηκε οι τρεις προσεγγίσεις να ενταχθούν στην ίδια συνεδρία, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από την οργανωτική επιτροπή και θα παρουσιαστούν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο: http://www.etwinning.gr/conf2015/

Πρόγραμμα Συνεδρίου:

 http://www.etwinning.gr/conf2015/attachments/article/91/programma2.pdf

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ζωντανή μετάδοση από την υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου εδώ.

  • ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΖΟΥΛΗ- ΕΥΗ ΡΟΔΑ

 Ο Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρα Ραδιοφώνου
στο Αλληλεπιδραστικό Περιβάλλον του European School Radio και του eTwinning

  • ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΝΕΝΟΥ- ΞΑΝΘΗ ΚΑΡΑΝΤΑΙΡΗ

Καινοτόμος Δράση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου: Παρουσίαση και Αξιολόγηση

  • ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥΛΙΟΥ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΠΕΛΕΚΟΥΔΑ - ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ

Οι ραδιοφωνικές πτήσεις του Φώνη μέσα από πρωτότυπη μουσική, ψηφιακούς ήχους και ψηφιακές εικόνες

 

Προϊόντα έργου: 1η εκπομπή

                         2η εκπομπή

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account