Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας στην Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο 2019

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019) του Δήμου Βέροιας. Στόχος των εκδηλώσεων αποτελεί η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν οι επιλογές του τρόπου μετακίνησης τους. Η Αντιδημαρχία Παιδείας, η Τεχνική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Βέροιας διοργάνωσε ποδηλατοδρομία και εκδηλώσεις το πρωί της Κυριακής.

Συμμετοχή Ομάδας Ecomobility

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου που κέρδισαν το 2ο βραβείο Μουσικής Έκφρασης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ecomobility 2018 παρουσίασαν το τραγούδι τους “Super 8”. Ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Κοτρίδης Ανδρέας και οι συμμετέχοντες μαθητές μίλησαν για την έκδοση του βιβλίου “Για μια όμορφη πόλη”. Το βιβλίο τους με τη χορηγία του Δήμου Βέροιας διανεμήθηκε στις βιβλιοθήκες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του Δήμου Βέροιας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα μετακίνησης και συμπεριφοράς στην πόλη. Με την έκδοση αυτή κέρδισαν το Silver βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EducationLeadersAwards2019 στην κατηγορία Καινοτομία στην Διδασκαλία.

Συμμετοχή Ραδιοφωνικής Ομάδας

   Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του 3ου ΓΕΛ Βέροιας και τον Γιώργο Παπαδόπουλο από την ομάδα Νέων ESR - απόφοιτο του 3ου ΓΕΛ Βέροιας - κάλυψαν ραδιοφωνικά και δημοσιογραφικά την εκδήλωση μετά από πρόσκληση συμμετοχής στις δράσεις της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο από την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, κα Λένα Δημητριάδου, καθώς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας συμμετείχε στις φετινές δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης της ομάδας, Χαράς Σκουμποπούλου, πήραν πολλές συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, οι οποίοι με χαρά μίλησαν στα μικρόφωνα της εκπομπής. Οι μαθητές και των δύο σχολείων εξέφρασαν την επιθυμία να προχωρήσουν στον σχεδιασμό κοινών ραδιοφωνικών δράσεων κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς προσκαλώντας μάλιστα κι άλλα σχολεία για συνεργασία, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν με στόχο από ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ να γίνουν οι αυριανοί ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Το μαθητικό ραδιόφωνο αποτελεί το πρόσφορο έδαφος, για να γίνει αυτό πράξη.

      Τη ραδιοφωνική εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε στο podcast εδώ όπου είναι αναρτημένη, για να μπορεί να αξιοποιηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα.

       Ευχαριστούμε τους καλεσμένους που συμμετείχαν στη ζωντανή εκπομπή καθώς και τους ακροατές του μαθητικού ραδιοφώνου.

Σκελετός Εκπομπής

00:01 – 4:00 Τραγούδι
4:01 – 6:00 Πρόλογος εκπομπής
6:00 – 9:30 Τραγούδι
9:31 – 11:30 – Πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
11:31 – 14:30 τραγούδι
14:30 – 16: 30 Πληροφορίες για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο 2019 στη Βέροια
20:00 – 28:30 Συνέντευξη Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Λένας Δημητριάδου
29:30 – 33:00 τραγούδι
33:30 – 39:30 Συνέντευξη υπεύθυνου Δικτύωσης – Ακαδημίας Ρομποτικής STEAM
39:30 – 44:00 Συνέντευξη εκπροσώπου Διεύθυνσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Δ. Βέροιας – εθελόντριας καθαριότητας
49:00 – 51:00 τραγούδι
51:00 – 56:00 Συνέντευξη μέλους 3ου Προσκοπικού Σώματος Βέροιας
56:00 – 59:00 τραγούδι
59:00 – 1:03:00 Μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας – Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο 2019 – Συζήτηση
1:03:00 – 1:07:00 Συνέντευξη διευθυντή Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, κ. Ουσουλτζόγλου Νίκου
1:14:30 – 1:17:00 τραγούδι
1:17:00 – 1:20:30 Συνέντευξη εκπροσώπου ΕΠΑΛ Βέροιας – Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών
1:20:31 – 1:24:00 τραγούδι
1:24:00 – 1: 30:00 συνέντευξη καθηγήτριας πληροφορικής – συμμετέχουσας στην εκδήλωση
1:30:00 – 1:32:00 τραγούδι
1:32:01: – 1:37:00 συνέντευξη εκπροσώπου Τροχαίας
1:37:00 – 1:40:00 συνέντευξη Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βέροιας, κ. Συρμούλας Τζήμα – Τόπη
1:40:00 – 1:42:00 συζήτηση
1:42:00 – 1:49:00 τραγούδι
1:52:00 – 1:53:00 Επίλογος
1:53:00 – 1:55:00 Ραδιοφωνικό σποτ – Η Φωνή των Μαθητών

 

 

Read more...

Βραβείο καινοτομίας στη διδασκαλία για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Με το 2ο βραβείο (silver), στην κατηγορία καινοτομία στη διδασκαλία, βραβεύθηκε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας στα Education Leaders Awards 2019. Συμμετείχε στο διαγωνισμό με το βιβλίο – παραμύθι «Για μια όμορφη πόλη» και το τραγούδι «Σούπερ οκτώ» που περιλαμβάνει. H Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, στις 20.00 στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το βραβείο παρέλαβε ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και επιμελητής του βιβλίου κ. Κοτρίδης Ανδρέας.

Με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 250 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τα Education Leaders Awards 2019 powered by RDCInformatics. Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων που για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε η εταιρεία BoussiasCommunications με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Την Τελετή Απονομής παρουσίασε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πρώην υπουργός Παιδείας. Η ίδια αναφέρθηκε εκτενώς στα χαρακτηριστικά του 21ου αιώνα και τις αλλαγές που φέρνει (όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ρομποτική, η αυτοματοποίηση κ.ά.) οι οποίες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και αλλάζουν την οικονομία και όλα τα επαγγέλματα. «Για να γίνουν όλα αυτά, για να μπορέσουμε ως χώρα να δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας εποχής, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργαλείο είναι η παιδεία. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι η ναυαρχίδα σε κάθε κοινωνία», τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου, ενώ έκανε λόγο για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όπως επεσήμανε, «αυτό που θέλουμε στην προσπάθεια αυτή είναι να επιβραβεύσουμε αυτούς που καινοτομούν, που δημιουργούν και να τους κάνουμε πρότυπα γιατί έτσι, αλλάζουν οι κοινωνίες. Τα σωστά πρότυπα δημιουργούν πολλαπλασιαστικές δυνάμεις σε όλη την κοινωνία».

Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της RDC Informatics, χορηγού τίτλου των EducationLeadersAwards, ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Business Development Manager.

Στην Τελετή Απονομής, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων. Η βραδιά έκλεισε με την πανηγυρική φωτογραφία των νικητών και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Στο site www.educationleadersawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης φωτογραφίες και το video της βραδιάς.

H Συγγραφική Ομάδα Μαθητών Μουσικού Σχολείου Βέροιας έγραψε και συνέθεσε δημιουργικά αυτό το εκπαιδευτικό υλικό για να ευαισθητοποιήσει άλλους μαθητές σε θέματα μετακίνησης και συμπεριφοράς στην πόλη. Τη Συγγραφική Ομάδα Μαθητών Μουσικού Σχολείου Βέροιας αποτελούν οι μαθητές: Γεωργίου Νάγια, Δημάκας Αλέξανδρος, Δημάκας Δημήτρης, Δημόπουλος Αργύρης, Ιωσηφίδου Άννα, Καλφόπουλος Εύφημος – Μερκούριος, Μπαντή Αλεξάνδρα, Παπαγιάννη Αλίκη.

Η δημόσια παρουσίαση του βιβλίου έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2019, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας. Έχει διατεθεί δωρεάν στις βιβλιοθήκες των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων του Δήμου Βέροιας με σκοπό την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα μετακίνησης και συμπεριφοράς στην πόλη. Αντίτυπα του βιβλίου «Για μια όμορφη πόλη» μπορείτε να βρείτε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη “Θ. Ζωγιοπούλου” ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Read more...

Παρουσίαση βιβλίου “Για μια όμορφη πόλη”

(Δείτε εδώ και εδώ ρεπορτάζ και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο από την εκδήλωση της παρουσίασης του παραμυθιού).

Την Πέμπτη 31/1/2019, ώρα 11.00πμ στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας παρουσιάστηκε το βιβλίο “Για μια όμορφη πόλη” ένα βιβλίο - παραμύθι από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Παρουσιάστηκε και το τραγούδι “Σούπερ Οκτώ” που συνοδεύει το βιβλίο (2ο Βραβείο Μουσικής Έκφρασης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ecomobility 2018). Η ιδέα αυτής της έκδοσης ξεκίνησε με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο πρόγραμμα Ecomobility 2018, ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές καταθέτουν προτάσεις και λύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας μετακίνησης και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης τους με τη δική τους ματιά. Ο Δήμος Βέροιας συμμετείχε για πρώτη φορά, με επτά Σχολεία, τη μεγαλύτερη συμμετοχή σχολείων πανελλαδικά.

Το παραμύθι και το τραγούδι έχουν γραφτεί από ομάδα οκτώ μαθητών της Γ’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Το εκπαιδευτικό υλικό έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές, αφού προκρίθηκε τοπικά ως η καλύτερη εργασία των συμμετοχών του Δήμου Βέροιας, αλλά και έπειτα από δύο επόμενες αξιολογήσεις κατατάχθηκε στην τελική δεκάδα, όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση καλύτερης εργασίας πανελλαδικά. Ειδικότερα έλαβε και το δεύτερο Βραβείο στην κατηγορία Μουσικής Έκφρασης για το τραγούδι που συνοδεύει το παραμύθι. Η βράβευση έγινε το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα.

Το εκπαιδευτικό υλικό αυτής της έκδοσης θα διατεθεί δωρεάν στις βιβλιοθήκες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του Δήμου Βέροιας με σκοπό την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα μετακίνησης και συμπεριφοράς στην πόλη. Γι’ αυτό υλοποιήθηκε η έκδοση του εκπαιδευτικού υλικού, έτσι ώστε να συμβάλουμε όλοι στην ευαισθητοποίηση και αλλαγή νοοτροπίας ξεκινώντας από τους μαθητές του Δήμου Βέροιας. Οι μαθητές και ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Κοτρίδης Ανδρέας ελπίζουν το βιβλίο και το τραγούδι να βρουν ανταπόκριση και αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα και να αξιοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

 

Read more...

Αντί για κλήσεις… προσκλήσεις από το Μουσικό Σχολείο!

Μία πρωτότυπη ιδέα είχαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας “Σούπερ Οκτώ” για την παρουσίαση του βιβλίου "Για μια όμορφη πόλη" που θα γίνει την Πέμπτη 31/1 στις 11.00πμ στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας. Η ιδέα τους ήταν αντί για κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε διαβάσεις, λωρίδες τυφλών και θέσεις ΑΜΕΑ, να μοιράζουν προσκλήσεις φορώντας… αυτιά γαϊδάρου, με αφορμή την υπόθεση του βιβλίου τους. Η δράση έγινε με τη συμμετοχή και στήριξη του Αντιδήμαρχου Παιδείας κ. Σοφιανίδη Γεώργιου.

Ευχαριστούμε πολύ τη κ. Σαμαρτζίδου Σόνια που επιμελήθηκε το σχεδιασμό και την κατασκευή των αυτιών!

Read more...

Συμμετοχή της ομάδας Ecomobility του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην εκδήλωση του Δήμου Βέροιας "Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο"

Συγχαρητήρια στην ομάδα “Super 8” του προγράμματος Ecomobility του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που συμμετείχε στην εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο: Οι μαθητές προτείνουν λύσεις για τη βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη», του Δήμου Βέροιας το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Αγ. Αναργύρων.

Παρουσίασαν το παραμύθι τους “Για μια όμορφη πόλη” και το τραγούδι τους “Super 8” (μουσική, στίχοι και ενορχήστρωση) κλείνοντας την εκδήλωση. (πατήστε πάνω στους υπερσυνδέσμους)

Το μήνυμά σας συνεχίζει το ταξίδι στην πόλη μας!

Ο υπεύθυνος καθηγητής Ανδρέας Κοτρίδης

http://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society/education/46235-2018-09-22-20-25-40

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account