Η ομάδα Αγωγής Σταδιοδρομίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 η ομάδα Αγωγής Σταδιοδρομίας της Γ’ Γυμνασίου μαζί με την Α’ και Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, επισκέφτηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τριήμερης εκδρομής στην Κέρκυρα, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το τμήμα Μουσικών Σπουδών

Εκεί τους μαθητές υποδέχθηκε η Αν. Καθηγήτρια Μουσικής Ψυχολογίας, κα Ετμεκτσόγλου Ιωάννα, η οποία αφού ξενάγησε και ενημέρωσε τους μαθητές για τα προγράμματα των σπουδών του τμήματος, παραχώρησε συνέντευξη σε μέλη της ομάδας Αγωγής Σταδιοδρομίας, η οποία και θα μεταδοθεί από το μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio σε εκπομπή της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν επίδειξη της τεχνικής των τυμπανίων από φοιτητή ειδικευόμενο στα όργανα αυτά, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την πόλη μας. Τέλος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ όμορφη συναυλία που έδωσαν ειδικά για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας οι φοιτητές του τμήματος τζαζ της σχολής και να θέσουν διάφορες ερωτήσεις, στους φοιτητές για θέματα που αφορούν τον αφορούν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

                                                  Η υπεύθυνη της ομάδας Αγωγής Σταδιοδρομίας 

                                                                     Μαριάννα Λούκα

Read more...

Βιωματικά εργαστήρια στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας

         Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετείχαν σε δύο βιωματικά εργαστήρια στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας που εκπονούν τη φετινή σχολική χρονιά με υπ. καθηγήτρια την κ. Λούκα Μ. και την υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Ημαθίας, κ.Παντελίδου Κ. Τα εργαστήρια είχαν ως θέμα την αυτογνωσία και τη λήψη απόφασης. Κατόπιν η κ. Παντελίδου Κ. παρουσίασε τους δρόμους μετά το Γυμνάσιο και απάντησε στις ερωτήσεις και απορίες των μαθητών.

                                                                                                                         Η υπεύθυνη 

                                                                                                                      Λούκα Μαριάννα

Read more...

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2017 - 2018 στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

 

Για το σχολικό έτος 2017-2018 στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας υλοποιούνται τα εξής προγράμματα:

1. Πρόγραμμα Etwinning  από τις καθηγήτριες κ. Σιριστατίδου Παρθένας ΠΕ06 και κ. Τραψιώτη Αθηνάς ΠΕ19.

Θα συνεργαστούν με το 1ο γυμνάσιο Τούμπας Θεσσαλονίκης για το έργο eTwinning με τίτλο: «Η Ευρώπη που θέλουμε! Values4Europe».  Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κυρίως κατά τη διάρκεια του σχολείου στο πλαίσιο των μαθημάτων των Αγγλικών και της Πληροφορικής, με το τμήμα Αγγλικών προχωρημένων της Γ’ Γυμνασίου.

 

2.  Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: ΄΄ΚΛΙΚ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟ" το οποίο υλοιποιούν  οι καθηγήτριες Παπά Τατιανή ΠΕ02,  Ζαχαριάδου Χριστίνα κλάδου ΠΕ04 και Αθηνά Τραψιώτη ΠΕ19 .

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη και προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ημαθίας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

 

3. Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο: ΄΄ Δημιουργούμε και αξιοποιούμε στο European School Radio΄΄. Το πρόγραμμα υλοποιεί η φιλόλογος Σκουμποπούλου Χαρίκλεια της ειδικότητας ΠΕ02, η οποία συμμετέχει ως συντονίστρια του προγράμματος σε συνεργασία με την κ. Ιντζεβίδου Κυριακή ΠΕ02 και τον κ. Βαλαβάνη Βασίλειο ΠΕ16.

 

4. Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο:΄΄Με αφορμή ένα βιβλίο….Διάβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε και Ραδιοεπικοινωνούμε΄΄. Το πρόγραμμα συντονίζει η φιλόλογος κ. Ιντζεβίδου Κυριακή  σε συνεργασία με την κ. Σκουμποπούλου Χαρίκλεια, κλάδου ΠΕ02 και την κ. Μαριάννα Λούκα, κλάδου ΠΕ05.

 

5. Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο: ΄΄Επαγγέλματα πολιτισμού-επαγγελατικές μονογραφίες- ταξιδεύοντας στο μέλλον μας.΄΄ Το πρόγραμμα συντονίζει η καθηγήτρια κ. Λούκα Μαριάννα σε συνεργασία με την κ.Χατζηευστρατίου Μαρία, κλάδου ΠΕ11 και την κ. Ιντζεβίδου Κυριακή, κλάδου ΠΕ02.

 

 

Read more...

Μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών δίνουν συνέντευξη σε μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

      Μια πολύ όμορφη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας που τρέχουν τη φετινή χρονιά, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, κ. Μαριάννας Λούκα  και Ιντζεβίδου Κικής,  εξασφάλισαν αποκλειστικές συνεντεύξεις των Μουσικών της  Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία βρέθηκε στην πόλη μας για δυο συναυλίες, μια πρωινή για τους μαθητές των σχολείων της πόλης μας και μια βραδινή για τους δημότες, στα πλαίσια του Χριστουγεννιάτικου προγράμματος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.  Έτσι είχαν την δυνατότητα να προετοιμάσουν και να θέσουν καίριες ερωτήσεις στους μουσικούς, στον μαέστρο της ορχήστρας και στον σολίστ.  Η αίσθηση που αποκόμισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από όλους τους συνεντευξιαζόμενους  ήταν κατά γενική ομολογία συγκινητικά θετική καθώς εμπεριείχε την  τεράστια αγάπη όλων για την μουσική η οποία είναι κομμάτι της καθημερινότητας τους και βέβαια το καλύτερο όλων, ίσως και το πλέον καίριο για το πρόγραμμά τους, πως το χόμπυ τους έγινε επάγγελμα.

Οι συνεντεύξεις όλων μαγνητοφωνήθηκαν και θα παρουσιαστούν από το μαθητικό ραδιόφωνο, European School Radio, το άλλο πρόγραμμα που έχει την τιμή και την χαρά να τρέχει εδώ και χρόνια πρωτοποριακά και πάλι το Μουσικό Σχολείο Βέροιας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας  του, κας Χαράς Σκουμποπούλου .

Stay tuned, λοιπόν για να ακούσετε τα υπέροχα πράγματα που μοιράστηκαν οι μουσικοί της ΚΟΑ με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Θα ενημερωθείτε σύντομα για την ημερομηνία και ώρα μετάδοσης της εκπομπής.

Read more...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο: “Βελτίωση Δεξιοτήτων Επικοινωνίας” στη Γιορτή Λήξης 2017

Στη Γιορτή Λήξης του Σχολικού έτους 2016-2017 που διοργάνωσε η Διεύθυνση  Β/θμιας  Εκπ/σης Ημαθίας την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο - Μεντρεσέ Τζαμί παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο: “Βελτίωση Δεξιοτήτων Επικοινωνίας” με υπεύθυνο καθηγητή, τον Ανδρέα Κοτρίδη.

Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να αναπτύξουν και να βελτιώσουν δεξιότητες επικοινωνίας. Επίσης, να γνωρίσουν τη διαδικασία της συνέντευξης και της παρουσίασης. Να έρθουν σε επαφή με το βιογραφικό σημείωμα, τη συνοδευτική επιστολή και τη συστατική επιστολή. Σημαντική διάσταση αποτελεί τελικά η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησής τους, γιατί η γνώση αυτών των τεχνικών αυτοπαρουσίασης αποτελεί σημαντικό εφόδιο για τη ζωή τους και τη μελλοντική τους πορεία.

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, τους υπεύθυνους του ΚΕΣΥΠ Βέροιας, την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων για τη διοργάνωση της Γιορτής Λήξης του Σχολικού έτους 2016-2017 και συγχαρητήρια στους μαθητές από την Α’ και Γ’ τάξη του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα “Βελτίωση Δεξιοτήτων Επικοινωνίας”.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account