Γιορτάζουμε την Αποκριά

Οι Ραδιοκατακτητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στην παλιά Βέροια με αφορμή την Αποκριά την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 1 - 2 το μεσημέρι και 6 - 7 το απόγευμα στο μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται στο α΄ μέρος έθιμα της Αποκριάς της Βέροιας αξιοποιώντας το υλικό του Ψηφιακού Λαογραφικού Μουσείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που αναφέρεται στην Αποκριά ενώ στο β΄ μέρος παρουσιάζεται η συναυλία του συνόλου παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας με τίτλο "Τραγούδια και σκοποί της Βέροιας”. Η συναυλία αυτή παρουσιάστηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2015 στην αίθουσα της Αντωνιαδείου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας και πλαισιωνόταν και από αποσπάσματα από διηγήματα του Βεροιώτη συγγραφέα και λαογράφου Στέλιου Σβαρνόπουλου. Την ευθύνη της προετοιμασίας και διδασκαλίας των τραγουδιών είχαν οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, Κουτσιμανής Ιορδάνης και Μπαλιάκας Γιάννης.

Η εκπομπή είναι μια δράση του Ψηφιακού Λαογραφικού Μουσείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σε συνεργασία με το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του σχολείου μας.

Σας προσκαλούμε παράλληλα με την ακρόαση της εκπομπής μας να επικοινωνήσετε μαζί μας στο chat του σταθμού αλλά και να κάνετε μια περιήγηση στο ψηφιακό μας Μουσείο και να συμμετάσχετε στη νέα δράση του μουσείου με αφορμή την Αποκριά αναρτώντας έθιμα, ιστορίες και τραγούδια της περιοχής σας στην ειδική στήλη του Μουσείου με τίτλο: "Αξιοποιούμε, Δημιουργούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο ESR με αφορμή την Αποκριά" αλλά και αξιοποιώντας δημιουργικά το υλικό του. 

Καλή σας ακρόαση και Καλή Σαρακοστή! 

Ακούστε την εκπομπή μετά την πρώτη μετάδοσή της εδώ.

Read more...

Εξαιρετική η συναυλία του συνόλου παραδοσιακής μουσικής

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές του συνόλου παραδοσιακής μουσικής του σχολείου μας για την εξαιρετική συναυλία, η οποία ήταν αφιερωμένη στο νερό και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας.

Με τίτλο «Βρύση μου μαλαματένια…», οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν ένα ρεπερτόριο παραδοσιακών τραγουδιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με αναφορές στο νερό, που αποτελεί πηγή ζωής.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιάννης Γεωργουδάκης, ενώ την παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Τσιούντας, καθηγητές και μαθητές του σχολείου, καθώς και πλήθος πολιτών.

Ευχαριστούμε τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο για τη δημοσιογραφική κάλυψη της συναυλίας μας και την . Δείτε ρεπορτάζ εδώ και εδώ. Βίντεο εδώ

Το πρόγραμμα της συναυλίας 

Δαχτυλίδια (οργανικός σκοπός)

Μαρμαρένια μου Βρυσούλα

Βρύση μου μαλαματένια

Αγιώρ' Αγιώρ' αφέντη μου

Κουκουνούδα (οργανικό)

Το Πλατανιώτικο νερό

Ρούσα Παπαδιά

Της Τρίχας το γεφύρι

Η μάνα εν κρυό νερό

Ποταμέ μου

Ποταμιά με γύρισμα (οργανικό)

Τζάνε μ' ποταμέ μου

Γερακίνα

Μήλο μου κόκκινο

Επιμέλεια κειμένων: Κουτσιμανής Ιορδάνης

Διδασκαλία ορχήστρας: Μπαλιάκας Γιάννης

Διδασκαλία χορωδίας - διεύθυνση: Κουτσιμανής Ιορδάνης

βιολί: Γκιούρος Σταύρος, Μπούκτσης Θωμάς, ούτι: Ασβεστάς Γιώργος, κιθάρα: Δημόπουλος Αργύρης λαούτο: Κουτσιμανή Άννα, Τρύφωνας Παρπούλας λύρα: Βασίλης Παπαδόπουλος, Στεφανίδης Βασίλης, Μπούκτσης Θωμάς, Λέκας Δημήτρης, Γιαννακίδου Κυριακούλα κρουστά: Ηλιάδης Νίκος, Τουρατζίδης Άγγελος, Πολυζόπουλος Γρηγόρης, Άγγελος Πέιος κλαρίνο: Αγγελική-Δουκένη Τσικερδάνου, Τρέβλα Δήμητρα, Παράσχος Γιώργος, Βασιλείου Κώστας, Γκιούρος Νίκος μπουζούκι: Τρύφωνας Παρπούλας,

Χορωδία: Αραμπατζή Ελένη, Δημάκας Δημήτριος, Γαλανίδου Ουρανία, Κετίκογλου Αναστάσιος, Μακρίδου Ευδοκία, Μποσμαλή Ιωάννα, Πελεκίδου Αγνή, Μπαντή Αλεξάνδρα, Βογιατζής Βασίλης, Δημοπούλου Δέσποινα, Θεοδωρίδης Δημήτρης, Μπουρουτζήκας Αριστείδης, Τσιφλίδης Στέφανος, Χριστοπούλου Μάγδα, Ορδουλίδης Αλέξανδρος, Σύρπης Χρήστος, Ανδρεάδου Έλια, Γαλάνη Μαριάνα, Ιωαννίδης Χαράλαμπος, Κακαγιάννης Αντώνης, Νιούκας Αθανάσιος, Ντινόπουλος Κωνσταντίνος, Ορδουλίδης Φίλιππος, Σιακαβάρα Καλλιόπη, Σοφολόγη Κωνσταντίνα, Στυλπνοπούλου Μαρία, Ταχματζίδου Δήμητρα, Τσιφλίδης Ραφαήλ, Αραμπατζή Κατερίνα, Δεβετζής Παναγιώτης, Δελαντώνης Βασίλης, Ιωαννίδης Αργύρης, Κοντοτάσιου Ευαγγελία, Κοσμίδου Μαρία, Μπέτσια Ελένη, Μπαντής Ορέστης, Μπουσμαλής Δημήτριος, Πετρίδου Δήμητρα, Τομπουλίδου Μάγδα, Τσολάκης Παναγιώτης, Σιδηροπούλου Μαρία, Γαβριηλίδης Αναστάσιος, Γιομπλιάκης Αθανάσιος, Γκαναβίας Αναστάσιος, Ελευθεριάδου Κασσιανή, Ζιάκας Θεόδωρος, Ιωαννίδης Λουκάς, Λουκίδης Άγγελος

Ανάγνωση κειμένων: Χριστοπούλου Μάγδα

Ηχοληψία: Ανδρεόπουλος Γιώργος

Read more...

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας άνοιξε την αυλαία της Εύηχης Πόλης 2019

Με συναυλία από το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων άνοιξε η αυλαία της “Εύηχης Πόλης” 2019 που διοργανώνει η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Η συναυλία είχε τίτλο “Άσπρα μου πουλιά, μαύρα μου χελιδόνια”, Την προετοιμασία της ορχήστρας έκανε ο Γιάννης Μπαλιάκας και την προετοιμασία της χορωδίας ο Ιορδάνης Κουτσιμανής.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, Γιάννης Καμπούρης και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Γιάννης Γεωργουδάκης.

Δείτε ρεπορτάζ από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο εδώ, εδώ και εδώ.

Read more...

Το σύνολο παραδοσιακής μουσικής στην Εύηχη Πόλη 2019

Το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας θα πραγματοποιήσει συναυλία με τίτλο: "Άσπρα μου πουλιά, μαύρα μου χελιδόνια" την Πέμπτη 20  Ιουνίου 2019 στις 8:30 μ.μ. στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας με τίτλο: "Βέροια, Εύηχη Πόλη 2019", οι οποίες διοργανώνονται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2019. Σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για την ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής 

Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής
Πέμπτη 20 Ιουνίου, ώρα 8:30 μ.μ. Πάρκο Αγίων Αναργύρων
“Άσπρα μου πουλιά , μαύρα μου χελιδόνια ”

Συμμετέχει η Χορωδία του Μ.Σ.Β.
προετοιμασία ορχήστρας : Μπαλιάκας Γιάννης
προετοιμασία χορωδίας-διεύθυνση: Κουτσιμανής Ιορδάνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της συναυλίας

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account