«Κάπου Ανατολικοδυτικά» - Ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η αποχαιρετιστήρια συναυλία μας για την λήξη της σχολικής χρονιάς την Τετάρτη 15 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα του Χώρου Τεχνών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Κιθαριστικό Σύνολο "Παράλλαξη", το Σύνολο Λαϊκής Μουσικής, η Ροκ Μπάντας Χ 2, το Σύνολο Πνευστών και η Χορωδίας ‘Εμμέλεια’.

Ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Γεωργουδάκης απένειμε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Δέσποινα Παρίση, αναμνηστικό στον πρώην διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Γιάννη Καμπουρίδη, για την προσφορά του στο σχολείο.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Κιθαριστικό Σύνολο «Παράλλαξη»

2 Menuets προκλασικής εποχής των συνθετών Jahrhunder & Henry Pursell

Margariteta (Catalan folk song) διασκευή-δακτυλοθεσία: Eythor Thorlaksson

Las Mananitas (Mexican folk song) διασκευή-δακτυλοθεσία: Eythor Thorlaksson

El Padrino (Nino Rota) διασκευή-δακτυλοθεσία: Bασ. Βaλαβάνης

Slick Trick (P.Van der Staak)

Carnavalito (Peru folk song) διασκευή-δακτυλοθεσία: Christian Masson

Συμμετείχαν οι μαθητές: Παπαδόπουλος Χρήστος, Παυλίδου Ελένη (α’γυμν.),Γαλάνη Μαριάννα, Κακαγιάννης Αντώνης, Μπαντή Κατερίνα, Μωϋσίδου Παναγιώτα, Σαββίδης Σοφοκλής (β’ γυμν.) Βούλγαρης Γιάννης, Γαλάνη Ιωάννα, Παπαφωτίου Μάξιμος (γ’γυμν.),Ανθούλα Μαρία, Δαλιγκάρου Μαριάννα, Ιωσηφίδου Αννα, Παπαγιάννη Αλίκη (Α’Λυκ.),Χατζίδου Εύα (Β’Αυκ.).

Υπεύθυνος καθηγητής: Βαλαβάνης Βασίλης.

Σύνολο Λαϊκής μουσικής

2 Τραγούδια από τον Σκληρό Απρίλη του ’45 του Μάνου Χατζιδάκι:

Τα ματόκλαδά σου λάμπουν (Μάρκου Βαμβακάρη)

Το δικό σου το μαράζι (Γιώργου Μητσάκη)

Συμμετείχαν παίζοντας μπουζούκι οι μαθητές : Δημόπουλος Αργύρης, Μακρίδου Ευδοκία, Νιούκας Θανάσης, Παρπούλας Τρύφωνας

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κεραμιδά Αργυρώ.

Ο  μαθητής της Γ΄ Λυκείου, Αντώνης Κουτσαντάς ερμήνευσε το τραγούδι: Ρόζα (Στίχοι: Άλκης Αλκαίος
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος), αφιερώνοντας το τραγούδι στους τελειόφοιτους του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Rock Μπάντες

Rock Μπάντα Α’ Αυκείου

Hotel California - Eagles

Believer - Imagine Dragons

Συμμετείχαν : Γεωργίου Νάγια, Δημάκας Δημήτρης, Παπαγιάννη Αλίκη: φωνές , Δημάκας Αλέξανδρος : ντραμς, Δημόπουλος Αργύρης:πιάνο, Παπάζογλου Δημήτρης: αλτικόρνο, Καλφόπουλος Εύφημος: βιολί, Παπαγιάννη Αλίκη: κιθάρα.

Rock Μπάντα Α’, Β’ & Γ’ Λυκείου

 With or without - U2

Every breath you take - The Police

 Psycho Killer - Talking Heads

Συμμετείχαν : Πελεκίδου Αγνή, Τζιτζή Βασιλική, Χατζίδου Εύα, Παπαευθυμίου Ζωή: φωνές, Κετίκογλου Αναστάσιος, Μποσμαλή Ιωάννα: πιάνο, Παπανίδου Γεωργία: ντραμς, Ανθούλα Μαρία, Μαντρατζής Γιάννης, Χατζίδου Εύα: κιθάρες, Καλαντζόπουλος Σπύρος: φλάουτο, Λιολιόπουλος Παναγιώτης : μπάσο.

Υπεύθυνος καθηγητής : Γούσιος Γεώργιος

Ορχήστρα ΠΝΕΥΣΤΩΝ

Bella ciao — Ιταλικό παραδοσιακό

When the Saints - Dixyland

Καραγκιόζης – Διον. Σαββόπουλος

Las ketchup-Lampada-Rio Latin (Pot-purie latrn)

Βενζινάδικο - Goran Bregovic

Η Ορχήστρα ΠΝΕΥΣΤΩΝ αποτελείται από το Τμήμα Χάλκινων με υπεύθυνο καθηγητή τον Μπατσίλα Κώστα και μαθητές τους: Σακαλή Αλέξανδρο & Ρόμπη Θανάση (Τρομπέτα), Θεοδωρίδη Αδριανό (Ευφώνιο), Λιολιόπουλο Παναγιώτη (Τρομπόνι), Παπάζογλου Δημήτρη (Βαρύτονο), το Τμήμα Σαξοφώνου με υπεύθυνο καθηγητή τον Δασκάλου Σωτήρη και μαθητές τους: Αμαράντου Καλλιόπη, Γκατζή Δημήτρη, Μπούκτση Θωμά, και το Τμήμα Φλάουτου με υπεύθυνο καθηγητή τον Κομματά Άλκη και μαθητές τους: Καλατζόπουλο Σπύρο, Σιδηρόπουλο Απόστολο. Στα τύμπανα η μαθήτρια Παπανίδου Γεωργία και στο πιάνο συνοδεύει η καθηγήτρια Ιωαννίδου Γεωργία.

Διεύθυνση Ορχήστρας : Δασκάλου Σωτήρης.

Χορωδία Εμμέλεια

Stabat Mater / G. Β. Pergolesi (1736)

Serenade/Standchen / Schwanengesang IV /F. Schubert (1826)

Tiritomba / Ναπολιτάνικο τραγούδι

Kaval Sviri / Παραδοσιακό Βουλγαρίας / Petar Liondev

Vois sur ton chemin / Les Choristes/ Bruno Coulais

Duetto Buffo di Due Gatti/ G. Rossini (1825)

Mama mia/ Benny Anderson , Stig Anderson & Bjom Ulvaeus

Συμμετείχαν οι μαθήτριες:

A' Γυμνασίου- Αβραάμ Βικτωρία ,Αβραάμ Γεωργία,,Αχλιώπα Αικατερίνη- Χλόη, Καλαντζοπούλου Ευδοξία, Καραγεώργου Ιωάννα, Κωσταράκη Γεωργία- Δαϋιδούλα, Μαλιάσα Ελένη- Φαίδρα, Τζιτζή Αγγελική, Χίλλ Άννα.

Β" Γυμνασίου- Βράνα Ζωή, Γιορετσίδου Νικολέτα, Ιωσηφίδου Παυλίνα, Θεοδωρίδου Βασιλική, Κοτσογιαννίδου Έφη, Μπίκα Ραφαέλα, Νικολοπούλου Κυριακή, Ορδουλίδου Αρετή, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Παπακυρίτση Πηνελόττη, Τσιφλίδου Ευτυχία, Χατζή Αγάπη.

Γ' Γυμνασίου- Αβραάμ Ιωάννα, Αραμπατζή Ελένη, Ιωαννίδου Ιωάννα, Καραγιαννοπούλου Παρασκευή, Καταφυγιώτη Χριστίνα, Χαλκιά Χριστίνα Κατσάνου Νικολέτα.

Α'Λυκείου-Γεωργίου Νάγια, Ντούφα Μαρίνα, Τζιτζή Βασιλική, Παπαγιάννη Αλίκη.

Β" Λυκείου -Χατζίδου Ευανθία , Γκέγκα Ραφαέλα, Αβραάμ Δήμητρα,Μπλατσιώτη Ευαγγελία.

Γ’ Λυκείου - Γιαννοπούλου Νικολέτα, Παπαευθυμίου Ζωή.

Συνοδός πιανίστα: Ιωαννίδου Γεωργία

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νατσάκου Ελένη

Δείτε εδώ, εδώ και εδώ ρεπορτάζ από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο. Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ για τη δημοσιοποίηση της εκδήλωσης. Δείτε εδώ και εδώ αποσπάσματα από τη συναυλία.

Read more...

Συναυλία μουσικών συνόλων με τίτλο: "Κάπου Ανατολικοδυτικά"

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 8 μ.μ. στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας, τα Μουσικά Σύνολα  του Μουσικού Σχολείου Βέροιας διοργανώνουν την αποχαιρετιστήρια  για το Σχολικό έτος συναυλία μας.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Read more...

Διάκριση για τη χορωδία "Εμμέλεια" στο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα

       Η χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής Εμμέλεια του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετείχε στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στο οποίο διακρίθηκε τόσο για την επιλογή του ρεπερτορίου όσο και για την ερμηνεία των τραγουδιών. Απέσπασε τα θετικότατα σχόλια των μελών της κριτικής μεταξύ των οποίων ήταν η διακεκριμένη ρωσίδα σοπράνο Dianna Kirienko, ο ιταλός μαέστρος Leonardo Quadrini, η κοσμήτορας του πανεπιστημίου των Τεχνών του Νις (Σερβία) SuzanaKostic και ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης.

     Στο πλαίσιο της διήμερης εκδρομής το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 επισκέφτηκαν την πόλη των Τρικάλων όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Τσιτσάνη, στο δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό και περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης.           

Δείτε και την ανάρτηση εδώ.

 

Ακολουθεί η συγχαρητήριος επιστολή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Καρδίτσας, Ν. Ευθυμιάδη.

    Καρδίτσα 12/4/2019

Προς τον κ. Γεωργουδάκη Ιωάννη

Διευθυντή

του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Αξιότιμε κ. Γεωργουδάκη,

        Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για τη συμμετοχή της εξαιρετικής Χορωδίας σας στην 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Η παρουσία σας ήταν και παραμένει μια σταθερά ποιότητας και αξίας και ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών. Η θαυμάσια Χορωδία σας προσέφερε ευχάριστες στιγμές που θα τις θυμόμαστε για πολύ καιρό. Η Χορωδία σας διέθετε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπερτόριο, ήταν πειθαρχημένη και ομοιογενής με πολύ ωραίο ήχο.

Πραγματικά, κ. Γεωργουδάκη

η Χορωδία σας άφησε θετικές εντυπώσεις για την απόδοση του προγράμματος της, το οποίο ερμήνευσε με καλή άρθρωση, με σταθερή τονικότητα και εξαίρετη σκηνική παρουσία.

Θερμά συγχαρητήρια για την εμφάνισή σας. Η Χορωδίας σας θεωρείται πολύ εξελίξιμη, διαθέτει υψηλά standards χορωδιακού ήθους και ύφους και παρουσίασε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπερτόριο. Η Σχολική Χορωδία ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας κατατάσσεται ως ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΧΟΡΩΔΙΑ.  

Αξιότιμε κ. Γεωργουδάκη,

                Θέλω με την επιστολή μου αυτή να σας ανακοινώσω ότι η Χορωδία σας διακρίθηκε ιδιαίτερα και κατατάχθηκε στις καλύτερες Χορωδίες της 11ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών. Θεωρούμε ότι η Χορωδία σας πληροί τις προϋποθέσεις για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Φεστιβάλ Καρδίτσας στους διαγωνισμούς του Angri-Νάπολι Ιταλίας(20-25 Μαΐου 2019) και του Novisad της Σερβίας (11 Μαΐου 2019) και εγκρίνουμε τη συμμετοχή σας.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια, καθώς η Χορωδία σας άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις όσον αφορά την απόδοση του προγράμματός της.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για το acapella (που ιδιαίτερα ενδιαφερόμαστε ως Φεστιβάλ) έργο «ΣΤ’ΑΛΟΓΑ» του Θεόδωρου Αντωνίου που ερμηνεύσατε, υπό τη διεύθυνση του διάσημου Ιταλού Μαέστρου Leonardo Quadrini, στο τέλος της βραδιάς.

          Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας και είμαι βέβαιος ότι και οι μαθητές σας εισέπραξαν μια πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία από τη συμμετοχή τους αυτή.

Ελπίζουμε να σας δούμε και του χρόνου στην 12η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 22 Μαρτίου 2020.    

Συγχαρητήρια σε σας προσωπικά, στα παιδιά, σε όλους τους συνεργάτες σας και ιδιαίτερα στην Διευθύντρια της Χορωδίας κ. Ελένη Νατσάκου για το σημαντικό εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό της έργο, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια σέβομαι και εκτιμώ βαθύτατα.

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή σας συγχαίρει για το εξαιρετικό έργο που παρουσιάσατε και εύχεται να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο.     Με εκτίμηση,

ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Νίκος Ευθυμιάδης

 

 

Read more...

Ξεχώρισε η χορωδία "Εμμέλεια" στο 11ο Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καρδίτσα

        Η χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής Εμμέλεια του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετείχε στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα στι 29 Μαρτίου 2019 στο οποίο διακρίθηκε τόσο για την επιλογή του ρεπερτορίου όσο και για την ερμηνεία των τραγουδιών. Απέσπασε τα θετικότατα σχόλια των μελών της κριτικής επιτροπής μεταξύ των οποίων ήταν η διακεκριμένη ρωσίδα σοπράνο DiannaKirienko, ο ιταλός μαέστρος Leonardo Quadrini, η κοσμήτορας του πανεπιστημίου των Τεχνών του Νις (Σερβία) Suzana Kostic και ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης.

       Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες του συνόλου και στις καθηγήτριές τους, Νατσάκου Ελένη (διδασκαλία - διεύθυνση χορωδίας) και Ιωαννίδου Γεωργία (συνοδός πιάνου)

Δείτε εδώ πληροφορίες για το Φεστιβάλ.

Δείτε εδώ βίντεο. 

Δείτε εδώ τη δράση της χορωδίας μας "Εμμέλεια".

Read more...

Εξαιρετική εμφάνιση της χορωδίας "Εμμέλεια" στο 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ

Εξαιρετική η εμφάνιση της χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής "Εμμέλεια στο 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ με τίτλο «Παράλληλες Φωνές…» που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών  το απόγευμα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Φωνητικό Οργανικό Σύνολο «Μονόγραμμα» με Πρόεδρο την κ. Ανανιάδου Αλεξάνδρα.

Τιμητική πλακέτα δόθηκε στη μαέστρο της χορωδίας, Ελένη Νατσάκου και στον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Γιάννη Γεωργουδάκη.

Οι χορωδίες που συμμετείχαν ήταν: οι χορωδίες της Βέροιας «Μονόγραμμα», «Μουσική Πολυφωνία», Χορωδία «Εμμέλεια» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, «Ηχώ Βερόης» και οι φιλοξενούμενες,  Χορωδία Π.Σ Κασσάνδρας, Μικτή Χορωδία Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Συμβολ/κού Συλλόγου Εφετείου Θεσ/νίκης.

Συνοδός πιάνου η καθηγήτρια πιάνου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Γεωργία Ιωαννίδου.

Δείτε εδώ και εδώ και εδώ ρεπορτάζ από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο.

Βίντεο εδώ

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account