Τα Χριστούγεννα εμπνέουν την ψηφιακή τάξη - Επιμορφωτικό σεμινάριο φιλολόγων

Η ψηφιακή τάξη της β΄ γυμνασίου άνοιξε την πόρτα της σε φιλολόγους!

Σε επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας τριών ωρών συμμετείχε ως μοναδική εισηγήτρια η εκπαιδευτικός του σχολείου ΠΕ02/ΤΕ16, κα Χαρά Σκουμποπούλου, με θέμα "Τα Χριστούγεννα εμπνέουν την ψηφιακή τάξη - η Αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων στο μάθημα της λογοτεχνίας" την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6 - 9 μ.μ. Το σεμινάριο διοργάνωσε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων, κα Βαΐα Αγγέλη, για τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ02 (φιλολόγους) των Γυμνασίων της Επιστημονικής Ευθύνης της (Ν. Πιερίας - Ν. Ημαθίας).

Η εισήγηση αφορούσε την παρουσίαση εκπαιδευτικού σεναρίου που υλοποιείται την περίοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μαθητές της β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο μάθημα της λογοτεχνίας με αφορμή το λογοτεχνικό κείμενο "Κάποια Χριστούγεννα" του Γρηγόριου Ξενόπουλου. Το σενάριο περιλαμβάνει ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες που στηρίζονται κυρίως στη βιωματική προσέγγιση της μάθησης με την παράλληλη αξιοποίηση ποικίλων ψηφιακών εργαλείων.

Οι συμμετέχοντες φιλόλογοι εκφράστηκαν με θετικότατα σχόλια στο chat της τηλεδιάσκεψης και αρκετοί αποδέχτηκαν την πρόσκληση της εισηγήτριας για συνεργασία το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της εφαρμογής του σεναρίου και στις δικές τους τάξεις.

"Ψηφιακό Λαογραφικό Μουσείο Μουσικού Σχολείου Βέροιας"

Μία από τις δημιουργικές δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν ήταν το "Ψηφιακό Λαογραφικό Μουσείο Μουσικού Σχολείου Βέροιας" το οποίο είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο παιδαγωγό, Χρίστο Τσολάκη και τη Βεροιώτισσα λαογράφο, Βούλα Χατζίκου το οποίο δημιούργησαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια εφαρμογής του σεναρίου με το ψηφιακό εργαλείο PADLET.

Έγινε με το Padlet

Το Ψηφιακό Λαογραφικό Μουσείο υλοποιεί ξεναγήσεις και τρεις εκπαιδευτικές δράσεις στις οποίες καλεί τα σχολεία να συμμετάσχουν το επόμενο διάστημα. Ήδη αποδέχτηκαν την πρόσκληση των μαθητών της β΄ γυμνασίου η ραδιοφωνική ομάδα AMUSIC τοy Πειραματικού Μουσικού Γυμνάσιου - Λυκείου Παλλήνης και η καθηγήτρια κα Σοφία Λεβαντή. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν ήδη από τους μαθητές του σχολείου μας στο Μουσείο και συμμετέχουν στη συνεργατική δράση "Εσείς θα μας τα πείτε;". Αποτέλεσμα της δράσης είναι η παραγωγή συνεργατικής εκπομπής στο μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio η οποία θα μεταδοθεί την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 1 - 2 μ.μ. Επίσης η Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας με υπεύθυνη καθηγήτρια την φιλόλογο, κα Τατιάνα Παπά, θα πραγματοποιήσει ψηφιακή επίσκεψη και θα ξεναγηθεί στο μουσείο την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 ενώ παράλληλα θα συμμετάσχει και σε δράσεις του.

Όσα σχολεία επιθυμούν ξενάγηση και συμμετοχή στις δράσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη καθηγήτρια, Χαρά Σκουμποπούλου. (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Δείτε το διαφημιστικό βίντεο της εκπομπής "Εσείς θα μας τα πείτε;"

Δράσεις Ψηφιακού Λαογραφικού Μουσείου Μουσικού Σχολείου Βέροιας

1. "Ἑσείς, θα μας τα πείτε;" Χριστουγεννιάτικη συνεργατική δράση 2020

2. "Βέροια: Γνωρίζω, Αξιοποιώ και Δημιουργώ " Δημιουργική Δράση με αφορμή την περιήγηση στο μουσείο μας

3. "Παρουσιάστε μας τον λαϊκό πολιτισμό της περιοχής σας" - Δημιουργική Δράση με αφορμή την περιήγηση στο μουσείο μας

"Μνήμες και Θύμησες" - Ραδιοφωνική εκπομπή

Μια άλλη δραστηριότητα δημιουργική του σεναρίου αφορά την παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής από τους μαθητές. Αποτέλεσμα του σεναρίου είναι δύο εκπομπές με τίτλο: "Μνήμες και Θύμησες" που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 8 - 8:30 μ.μ. και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2020 στις 6 - 7 μ.μ. στις οποίες οι μαθητές αφηγούνται προσωπικές ιστορίες που έχουν χαραχτεί στη μνήμη τους με αφορμή τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης. Ακούστε την εκπομπή από το podcast του σταθμού εδώ.  

Οι εκπομπές έτυχαν θερμής αποδοχής από τους ακροατές οι οι οποίοι εμψύχωναν τους μαθητές από το chat του σταθμού κατά τη διάρκεια μετάδοσής τους. Μεταξύ των ακροατών ήταν ΄μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, συντονιστές εκπαίδευσης από ΠΕΚΕΣ της χώρας αλλά και η ραδιοφωνική παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος, κα Βάνα Πανορμίου, η οποία απηύθυνε από την αρχή της χρονιάς πρόσκληση συνεργασίας στα σχολεία μέσω του μαθητικού ραδιοφώνου. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε και η παραγωγή των δύο εκπομπών του σεναρίου.

Δείτε το διαφημιστικό βίντεο της εκπομπής "Μνήμες και Θύμησες"

Ψηφιακό Περιοδικό "Μουσικά Κύματα"

Άλλη μια δραστηριότητα του σεναρίου αποτελεί η δημιουργία ψηφιακού περιοδικού στο SCHOOL PRESS. Οι μαθητές δημιούργησαν το περιοδικό "Μουσικά Κύματα" και κλήθηκαν να γράψουν άρθρα για το Α΄ τεύχος του περιοδικού με τίτλο: "Με άρωμα Χριστουγέννων" το οποίο είναι αφιερωμένο στα Χριστούγεννα και θα δημοσιευτεί το επόμενο διάστημα.

 

Ευχαριστούμε την κα Αγγέλη για το βήμα που έδωσε να παρουσιαστεί το σενάριο.
Read more...

Συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο - εργαστήριο: "Υγιή παιδιά - υγιής πλανήτης" με θέμα τη διατροφή

Σε επιμορφωτικό σεμινάριο και βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: "Υγιή παιδιά - Υγιής πλανήτης"  με θέμα τη διατροφή με την Ελένη Σβορώνου στις 4 Νοεμβρίου 2017 συμμετείχαν οι φιλόλογοι του Μουσικού Σχολείου Σχολείου, Ιντζεβίδου Κική, Τατιάνα Παπά και Σκουμποπουλου Χαρά, τα οποία διοργάνωσαν οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας (υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με τη WWF Ελλάς.

Δημιουργούμε και Αξιοποιούμε!

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκε το οπτικοακουστικό μήνυμα - βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου "Μην τρως ό, τι σου σερβίρουν" της Ελένης Σβορώνου  που δημιούργησαν οι μαθητές της α΄ γυμνασίου στο πλαίσιο των μαθημάτων νεάς ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας και του θεάτρου. (δείτε εδώ το βίντεο)

Η Ελένη Σβορώνου ατο τέλος του σεμιναρίου έδωσε συνέντευξη στις φιλολόγους, Ιντζεβίδου Κική και Σκουμποπούλου Χαρά, η οποία θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο των γλωσσικών μαθημάτων αλλά και στην παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής στο μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio στις 2 Απριλίου 2018 - Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 8 - 9 μ.μ. Το υλικό του σεμιναρίου θα αξιοποιηθεί, επίσης, από τις φιλολόγους στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας στο γυμνάσιο αλλά και των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο.  

Λίγα λόγια για την πανελλήνια εκστρατεία της WWF Ελλάς με τίτλο: "Υγιή παιδιά - υγιής πλανήτης - Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας"

Από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018 πραγματοποιείται η πανελλήνια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς με τίτλο «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης». Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει μια διαδραστική κινητή έκθεση  με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών. Μέλη της WWF Ελλάς εξορμώντας σε 20 ελληνικές πόλεις μεταφέρουν τα μηνύματα της βιώσιμης διατροφής. Σε κάθε πόλη, σχολεία, παιδιά και γονείς επισκέπτονται την πρωτότυπη κινητή έκθεση και συμμετέχουν σε βιωματικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

H περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς αποτελεί το ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του WWF (World Wide Fund for Nature). Βασική αποστολή της είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας, να συμβάλλει στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος μέσω βιώσιμων λύσεων και να αποτρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Ελένη Σβορώνου

Η Ελένη Σβορώνου είναι Φιλόλογος, µε ειδίκευση στην Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονοµιάς από το Πανεπιστήµιο του Birmingham. Έχει εκδώσ ει έντ εκα παιδικά βιβλία ενώ αρθρογραφεί τακτικά στην παιδική εφηµερίδα Ερευνητές. Διδάσκει δηµιουργική γραφή µε θέµα το Παιδικό Βιβλίο στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Έχει συντονίσει τον Κύκλο Οικολογίας και έχει διδάξει το µάθηµα «Οικονοµία και Περιβάλλον» στο Λύκειο της Σχολής Μωραϊτη (2007-08). Έχει ασχοληθεί και έχει γράψει µελέτες και άρθρα για τον οικοτουρισµό και την ήπιο τουρισµό. Έχει εµπειρία, τέλος, στον συντονισµό εργαστηρίων συµµετοχικού σχεδιασµού σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

Από το 1994 εργάζεται στο WWF Ελλάς, συντονίζοντας την εθελοντική εργασία, το παιδικό τµήµα της οργάνωσης, το Panda Club και προγράµµατα εκπαίδευσης ενηλίκων. Σήµερα είναι υπεύθυνητης οµάδας  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης που σχεδιάζει, παράγει και  εµψυχώνει  προγράµµατα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης µε το ευρύ θέµα «Οικολογικό Αποτύπωµα και Καθηµερινότητα» και ειδικότερα θέµατα: «κλιµατική αλλαγή, γεωργία - διατροφή - περιβάλλον και δάσος».

Read more...

Επιμορφωτική Ημερίδα για το Μαθητικό Ραδιόφωνο στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

         Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: "Μαθητικό Ραδιόφωνο" πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας το απόγευμα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017, η οποία διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με πρωτοβουλία των υπευθύνων του τομέα των σχολικών δραστηριοτήτων, Έφης Αντωνιάδου (ΔΠΕ) και Λένας Δημητριάδου (ΔΔΕ).

         Στόχοι της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών των δύο βαθμίδων για την καινοτόμο δράση του μαθητικού ραδιοφώνου - European School Radio και η ενθάρρυνσή τους να εντάξουν το μαθητικό ραδιόφωνο στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, που πρόκειται να αναλάβουν στα σχολεία τους, μετά από την επίσημη ένταξη του μαθητικού ραδιοφώνου - European School Radio ως προτεινόμενη θεματική στην Εγκύκλιο Σχολικών Δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2017-18 από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

        Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με θέμα: "Δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ" από την εκπαιδευτικό Χαρά Σκουμποπούλου. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και αναλαμβάνοντας ρόλους δημιούργησαν ραδιοφωνικά μηνύματα. 

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το ραδιοφωνικό μήνυμα "Η φωνή των μαθητών" το οποίο μεταδίδεται από το μαθητικό ραδιόφωνο. Δείτε εδώ.

      Το πρόγραμμα της ημερίδας

Νίκος Γιαγκούλης, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”

 "Από το Μαθητικό Ραδιόφωνο στο Networked - European School Radio (NEStOR)" 

Γιατί το σχολικό ραδιόφωνο αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια επιτυχημένη δραστηριότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα; Τί είναι το European School Radio; Το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο ως εργαλείο ενημέρωσης και επικοινωνίας σε μια Κοινότητα Μάθησης και συνεργασίας, με τη χρήση ΤΠΕ (web2.0). Αγωγής στα ΜΜΕ, παιδαγωγικά oφέλη, κοινωνικά oφέλη, επαγγελματικές προοπτικές και ευρωπαϊκή διάσταση με το πρόγραμμα ERASMUS+ NEStOR. Πώς εμπλέκονται όλες οι βαθμίδες; Σχολικές Δραστηριότητες και Ραδιόφωνο. Πνευματικά Δικαιώματα και Δικαιώματα Χρήσης (Copyright), Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

 Χαρά Σκουμποπούλου, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας ΠΕ02 - ΤΕ16 (Μουσικό Σχολείο Βέροιας), μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”

Από το "Σώπα δάσκαλε ν΄ ακούσουμε το πουλί" στο... "Να "σαι καλά European School Radio!!!"  - Το μαθητικό ραδιόφωνο ως εκπαιδευτικό εργαλείο μέσα από το παράδειγμα της πεντάχρονης δράσης της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Λίνα Βαλσαμίδου, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας, (προϊσταμένη 8ου νηπιαγωγείου Νάουσας), ΜED, MSC, MA, υΠ. ΔΙΔΆΚΤΩΡ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ADVANCED MEDIA INSTITUTE

«Η Τέχνη της Επικοινωνίας στο Μαθητικό Ραδιόφωνο: Από την ιδέα στην πράξη, σε μια τάξη μικρών παιδιών»

 Τι είναι το μαθητικό ραδιόφωνο - European SchooL Radio

        Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο, European School Radio, (στο εξής ESR) δημιουργήθηκε την Άνοιξη του 2010 και είναι μια πρωτότυπη δράση η οποία εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία η οποία θέλει ο μαθητής να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και τις επικοινωνεί με το σήμερα. Αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό συμβάλλοντας παράλληλα και στην Δικτύωση Σχολείου - Κοινωνίας. Επιπλέον, αναδεικνύει την κρυμμένη πλευρά του σχολείου και θέλει να ασκήσει τα μέλη του στη συμμετοχική διαδικασία, ώστε να αναδείξουν το δυναμικό της σχολικής κοινότητας και την έμπρακτη εφαρμογή της Δημοκρατίας σε σχολικό πλαίσιο, παρουσιάζοντας την εργασία τους ως συνδημιουργοί ενός κοινού ραδιοφωνικού προγράμματος το οποίο δημιουργείται από απόσταση, αξιοποιώντας τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Βίντεο παρακάτω

Ακούστε τα ραδιοφωνικά μηνύματα που παρήγαγαν οι ομάδες εργασίας των εκπαιδευτικών:

Ραδιοφωνακλάδες (πατήστε πάνω)

 RadioStars (ακούστε παρακάτω στα επισυναπτόμενα αρχεία)

Οι Καταληψίες (ακούστε παρακάτω στα επισυναπτόμενα αρχεία)

 

 

Read more...

Συμμετοχή καθηγήτριας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σε επιμορφωτικό σεμινάριο σε φιλολόγους

Σε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Καλλιέργεια και ανάπτυξη νέων γραμματισμών στο Γυμνάσιο – Η αξιοποίηση του διαδικτυακού ραδιόφωνου στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων - Διδακτικά σενάρια στη διδασκαλία της  Γλώσσας της Α΄ Γυμνασίου που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ημαθίας, Χριστίνα Α. Αραμπατζή, το οποίο απευθυνόταν σε φιλολόγους του νομού Ημαθίας, συμμετείχε ως εισηγήτρια η φιλόλογος του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Χαρίκλεια Σκουμποπούλουτην Πέμπτη 2 Απριλίου 2015  στον χώρο εκδηλώσεων του 6ου γυμνασίου Βέροιας. Παρουσιάστηκε το διδακτικό σενάριο με τίτλο: "Αρχαία Ελληνικά...στον αέρα" η οποία αφορά το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας της Α΄ γυμνασίου  και πιο συγκεκριμένα είναι βασισμένη στις ενότητες 10 και 13 (κοινό θέμα η φιλία) αξιοποιώντας ως εκπαιδευτικό εργαλείο το μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο "European School Radio. Το διδακτική αυτή πρόταση εφαρμόστηκε στην α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Η προσέγγιση που επιχειρείται μέσω του συγκεκριμένου διδακτικού σεναρίου φανερώνει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του διαδικτυακού ραδιοφώνου στην εκπαιδευτική διαδικασία, αξιοποιώντας στόχους που βρίσκονται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα του Γυμνασίου. Συνεξετάζονται η ενότητα 10 «Ο Σωκράτης και η φιλία» και η ενότητα 13 «Δάμων και Φιντίας» που περιλαμβάνονται στο σχολικό εγχειρίδιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, οι οποίες έχουν κοινό θέμα και στόχος είναι να παραχθεί μια ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα τη φιλία, η οποία θα μεταδοθεί από το διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio.

Για το διδακτικό σενάριο προτείνεται να διατεθούν 6 -8 διδακτικές ώρες σε αίθουσα διδασκαλίας ή εναλλακτικά στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου. Πιθανή θεωρείται η ενασχόληση των μαθητών/τριών με το θέμα και στο σπίτι μετά το πέρας των 6 -8 διδακτικών ωρών για να ολοκληρώσουν τη μορφή του τελικού τους προϊόντος.

Οι μαθητές χωρίζονται σε 6 ομάδες των 4 ατόμων αναλαμβάνοντας ρόλους και προσπαθούν να επιτύχουν τους επιμέρους στόχους μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στα φύλλα εργασίας που τους δίνονται, προκειμένου τελικά να καταλήξουν στη δημιουργία της ραδιοφωνικής εκπομπής και των διαφημιστικών πολυτροπικών κειμένων.

Το συγκεκριμένο σχέδιο διδασκαλίας υλοποιείται σε τρεις φάσεις:

η α΄ φάση περιλαμβάνει την εισαγωγική παρουσίαση του θέματος και τη επεξεργασία των αρχαίων κειμένων,

η β΄ φάση περιλαμβάνει τη διερεύνηση του υλικού, την περιήγηση των μαθητών σε ιστοσελίδες σχετικές με το θέμα, τη συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίησή του υλικού με στόχο τη δημιουργία ραδιοφωνικής εκπομπής η οποία θα μεταδοθεί από το μαθητικό ραδιόφωνο (το τελικό αποτέλεσμα της εργασίας των μαθητών σε αυτήν τη φάση θα πρέπει να είναι διάρκειας περίπου 10 λεπτών)

η γ΄ φάση περιλαμβάνει τη διαφήμιση της εκπομπής και την προώθησή της στο διαδίκτυο και γενικότερα στο κοινό μέσω της δημιουργίας διαφόρων ειδών κειμένων τα οποία συνδέονται με διαφορετικές περιστάσεις επικοινωνίας (πολυτροπικό κείμενο με γραπτό κείμενο, εικόνα, ήχο – ψηφιακή αφίσα  που πρόκειται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου και στο blog του μαθητικού ραδιοφώνου, σελιδοδείκτες, βίντεο).

Το διδακτικό σενάριο υλοποιήθηκε στις ώρες των Αρχαίων Ελληνικών, της Νεοελληνικής γλώσσας και του Θεάτρου (το μάθημα του Θεάτρου περιλαμβάνεται στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα των Μουσικών Σχολείων) προτού παρουσιαστεί στο επιμορφωτικό σεμινάριο. 

Εδώ μπορείτε να δείτε το παραγόμενο υλικό του διδακτικού σεναρίου.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account