Εξαιρετική η εμφάνιση της Χορωδίας "Εμμέλεια" του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

 
Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εμφάνιση της χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής  "Εμμέλεια" του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην  8η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας  στις 8 Απριλίου 2016 στο  Μουζάκι  Καρδίτσας. H χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου συμμετείχε για 3η συνεχή χρονιά στο  Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα στο οποίο έχει διακριθεί και προτείνεται να συμμετέχει  σε διαγωνισμούς  σχολικών χορωδιών στο εξωτερικό. Η Διεθνής  Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ έκρινε την Χορωδία "Εμμέλεια" του Μουσικού Σχολείου άξια να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Σχολικών Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στο Νόβισαντ (Σερβία) τον προσεχή Μάιο. 
 

Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Ε. Νατσάκου. Συνοδεία στο πιάνο από την κυρία Γ. Ιωαννίδου.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις καθηγήτριές τους!

 

Δείτε παρακάτω στην ανάρτηση ή εδώ βίντεο με την εμφάνιση της χορωδίας Εμμέλεια (39΄ περίπου).
Δείτε εδώ περισότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ.
 
 
Read more...

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στα μονοπάτια της ιστορίας και του κινηματογράφου

      Στα μονοπάτια της ιστορίας και του κινηματογράφου βάδισαν οι μαθητές της  γ΄ τάξης του γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο πλαίσιο εκπαιδευτική εκδρομής που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2016.

        

       Οι μαθητές συνοδευόμενοι από την υποδιευθύντρια του σχολείου - Νατσάκου Ελένη και τη φιλόλογο - Σκουμποπούλου Χαρά επισκέφθηκαν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα το οποίο στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο το οποίο αναδείχθηκε σε επιτελικό κέντρο του στα χρόνια του ένοπλου Μακεδονικού Αγώνα. Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις επτά αίθουσες του κτιρίου όπου προβάλλονται παραστατικά οι κυριότερες φάσεις της ιστορίας της Μακεδονίας του 19ου και των αρχών του 20ού αι. και οι κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις που επηρέασαν αποφασιστικά το μέλλον του Ελληνισμού της περιοχής και να γνωρίσουν ένα ενδιαφέρον κεφάλαιο της ελληνικής και βαλκανικής ιστορίας του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.  Είδαν από κοντά τον οπλισμό, τα κειμήλια καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα των αρχηγών  του Μακεδονικού Αγώνα. Κατέβηκαν στο υπόγειο του Μουσείου όπου παρουσιάζονται τέσσερα εντυπωσιακά διοράματα σε φυσικό μέγεθος και ένα σε μικρότερο με σκηνές από τη ζωή και τις μάχες κατά το Μακεδονικό Αγώνα.


   

       Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Κινηματογράφου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο οποίο ξετυλίγεται η ιστορία του ελληνικού σινεμά, ξεκινώντας από τις πρώτες προσπάθειες των αρχών του 20ού αιώνα με τους αδελφούς Μανάκια και καταλήγοντας στις ταινίες που παίζονται σήμερα στις αίθουσες. Συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο στόχευε μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δράσεις να μετατρέψει τον κινηματογράφο σε ένα εναλλακτικό εργαλείο μάθησης και γνώσης. Εξοικειώθηκαν με την κινηματογραφική αφήγηση και τα εκφραστικά μέσα της ιδιαίτερης αυτής «γλώσσας» και τους δόθηκε η ευκαιρία να αυτοσχεδιάσουν και να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους παίρνοντας τους ρόλους του σκηνοθέτη, του καμεραμάν, του ηχολήπτη και φυσικά του ηθοποιού.

Τα Μουσεία ενθουσίασαν τους μαθητές που έφυγαν εντυπωσιασμένοι από την ιστορία αλλά και μαγεμένοι από την δύναμη του συνδυασμού ήχου και εικόνας.

   Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους των Μουσείων για τις ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις τους και την εγκάρδια φιλοξενία.


 

Read more...

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Κάνω ζωντανά ραδιόφωνο στο European School Radio"

Δείτει εδώ το Διαφημιστικό Σποτ Εκπομπής 

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio” συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της β΄ γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας το οποίο διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρία “Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με την επωνυμία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.

          

 

        Η ομάδα “Νότες για την Ειρήνη” του εγκεκριμένου προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Δώσε ευκαιρία στην Ειρήνη» με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τη φιλόλογο Χαρά Σκουμποπούλου και τη μουσικό Γεωργία Ιωαννίδου καθώς και τον συνοδό καθηγητή Γιάννη Μπαλιάκα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  από κοντά τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και να συμμετάσχουν σε ένα πλήρες πρόγραμμα τριών ωρών - το οποίο σχεδίασαν με μεράκι οι εμπλεκόμενοι φορείς - που τελικό στόχο είχε να μεταδώσουν ζωντανή εκπομπή η οποία αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον πόλεμο αλλά και το πώς βιώνουν τη φρίκη του πολέμου τα ίδια τα παιδιά. Μουσικό σύνολο παρουσίασε, ζωντανά, τραγούδια σχετικά με το θέμα.

Στο πρόγραμμα - για το οποίο είναι υπεύθυνη η συντονίστρια του ραδιοφώνου, Ευτυχία Τούλιου - συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος και καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Κων/νος Διαμαντάρας, ο Γιώργος Μπάμνιος, Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρονικής, Διευθυντής Εργαστηρίου Πολυμέσων,  ο Κώστας Μήρτσος συνεργάτης και διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού, οι συνεργάτες του προγράμματος, Στέφανος Ηλιάδης, φοιτητής πληροφορικής και η Ιωάννα Μοσχίδου, φοιτήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας. Η διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος υποστηρίζεται από την Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ., μέσω της οποίας οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τον επαγγελματία δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό, Άκη Σακισλόγλου.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για τη μοναδική εμπειρία που μας έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουμε και καλούμε όλα τα σχολεία να γνωρίσουν το μαθητικό ραδιόφωνο, για να γευτούν τη χαρά της συνεργασίας, της δημιουργίας και της επικοινωνίας!

Δείτε εδώ τον απολογισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio”- Σχολικό έτος 2015-16 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account