Το πρώτο μου Πάσχα - διαδραστικό βιβλίο

Έτοιμο το ψηφιακό μας βιβλίο "Το πρώτο μου Πάσχα" που περιλαμβάνει υλικό δημιουργικών εργασιών μαθητών/τριών μας της α΄ και β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της νεοελληνικής λογοτεχνίας και του θεάτρου αλλά και με δημιουργικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση και εμψύχωση της φιλολόγου, Χαράς Σκουμποπούλου. Το βιβλίο είναι το τελικό προϊόν της δράσης: "Πασχαλινές Μνήμες και Θύμησες" που πραγματοποιήθηκε τον μήνα Απρίλιο αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και το μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio με αφορμή το πασχαλινό διήγημα "Το πρώτο μου Πάσχα" του Γρηγόριου Ξενόπουλου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 70 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Ζακυνθινού λογοτέχνη αλλά και στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου 2021 (23 Απριλίου). Δείτε το εδώ.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Read more...

Ένας μοναδικός Περίπατος Βιβλίου για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας!

          Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τηνΕταιρεία Συγγραφέων και τοΕλληνικό Τμήματης ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζει και φέτος -με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις με άξονα το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία- την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές του προγράμματος Φιλαναγνωσίας του Μουσικού Σχολείου «Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε και Ραδιοεπικοινωνούμε» συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του προγράμματος, Κική Ιντζεβίδου και τις καθηγήτριες, Χαρά Σκουμποπούλου και Μαριάννα Λούκα, συμμετείχαν σε έναν ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟΥ την 23η Απριλίου στο κέντρο της Βέροιας, μια βόλτα με οδηγό το βιβλίο και σταθμούς, τον Ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της και τον πεζόδρομο της οδού Ιπποκράτους, η οποία χάρισε μια διαφορετική εμπειρία στους μικρούς μαθητές.

       Πρώτη στάση έκαναν στο ραδιοφωνικό σταθμό της Βέροιας, ΑΚΟΥ 99.6 όπου οι μαθητές βγήκαν ζωντανά στον αέρα στην εκπομπή Πρωινές Σημειώσεις με τη Σοφία Γκαγκούση, συνομίλησαν μαζί της και έδωσαν τα δικό τους μήνυμα για την ημέρα: «Κλείσε το κινητό και άνοιξε ένα βιβλίο».

     Δεύτερο σταθμό τους αποτέλεσε η Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης, ο χώρος όπουζει και αναπνέει το βιβλίο. Εκεί συζήτησαν με τους επισκέπτες της, άκουσαν τις προτιμήσεις τους και τους έδειξαν αγαπημένα τους βιβλία με τη βοήθεια της κ. Ασπασίας Τασιοπούλου, η οποία τους οδήγούσε στα ράφια όπου ήταν τοποθετημένα. Έκαναν έτσι μια προσπάθεια για την προώθηση της ανάγνωσης με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες,

      Στη συνέχεια οι μαθητές κατευθύνθηκαν στονπεζόδρομο της οδού Ιπποκράτους, όπου συνάντησαν μαθητές άλλων σχολείων, του 1ου και 2ου Δημοτικού, και ταξίδεψαν μαζί τους στον κόσμο του βιβλίου μέσα από δράσεις που ετοίμασαν θεατρικές, μουσικές και εικαστικές με τη βοήθεια των καθηγητριών τους, της μουσικού Γεωργίας Ιωαννίδου και της εικαστικού Φωτεινής Χαμιδιελή. Παράλληλα μοίρασαν σελιδοδείκτες στους περαστικούς και μπαλόνια με μηνύματα στους μικρούς αναγνώστες. Τέλος οι μαθητές συμβολικά πέταξαν τα κινητά τους και μοίρασαν βιβλία στο κοινό. Μαζί τους βρέθηκε η υπεύθυνη της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - για τη βόρεια Ελλάδα, κα Πάττυ Παπαδήμου η οποία υλοποίησε ένα εργαστήριο φιλαναγνωσίας.

      Ευχαριστούμε την κα Γκαγκούση για την εγκάρδια φιλοξενία, την κα Τασιοπούλου για τη συμβολή της στην επιτυχία της δράσης μας, τον κ.Κεβρεκίδη, καθηγητή του 1ου Γυμνασίου για την τεχνική υποστήριξη και την κα Παπαδήμου, που πάντα είναι στο πλευρό της ομάδας μας και ενισχύει τις εκδηλώσεις μας.

Ακούστε εδώ τη ραδιοφωνική εκπομπή από το 41΄35''.

Δείτε εδώ και εδώ ρεπορτάζ από τον τοπικό τύπο. Ευχαριστούμε για την προβολή των δράσεων της ομάδας μας!

 

Read more...

Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο Ραδιόφωνο

Η ομάδα φιλαναγνωσίας  του Μουσικού Σχολείου «Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε και Ραδιοεπικοινωνούμε» βγαίνει ζωντανά στον αέρα και δίνει τα μηνύματά της για το βιβλίο τη Δευτέρα 23 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου - στις 10.30 π.μ. στο ραδιοφωνικό σταθμό της Βέροιας, ΑΚΟΥ 99.6 στην εκπομπή Ραδιοφωνικές Σημειώσεις με τη Σοφία Γκαγκούση.

Συντονιστείτε μαζί μας εδώ.
Read more...

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας - 23 Απριλίου 2018

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου από την UNESCO και η ημέρα αυτή έχει επιλεγεί συμβολικά γιατί τότε έφυγαν από τη ζωή μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ.

Η ιδέα του εορτασμού προέρχεται από την Καταλονία και μάλιστα υπάρχει και μια τοπική παράδοση που θέλει την ημέρα αυτή να εορτάζεται ως η ‘Μέρα των βιβλίων και των ρόδων’. Με το σύνθημα λοιπόν «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο και αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο. Εκτιμάται ότι μόνο την ημέρα αυτή διακινούνται στην Βαρκελώνη 500.000 βιβλία και 4 εκατομμύρια τριαντάφυλλα.

Η επιτυχία της  Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων που καθιερώθηκε το 1996 παρότρυνε την UNESCO να αναπτύξει ένα σχέδιο ανάδειξης της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου, επιλέγοντας την Μαδρίτη σαν πρώτη πρωτεύουσα το 2001. Για το 2018 από σήμερα και για ένα χρόνο, η Αθήνα θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου. Η ελληνική πρωτεύουσα θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με το μήνυμα «Βιβλία Παντού» και ο κ. Γιάννης Τροχόπουλος θα είναι ο συντονιστής της διοργάνωσης Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019 η Αθήνα απευθύνει προσκλητήριο στους κατοίκους και στους επισκέπτες της, σε ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε όλο τον κόσμο, να απολαύσουν λογοτεχνικούς θησαυρούς, να αποκαλύψουν άγνωστες πολιτιστικές πτυχές της πόλης, σε περισσότερα από 30 ιδρύματα, ινστιτούτα, βιβλιοθήκες, χώρους πολιτισμού της Αθήνας, στα μεγάλα φεστιβάλ της πόλης, αλλά και στις μικρές υπαίθριες γωνιές της. Στόχος της τιμητικής αυτής διοργάνωσης είναι να εμπνεύσει, να καλλιεργήσει την επιθυμία για τη γνώση και την απόλαυση της ανάγνωσης.

Έτσι λοιπόν και εμείς για τη μέρα αυτή έχουμε ετοιμάσει διάφορες δράσεις. Θα επισκεφτούμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη όπου θα μιλήσουμε με τους επισκέπτες της και θα τους προτείνουμε αγαπημένα μας βιβλία και στη συνέχεια θα μεταφέρουμε τα βιβλία μας στο κέντρο της πόλης στον πεζόδρομο της οδού Ιπποκράτους όπου θα δώσουμε το δικό μας μήνυμα για το βιβλίο τραγουδώντας και μοιράζοντας σελιδοδείκτες που ετοιμάσαμε στους περαστικούς. Μαζί μας θα είναι η υπεύθυνη της IBBY- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου- για τη Βόρεια Ελλάδα, κα Πάττυ Παπαδήμου, η οποία θα υλοποιήσει ένα εργαστήριο φιλαναγνωσίας με τους μαθητές του προγράμματατος.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account