Οι πασχαλινές μας ευχές - Τρίτο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Τις πασχαλινές ευχές τους έστειλαν τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου και η υπεύθυνη καθηγήτρια, Χαρά Σκουμποπούλου, μέσω της εκπομπής "Μουσικές Ιστορίες - Μικρές Δικές σας ιστορίες" που επιμελείται και παρουσιάζει η ραδιοφωνική παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος, Βάνα Πανορμίου. Η εκπομπή μεταδόθηκε ανήμερα το Πάσχα 2 Μαϊου 2021 στις 3 - 4 μ.μ. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την τιμητική πρόσκληση της συμμετοχής μας στην εορταστική εκπομπή την οποία μπορείτε να ακούσετε από το Podcast του σταθμού εδώ.

Read more...

Το πρώτο μου Πάσχα - διαδραστικό βιβλίο

Έτοιμο το ψηφιακό μας βιβλίο "Το πρώτο μου Πάσχα" που περιλαμβάνει υλικό δημιουργικών εργασιών μαθητών/τριών μας της α΄ και β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της νεοελληνικής λογοτεχνίας και του θεάτρου αλλά και με δημιουργικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση και εμψύχωση της φιλολόγου, Χαράς Σκουμποπούλου. Το βιβλίο είναι το τελικό προϊόν της δράσης: "Πασχαλινές Μνήμες και Θύμησες" που πραγματοποιήθηκε τον μήνα Απρίλιο αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και το μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio με αφορμή το πασχαλινό διήγημα "Το πρώτο μου Πάσχα" του Γρηγόριου Ξενόπουλου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 70 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Ζακυνθινού λογοτέχνη αλλά και στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου 2021 (23 Απριλίου). Δείτε το εδώ.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Read more...

Πασχαλινές Μνήμες και Θύμησες - Live ραδιοφωνική εκπομπή

Οι Ραδιοκατακτητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας μετέδωσαν με μεγάλη επιτυχία άλλη μια ζωντανή εκπομπή στο Μαθητικό Ραδιόφωνο - European School Radio την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου 2021 και ώρα 8 - 9 μ.μ. με θέμα τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα. Στην παρουσίαση και παραγωγή της εκπομπής συμμετείχαν ο Φάνης Τριανταφυλλίδης, η Στεφανία Μαζίνη και ο Γιώργος Μαϊόβης από τη β΄ γυμνασίου.

Στην εκπομπή με τίτλο "Πασχαλινές Μνήμες και Θύμησες" συμμετείχαν μαθητές της α΄ γυμνασίου και β΄ γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας και του θεάτρου υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου, Χαράς Σκουμποπούλου, οι οποίοι μοιράστηκαν τις μνήμες τους, τις ευχές τους αλλά και τραγούδια της επιλογής τους. Η εκπομπή ήταν μια ακόμη δράση του Ψηφιακού Λαογραφικού Μουσείου αλλά και του Ψηφιακού Μουσείου Εκπαίδευσης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές της φετινή χρονιά στα εξ αποστάσεως μαθήματα στο πλαίσιο δημιουργικών εργασιών. 

Τις πασχαλινές αφίσες στο διαφημιστικό βίντεο επιμελήθηκε η μαθήτρια της α΄ γυμνασίου, Αλεξάνδρα Ορφανίδου.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην εκπομπή και μοιράστηκαν μαζί μας τις πασχαλινές τους αναμνήσεις και τις ευχές τους.

Ευχαριστούμε, επίσης, τη μαθήτρια της β΄ γυμνασίου, Άννα Μέλλιου, για την παραχώρηση του ηχητικού υλικού του μουσικού έργου που ερμηνεύει, Gymnopédie No.3 του Erik Satie (διδασκαλία πιάνου, Πόπη Φιρτινίδου, Δημοτικό Ωδείο Βέροιας)

Λόγω περιορισμένου χρόνου της εκπομπής δεν παρουσιάστηκε τελικά όλο το υλικό των μαθητών μας. Αναμένεται να παρουσιαστεί σε επόμενη εκπομπή μας. 

Μετά την πρώτη μετάδοση της εκπομπής, μπορείτε να την ακούσετε από το Podcast του σταθμού εδώ.

Ευχαριστούμε τέλος ολόψυχα όλους τους αγαπημένους μας ακροατές από το σχολείο μας αλλά και από άλλα σχολεία της Ελλάδας, μαθητές, καθηγητές και γονείς που εμψύχωναν τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς αλλά και τους συμμετέχοντες μαθητές στην εκπομπή από το chat του σταθμού. 

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Έγινε με το Padlet

Έγινε με το Padlet
Read more...

Εκδήλωση για το Πάσχα

Την Παρασκευή 19/04/2019 στο Μουσικό Σχολείο της Βέροιας οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσίαση που επιμελήθηκε η θεολόγος του σχολείου μας, με θέμα Τα Άγια Πάθη του Χριστού και την Ανάσταση Του Κυρίου, καθώς και  Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα.
 Η ολόφωτη νύχτα της Ανάστασης, και η ολόλαμπρη ’μέρα του Πάσχα, η πιο «μεγάλη ’μέρα» της Χριστιανοσύνης, πλησιάζουν…

Στ’ αλήθεια, τι πιο όμορφο από μια συνάντηση με όλους όσους αγαπάμε! Tι πιο ποθητό από μιαν αγκαλιά κι ένα φιλί! Tι πιο υπέροχο από το να εκφράσει κάποιος τις πασχαλινές ευχές του, κοιτάζοντας τον άλλο στα μάτια!

Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την κάθε σκέψη μας για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη! Καλή Ανάσταση εύχομαι. Ο Χριστός ας μας δώσει την δύναμη για την δική μας ανάσταση, από το σκοτάδι στο απόλυτο Φως.

Το Πάσχα είναι μια μοναδική ευκαιρία επιστροφής στην αλληλεγγύη και την ελπίδα. Εύχομαι καλό Πάσχα και χρόνια πολλά!
Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account