Τραγουδάμε κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας Voice's Harmony συζητούν, τραγουδούν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά σχολικής βίας και κατά του σχολικού εκφοβισμού. Η εκπομπή περιλαμβάνει συζήτηση, τραγούδια που ηχογραφήθηκαν από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς στο σχολείο, ραδιοφωνικά μηνύματα του 2ου ΓΕΛ Εχεδώρου με μουσική υπόκρουση από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας αποτέλεσμα της ραδιοφωνικής συνεργασίας των δύο σχολείων τη σχολική χρονιά 2013 αλλά και το τραγούδι "Γίνε Δυνατός", το πρώτο τραγούδι που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας μας και το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού! Δείτε το εδώ.
Αξιοποιούμε, Δημιουργούμε και Ραδιοεπικοινωνούμε στο ESR!
Ακούστε την εκπομπή από το podcast εδώ.
Χρήσιμες ιστοσελίδες 
 
https://antibullyingprevention.wordpress.com/ (διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο)
 
Read more...

ΚΑΝΩ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΔΙΩΧΝΩ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠ΄ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού – 6 Μαρτίου

ΚΑΝΩ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΔΙΩΧΝΩ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠ΄ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Αυτήν την Κυριακή 5 – 3 – 2017 στις 5 -6 το απόγευμα η εκπομπή “Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα!”  είναι αφιερωμένη στην Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού – 6 Μαρτίου.

Παρουσιάζεται η εκπομπή που είχαν δημιουργήσει μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας “Μουσικά αβγΑ” του Μουσικού Σχολείου Βέροιας το 2014 με αφορμή την ημέρα αυτή. Η εκπομπή περιέχει εμπειρίες των μελών της ομάδας, δράσεις του σχολείου για την ημέρα καθώς και αγαπημένα ξένα τραγούδια που σχετίζονται με το ευαίσθητο αυτό θέμα που απασχολεί όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας τα οποία τραγουδούν μαθητές – μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου.

Μείνετε συντονισμένοι στο European School Radio – το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο!

Δείτε εδώ την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του μαθητικού ραδιοφώνου.

Ακούστε το σποτ!

Read more...

Βιωματικά εργαστήρια στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας σε συνεργασία με την Πρόσβαση

    Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 τα βιωματικά εργαστήρια τα οποία υλοποιήθηκαν για τους μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας από τις κοινωνικές λειτουργούς και ψυχολόγους του Κέντρου Πρόληψης και Ψυχοκοινωνικής Υγείας εφήβων και παιδιών Ν. Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ». Στα εργαστήρια εφαρμόστηκαν βιωματικές προσεγγίσεις με σύγχρονες τεχνικές ενεργητικής μάθησης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα τα οποία τους απασχολούν, όπως η εφηβεία, οι εξαρτήσεις, ο έρωτας, οι διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και με στόχο την ενίσχυση των φιλικών σχέσεων και την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και συλλογικότητας μεταξύ των μαθητών.

     Ευχαριστούμε το κέντρο «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» για τη συνεργασία και ευχόμαστε να γίνονται συχνά στα σχολεία τέτοιες δράσεις για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των εφήβων.

Φωτογραφικό υλικό:

3ο Εργαστήριο β΄ γυμνασίου

 

Read more...

Εκδήλωση με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

«Με σύμμαχό σου τα βιβλία, διώξε τη βία απ΄ τα σχολεία»

                                                   Δείτε εδώ τη βίντεο - πρόσκληση

        Η Oμάδα Φιλαναγνωσίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και το Ελληνικό Τμήμα της IBBY – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ημαθίας - Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας διοργανώνουν την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. εκδήλωση με αφορμή την 6η Μαρτίου - Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Μαθητές και συγγραφείς-μέλη του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, μοιράζονται ιστορίες, δημιουργούν εικόνες, τραγουδούν και ενώνουν τις φωνές τους κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Παράλληλα, στο Xώρο Τεχνών θα φιλοξενηθεί η κινητή έκθεση με τις αφίσες της ΙΒΒΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών                                

Είσοδος ελεύθερη       

Διαφημιστικό σποτ στο European School Radio - το πρώτο διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account