Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015: Ειδικά Μαθήματα (πού και πότε εξεταζόμαστε;)

(Αναλυτικότερα για τα εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων, δείτε εδώ.)
27/5/2015

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α 'και Β') οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 17 Ιουνίου μέχρι και 24 Ιουνίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων, που έχει ανακοινωθεί.

Α. Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων
Β. Εξεταστικά Κέντρα Αγγλικών
Γ. Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων (πλην Αγγλικών)
Δ. Εξεταστικά Κέντρα υποψηφίων ΜΕ αναπηρία ΚΑΙ ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες
Ε. Οδηγίες προς τους υποψηφίους

Α. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Οι εξετάσεις κατά ειδικό μάθημα θα διενεργηθούν ως εξής:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2015 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α & Β)

ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡ / ΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
τετάρτη 17-6-2015 ΑΓΓΛΙΚΑ 10.00 π.μ.
Πέμπτη 18-6-2015 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ 08.30 π.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-6-2015 ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 08.30 π.μ.
σάββατο 20-6 -2015 ΓΑΛΛΙΚΑ 08.30 π.μ.
ΙΣΠΑΝΙΚΑ 16.00 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 22-6-2015 ΑΡΜΟΝΙΑ 08.30 π.μ.
ΤΡΙΤΗ 23-6-2015 ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ 08.30 π.μ.
τετάρτη 24-6-2015 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 08.30 π .μ.
ΙΤΑΛΙΚΑ 16.00 μ.μ.

Β. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
ΟΙ Εξετάσεις ΣΤΟ Ειδικό Μάθημα Των ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΘΑ διενεργηθούν ΣΤΑ εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί Από ΤΗΝ οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Γ. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (ΠΛΗΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ)

1. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ εξεταστούν ΟΙ υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου. Αναλυτικά, τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά ειδικό μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου ( http://www.minedu.gov.gr ).

2. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ εξεταστούν ΟΙ υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση -. Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Αναλυτικά ΤΑ εξεταστικά αυτά κέντρα κατά Ειδικό μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι: α) Για τα ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ» ΚΑΙ «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ» 1. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου (οδός Παπάγου και Θεοδώρας -56224 Εύοσμος) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και ΚΟΤ (344 Ελ. Σχ. και 294 Γρ. Σχ.). 2. Στο Ε.Κ. του 14ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Γ. Παπανδρέου & Θ. Σοφούλη, 54655 Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΟΥ μέχρι και Ρ (360 Ελ. Σχ. και 314 Γρ. Σχ.). 3. Στο Ε.Κ. του 30ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Σ. Γενναδίου 53- 54250 Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Σ μέxρι και Ψ (248 Ελ. Σχ. και 211 Γρ. Σχ.).

β) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ»
1. Στο Ε.Κ. του 20ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Κλεάνθους 30 - 54453 Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Λ (363).
2. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού (25ης Μαρτίου 2, 56334 Ελευθ.-Νέο Κορδελιό, Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Μ μέχρι και Ψ (386).

γ) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΓΑΛΛΙΚΑ»
1. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Απ. Παύλου 28- 54634 Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και ΜΑ (254).
2. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης (οδός Ιθάκης- όρια Εύοσμου - 56431 Σταυρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΕ μέχρι και Ψ (230).

δ) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΑΡΜΟΝΙΑ»
1. Στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑΛ Πολίχνης (. οδός Σαπφούς 3 (πρώην Ν Καρατάσιου) - 56533 Πολίχνη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Λ (296).
2. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Ικτίνου 5- 54622 Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Μ μέχρι και Ψ (347).

ε) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ»
Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Νεάπολης (πρώην Στρ Στρεμπενιώτη -. 56701 Νεάπολη) (643).

στ) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΙΤΑΛΙΚΑ»
Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑΛ Συκεών (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου & Γ. Ρίτσου 2- 56626 Συκιές Θεσσαλονίκης) (219)

ζ) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΙΣΠΑΝΙΚΑ»
Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Ε.Κ. του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Εθνικής Αμύνης 26-54621 Θεσσαλονίκη) (99).


Δ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Α) Στην ΑΘΗΝΑ θα εξεταστούν οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου. (Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου).


Β) Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ θα εξεταστούν οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

1. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ «ΑΓΓΛΙΚΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ», «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ», «ΓΑΛΛΙΚΑ», «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ», «ΑΡΜΟΝΙΑ», «ΙΤΑΛΙΚΑ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΤΟ Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Τέρμα Πυλαίας, τ.κ. 55535, Θεσσαλονίκη.

2. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

στο 2ο Γενικό Λύκειο Νεάπολης (πρώην Στρ Στρεμπενιώτη -. Νεάπολη Θεσ / κη, Τ.Κ. 567 01)

3. Ειδικά οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ «ΙΣΠΑΝΙΚΑ» θα εξεταστούν ΣΤΗN ΑΘΗΝΑ
ΣΤΟ Κτίριο Της Κεντρικής Υπηρεσίας Υπουργείου Πολιτισμού ΤΟΥ, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, τ.κ. 15180, Μαρούσι, Ισόγειο, Πτέρυγα Δ ).


Ε. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ 1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. 2. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 9:30 π.μ. και των Ιταλικών και των Ισπανικών για Τo οποίo πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 15.30 μ.μ .. 3. Ο χρόνος διάρκειας της εξέτασης των Ξένων Γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες και του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου έξι (6) ώρες. Ειδικά για το μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων», διευκρινίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά. 4. Κατά την εξέταση στο Γραμμικό Σxέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σxεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ .. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σxεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σxεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιxα, ξύστρα - καμπάνα κ.λ.π.). Απαγορεύεται, όμως, να xρησιμοποιεί συστήματα σxεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηxανήματα γραφής και σxεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιxεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων και κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λ.π.), καθώς και υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς). 5. Κατά την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο, δίνεται στους υποψήφιους xαρτί σxεδίασης που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σxεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σxεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το xαρτί σxεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιxα, ξύστρα. Επίσης επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέυ.

Read more...

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Ταχ. Δ/νση : Κουντουριώτου 8

591 00  Βέροια

Τηλέφωνο : 23310 65787

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

                          ιστοσελίδα : www.mousikoveroias.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

                                  ΜΑΪΟΣ 2015

-          Τι είναι το Μουσικό Σχολείο;

   Το Μουσικό Σχολείο ανήκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, περιλαμβάνει γυμνάσιο και λύκειο. Τα αναλυτικά προγράμματα διδασκαλίας αναφέρονται σε μαθήματα γενικής ( όπως σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια ) και μουσικής παιδείας. Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα είναι 42 ωρών. (29 ώρες μαθήματα γενικής  και 13 μουσικής παιδείας )                                  

-          Γιατί να επιλέξω το Μουσικό Σχολείο ;

   Η επιλογή του συγκεκριμένου τύπου σχολείου αφορά γονείς και μαθητές που αγαπούν τη μουσική και επιθυμούν να καλλιεργήσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες. Αφορά μαθητές που θέλουν να κοινωνικοποιηθούν και να εργασθούν συλλογικά αλλά και προσωπικά σε ένα δημιουργικό σχολικό περιβάλλον.

   Στο Μουσικό Σχολείο οι εφηβικές ανησυχίες βρίσκουν ασφαλείς και   δημιουργικές διεξόδους.

 

-            Πώς γίνεται η εγγραφή - πρέπει να έχω μουσικές γνώσεις ;

Αιτήσεις υποβάλλονται στο Μουσικό Σχολείο από 10 έως 31 Μαίου       

Στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι μαθητές θα εξετασθούν από καλλιτεχνική επιτροπή που ορίζει ο περιφερειακός διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εξέταση αφορά μουσικές ικανότητες και όχι απαραίτητα γνώσεις. Οι θεματικές ενότητες στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι είναι : Ρυθμός, ακουστική και φωνητική ικανότητα, και διάκριση ηχοχρωμάτων. Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας θα διοργανώσει συναντήσεις προσομοίωσης  εξετάσεων για τους υποψήφιους μαθητές(στις 3 και 10 Ιουνίου).

 Οι επιτυχόντες μεταγράφονται το Σεπτέμβριο από τα γυμνάσια στα οποία γράφτηκαν με βάση την κατανομή των αποφοίτων δημοτικού.

    -     Πού βρίσκεται το Μουσικό Σχολείο ;

       Στεγάζεται προσωρινά στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου-Εσπερινών σχολείων Βέροιας. Έχει διατεθεί από το Δήμο Βέροιας οικόπεδο περίπου 11 στρεμμάτων στο Ταγαροχώρι για την ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου. Οι διαδικασίες χαρακτηρισμού του ως σχολικού χώρου προχωρούν με καλούς ρυθμούς. Η μεταφορά των μαθητών γίνεται δωρεάν με αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ, ανάλογα τον τόπο κατοικίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                 

     - Πώς συνδέεται το Μουσικό Σχολείο με την τοπική  κοινωνία ;

             Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε πλήθος εκδηλώσεων που διοργανώνει  το ίδιο, ο Δήμος Βέροιας, η ΚΕΠΑ του Δήμου αλλά και άλλοι φορείς, με  μεγάλη ποικιλία  μουσικών συνόλων, ευρωπαϊκής και ελληνικής  μουσικής. (Εύηχη πόλη, Χατζιδάκειο Φεστιβάλ Ξάνθης, Συνάντηση Σχολικών χορωδιών, Spring festival, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, διοργάνωση επετειακών εορτών κ.λ.π.). Συνεργάζεται άριστα με τοπικούς φορείς με ανάλογο περιεχόμενο σπουδών (Δημοτικό Ωδείο κ.λ.π.)

-          Τι προοπτικές έχουν οι απόφοιτοι των Μουσικών Σχολείων ;

    Ό,τι και των άλλων τύπων λυκείου όσον αφορά όλες τις πανεπιστημιακές σχολές. Πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στις ανώτατες μουσικές σχολές, αφού  στο λύκειο όπως και στο γυμνάσιο οι μαθητές  διδάσκονται 13 ώρες την εβδομάδα μαθήματα μουσικής παιδείας. Έχει επίσης θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο Παιδείας  το πλαίσιο ώστε οι απόφοιτοι των Μουσικών Σχολείων να αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα μέσα από ειδικές διαδικασίες αξιολόγησης.

Σας περιμένουμε!

Download attachments:
Read more...

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΗΜΕΡΕΣ

α΄ γυμν.

β΄ γυμν.

γ΄ γυμν.

Α΄ ΛΥΚ.

Β΄ ΛΥΚ.

Γ΄ ΛΥΚ.

 

ΤΡΙ.19/5 12.30

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

1) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΑΛΓΕΒΡΑ

ΑΡΧΑΙΑ/ΜΑΘΗΜΑΤ. (ΚΑΤ)

ΝΕΟΕΛΛ.ΓΛΩΣΣΑ

ΤΡΙ.19/5 12.30

ΠΕΜ.21/5 10.30

1) ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

1) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Αρχ.μτφ.(ΕΛΕΝΗ)

ΦΥΣΙΚΗ

ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

Α.Ο.Δ.Ε. (Κατ.)

ΠΕΜ.21/5 10.30

21/5 12.30

2) Ν.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

2) ΙΛΙΑΔΑ (Αρχ.μτφ)

       

21/5 12.30

               

ΤΡΙ.26/5 12.30

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Τχ κατ.

ΤΡΙ.26/5 12.30

ΠΕΜ.28/5 10.30

1) ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Ν.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΦΥΣΙΚΗ

ΝΕΟΕΛΛ.ΓΛΩΣΣΑ

ΦΥΣΙΚΗ

ΦΥΣΙΚΗ Τχ κατ.

ΠΕΜ.28/5 10.30

28/5 12.30

2 ) ΙΣΤΟΡΙΑ

2) ΦΥΣΙΚΗ

2) ΙΣΤΟΡΙΑ

     

28/5 12.30

ΤΕΤ.3/6 12.30

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

ΝΕΟΕΛΛ.ΓΛΩΣΣΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΑΛΓΕΒΡΑ

Α.Ε.Π.Π. (Κατ.)

ΤΕΤ.3/6 12.30

ΠΕΜ.4/6 10.30

1) ΓΑΛΛ./ΓΕΡΜΑΝ.

ΓΑΛΛ./ΓΕΡΜΑΝ.

1) Ν.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΔΙΑΧ.ΦΥΣ.ΠΟΡΩΝ

ΧΗΜΕΙΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ/ΒΙΟΛΟΓ.(Γ.Π)

ΠΕΜ.4/6 10.30

4/6 12.30

2) ΑΓΓΛΙΚΑ

 

2) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

     

4/6 12.30

ΠΑΡ.5/6 10.30

ΟΔΥΣΣΕΙΑ (Αρχ.μτφ)

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΑΙΑ (ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ)

ΠΑΡ.5/6 10.30

ΔΕΥΤ.8/6 12.30

ΦΥΣΙΚΗ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΧΗΜΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΡΧ.ΕΠΙΣΤΗΜ/ΦΥΣΙΚΗ(ΚΑΤ)

ΦΥΣΙΚΗ(Γ.Π) / Α.Ο.Θ.

ΔΕΥΤ.8/6 12.30

ΤΡΙ.9/6 10.30

----

---

ΑΓΓΛΙΚΑ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

ΤΡΙ.9/6 10.30

ΤΕΤ.10/6 10.30

ΝΕΟΕΛΛ.ΓΛΩΣΣΑ

ΧΗΜΕΙΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

----

Ν.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ν.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΤΕΤ.10/6 10.30

ΠΕΜ.11/6 10.30

----

ΑΓΓΛΙΚΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

ΧΗΜΕΙΑ

ΝΕΟΕΛΛ.ΓΛΩΣΣΑ

ΑΓΓΛΙΚΑ

ΠΕΜ.11/6 10.30

ΠΑΡ.12/6 10.30

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ

ΝΕΟΕΛΛ.ΓΛΩΣΣΑ

ΠΟΛΙΤ/ΚΟΙΝ.ΑΓΩΓΗ

Ν.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

1) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΡ.12/6 10.30

12/6 12.30

----

----

----

----

2) ΑΡΧΕΣ Η/Υ

----

12/6 12.30

ΔΕΥΤ.15/6 10.30

     

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΔΕΥΤ.15/6 10.30

15/6 12.30

     

----

AΓΓΛΙΚΑ

----

15/6 12.30

ΤΡΙ.16/6 10.30

     

ΑΓΓΛΙΚΑ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

 

ΤΡΙ.16/6 10.30

Read more...

Διαδικασία εγγραφής-επιλογής μαθητών στην Α΄τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχ.έτος 2015-2016

 

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας καλεί τους ενδιαφερομένους για την εισαγωγή μαθητών στην Α’ Γυμνασίου του σχολείου, να συμπληρώσουν την ανάλογη αίτηση στο κτίριο του, στην Κουντουριώτη 8 (σχολικό συγκρότημα κάτωθι Ελιάς) ως τις 31 Μαΐου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 23310 65787 & 6946200703.

 

 Διαδικασία εγγραφής – επιλογής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2015-2016.

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια), για το σχολικό έτος 2015-2016, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους κατά το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2015. Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο. Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται ως μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2015- 2016 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Δ/ντή Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και θα πραγματοποιηθούν από 17 έως 19 Ιουνίου 2015. Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας την Τετάρτη 17-6-2015 και θα διαρκέσει μία, δύο ή τρεις ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων. Μη έναρξη της διαδικασίας επιλογής την 17η Ιουνίου 2015 επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση, εφόσον προκύψουν και τεκμηριωθούν σοβαροί λόγοι. 

Η ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2015-16

 

Read more...

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Μουσικών Σχολείων

Δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο Εφημερίδος Της Κυβερνήσεως τα Ωρολόγια Προγράμματα των τάξεων των Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων μαζί με τα αντίστοιχα Προγράμματα Σπουδών .

Μπορείτε να βρείτε συνολικά τα σώματα των τριών Φ.Ε.Κ. στο συνημμένο που ακολουθεί.

Download attachments:
Read more...

Ενημέρωση για Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα & ΚΕΔΔΥ

Συννημένα (στην κάτωθι συλλογή εγγράφων) παρατίθενται πίνακες με όλα τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα Πιστοποίησης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, Πανελλαδικώς, όπου οι Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών μπορούν να απευθύνονται για γνωματεύσεις ειδικών κατηγοριών, παράλληλα με αυτές του ΚΕΔΔΥ.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από την Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου καθώς και από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου.

Στόχος και αποστολή κάθε Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου  είναι να εξυπηρετείται όλο το φάσμα των αναγκών ψυχικής υγείας του εφηβικού πληθυσμού και των οικογενειών τους, της περιοχής ευθύνης του, κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Download attachments:
Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account