Ηλεκτρονικό Περιοδικό "Golden Blue"

Το "Golden Blue" είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της καραντίνας από μαθητές του τμήματος α2 Γυμνασίου. Στο πρώτο τεύχος περιλαμβάνονται τα θέματα συμβουλίου της τάξης, οι εμπειρίες των μαθητών από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βίωσαν με το ξαφνικό κλείσιμο του σχολείου, αλλά και άρθρα για τη μουσική, τον αθλητισμό,  καθώς και διάφορα φωτορεπορτάζ.  
Ελπίζουμε την προσπάθεια αυτή να την αγκαλιάσουν όλοι οι μαθητές του σχολείου και από Σεπτέμβριο να κυκλοφορήσει και το 2ο τεύχος του περιοδικού. 
Το πρώτο τεύχος έχει αναρτηθεί στο σχολικό δίκτυο στη διεύθυνση:
Η υπεύθυνη καθηγήτρια,
Τατιάνα Παππά
Read more...

«Δημιουργικές δραστηριότητες στη ζωή των μαθητών» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Μύρισε Πάσχα στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 όταν οι μαθητές της α' γυμνασίου, με πρωτοβουλία της φιλολόγου τους, Ιντζεβίδου Κικής, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και συγκεκριμένα της ενότητας «Δημιουργικές δραστηριότητες στης ζωή μου» πήραν μέρος σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο στο χώρο του σχολείου που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Οι μικροί μαθητές με φανερά Ανοιξιάτικη και Πασχαλινή διάθεση πήραν νότες και μουσικά όργανα και με την καθοδήγηση των γονέων εμπνεύστηκαν όχι αυτή τη φορά μουσικές μελωδίες αλλά σχέδια για πασχαλιάτικες λαμπάδες και αυγά εξαντλώντας τη δημιουργική τους φαντασία. Τα αγαπημένα μουσικά όργανα των παιδιών κρεμάστηκαν πάνω σε λαμπάδες , οι νότες βρέθηκαν πάνω σε κορδέλες και αυγά και το αποτέλεσμα… απλά εκπληκτικό. Οι λαμπάδες που φτιάχτηκαν θα πουληθούν στο χώρο του σχολείου με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του.

      Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και ιδιαίτερα την πρόεδρο του Συλλόγου, κ.Παρίση, η οποία πρόθυμα στήριξε την προσπάθεια να μετατραπεί το σχολείο σε ένα χώρο δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς οι επεκτεινόμενες δραστηριότητες της δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά προσφέρουν ερεθίσματα απαραίτητα για την ψυχοκοινωνική και αισθητική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και εμπλουτίζουν την καθημερινή σχολική ζωή.

Read more...

Είμαστε ό,τι τρώμε...

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκε την α' τάξη του Μουσικού Σχολείου ο κ. Θεοφάνης Κουτρουλιάς, διατολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και συγκεκριμένα της 4ης ενότητας «Φροντίζω για τη διατροφή και την υγεία μου» με πρωτοβουλία της φιλολόγου, Ιντζεβίδου Κυριακής.

Ο κ. Κουτρουλιάς μίλησε στους μαθητές  για τα οφέλη του πρωινού γεύματος, ενημέρωσε  για την ισορροπημένη διατροφή και τη διατροφική πυραμίδα και τόνισε   τη σημασία της διαμόρφωσης ορθής διατροφικής συμπεριφοράς από πολύ μικρή ηλικία τόσο σε οικογενειακό επίπεδο όσο και στο σχολείο, θέματα που αποτελούν το θεματικό άξονα της ενότητας.

Οι περισσότεροι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη συνάντηση αυτή και συμμετείχαν ενεργά κάνοντας πολλές ερωτήσεις. Συνειδητοποίησαν ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει αλλαγή στις διατροφικές τους  επιλογές  με γνώμονα την υγιεινή διατροφή, ούτως ώστε  να έχουν πρόσβαση σε υγιεινά σνακ, όπως φρούτα, δημητριακά και φρέσκους χυμούς  και να περιορίσουν την κατανάλωση των τροφών των φαστφούντ. Μετά το τέλος της συνάντησης έφτιαξαν «το διαιτολόγιο της τάξης τους» , ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής το οποίο δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ακολουθήσουν.

Ευχαριστούμε θερμά  το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας και  τον κ.Κουτρουλιά για τις πολύτιμες πληροφορίες και ευχόμαστε να γίνονται συχνά τέτοιες δράσεις στα σχολεία που προάγουν τη σωματική και ψυχική υγεία.

Read more...

Τα Μουσικό Σχολείο συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2013

Οι μαθητές της α΄ και β΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου πήραν μέρος στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 21-28 Απριλίου 2013, «Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους» που οργάνωσε η ActionAid συμμετέχοντας σε δράσεις και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

Η συμμαχία Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση ιδρύθηκε το 1999 και η ActionAid είναι ιδρυτικό μέλος της. Βασικό εργαλείο της εκστρατείας είναι η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση. Σε αυτήν συμμετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Δίκτυα της Κοινωνίας των Πολιτών, εκπαιδευτικοί και μαθητές από περίπου 120 χώρες του κόσμου. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι μαθητές οι οποίοι κάθε χρόνο καλούνται να δράσουν διεκδικώντας το δικαίωμα των συνομηλίκων τους να πάνε σχολείο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Δράσης μαθητές από πλούσιες και φτωχές χώρες ενώνουν τις φωνές τους και μέσα από παραπλήσιες εκδηλώσεις, υπενθυμίζουν στους ηγέτες της χώρας τους τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την εκπαίδευση και την ανάγκη ουσιαστικής κατοχύρωσης του δικαιώματος πρόσβασης κάθε παιδιού σε αυτήν.

Η Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση (Global Campaign for Education) προωθεί την Εκπαίδευση για Όλους ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και κινητοποιεί την κοινή γνώμη με σκοπό να ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα. Οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν την υποχρέωση να  παρέχουν δωρεάν δημόσια υποχρεωτική βασική εκπαίδευση σε όλους τους ανθρώπους κυρίως στα παιδιά, τις γυναίκες και σε όλα τα μέλη της κοινωνίας πουκινδυνεύουν από αποκλεισμό.

Read more...

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της γνώσης…

Τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  επισκέφτηκαν οι μαθητές της γ΄ και α΄ τάξης του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βεροίας με την καθηγήτριά τους, Ιντζεβίδου Κυριακή την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 αντίστοιχα, στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι μαθητές της γ΄ τάξης, με την προβολή μιας ψηφιακής ταινίας, παρακολούθησαν την πορεία της εξέλιξης της γραμμάτων, της γραφής και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του χρόνου και στη συνέχεια με τη βοήθεια της καθηγήτριας εικαστικών, Φωτεινής Χαμιδιελή, πήραν μέρος σε παιχνίδια και εικαστικές δραστηριότητες.

Συνειδητοποιήθηκε έτσι από τους μαθητές η αξία της γλώσσας για την επικοινωνία και την έκφραση των ανθρώπων σε όλες τις εποχές καθώς και η σχέση αυτής της επικοινωνίας με την ανθρώπινη σκέψη και τον πολιτισμό.

     Οι μαθητές της α΄ τάξης πήραν μέρος σε ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής, με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού Ανθής Χρυσοπούλου. Από κάποια βασικά στοιχεία, που τους δόθηκαν, εμπνεύστηκαν αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη, και δημιούργησαν τη δική τους ιστορία μυστηρίου και φαντασίας, που είχε σαν σκηνικό τη Βιβλιοθήκη. Έδειξαν έτσι το λογοτεχνικό τους ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους, γνωρίζοντας παράλληλα τον συναρπαστικό κόσμο των Βιβλιοθηκών και των βιβλίων και ανακαλύπτοντας τη μαγεία της γνώσης.

       Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης, και ιδιαίτερα την κ.Αμφιθέη Τριανταφυλλίδου, για τη βοήθεια τους.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account