Πανελλήνια διάκριση σε διαγωνισμό κιθάρας μαθητή

Συγχαρητήρια στον μαθητή της β΄ γυμνασίου, Ορέστη Μέλλιο, για τη διάκρισή του στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας που διοργανώθηκε από την Musicarte (Τι είναι η musicArte | musicArte) στις 18 με 19 Ιουνίου 2021 στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα  έλαβε το πρώτο βραβείο στην ηλικιακή του κατηγορία. 

Στην κατηγορία του συμμετείχαν 18 έφηβοι από όλη την Ελλάδα. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

 Ο μαθητής είχε λάβει το πρώτο βραβείο και στην διοργάνωση "Γιορτές Κιθάρας 2019" στην ηλικιακή του κατηγορία.
 
"Στην Ηλικιακή Κατηγορία ως 13 ετών, διακρίθηκαν οι μαθητές: Μέλλιος Ορέστης (A΄Βραβείο), Παγώνης Στέλιος (Β΄Βραβείο) Κοτσαμπάσογλου Γιώργος (Γ΄Βραβείο)".
 
Ευχόμαστε καλή πρόοδο στον μαθητή! 

 

 

Read more...

Συγχατηρήρια σε απόφοιτο του σχολείου μας

Ο σύλλογος διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συγχαίρει την απόφοιτο του σχολείου, Χριστίνα Χαραλαμπίδου, φοιτήτρια του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την επιτυχία της να γίνει δεκτή στη χορωδία και την ορχήστρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που οι απόφοιτοί μας εκτός από την επιστήμη που σπουδάζουν ή με την οποία επαγγελματικά πλέον ασχολούνται, συνεχίζουν παράλληλα να καλλιεργούν τις μουσικές τους γνώσεις και ικανότητες, να συμμετέχουν ενεργά σε μουσικά σχήματα και να λαμβάνουν μέρος σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις διαπρέποντας ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά στο είδος της μουσικής που τους αρέσει. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις πολιτιστικές ομάδες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δείτε εδώ.

Read more...

Αξιοπρεπής η συμμετοχή της ομάδας "Radioactive - Μουσικό Βέροιας" της Γ΄ Γυμνασίου στην Ολυμπιάδα Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών

Την 66η Θέση ανάμεσα σε 272 Γυμνάσια της Ευρώπης κατέλαβε η ομάδα ''Radioactive-Μουσικό Βεροίας'' της Γ΄ Γυμνασίου η οποία και εκπροσώπησε το Σχολείο μας στην Ολυμπιάδα 2020 η οποία υποστηρίζεται από την Ανοικτή Μερική Συμφωνία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών.

Το θέμα του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη στην Αγγλική γλώσσα στις 28/2/2020 και κάτω από ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες αντίστροφης μέτρησης, ήταν: ''Οι Φυσικοί και Τεχνολογικοί Κίνδυνοι στον Σύγχρονο Κόσμο'' και όταν δηλώθηκε η Συμμετοχή του Σχολείου μας κανείς δεν θα μπορούσε να φαντασθεί τι θα επακολουθήσει, λίγες δυστυχώς εβδομάδες μετά.

Στην ομάδα Ομάδα εκπροσώπησης του Μουσικού Σχολείου Βεροίας, η οποία σχηματίσθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Φυσικό του Σχολείου, κ. Δούκα Κωνσταντίνο, συμμετείχαν οι εξής μαθητές και μαθήτριες:

Κωστάκου Ελένη - Αθηνά

Μπαντή Αικατερίνη

Ορδουλίδης Αλέξανδρος - Όθων

Σαββίδης Σοφοκλής

Το Σχολείο μας δεν είχε λάβει ποτέ μέρος σε προηγούμενες Ολυμπιάδες Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών. Επειδή ο συναγωνισμός ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για την τιμητική θέση ανάμεσα σε 272 Ευρωπαϊκά Γυμνάσια καθώς και για την προετοιμασία τους.

 

Read more...

Βραβείο καινοτομίας στη διδασκαλία για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Με το 2ο βραβείο (silver), στην κατηγορία καινοτομία στη διδασκαλία, βραβεύθηκε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας στα Education Leaders Awards 2019. Συμμετείχε στο διαγωνισμό με το βιβλίο – παραμύθι «Για μια όμορφη πόλη» και το τραγούδι «Σούπερ οκτώ» που περιλαμβάνει. H Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, στις 20.00 στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το βραβείο παρέλαβε ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και επιμελητής του βιβλίου κ. Κοτρίδης Ανδρέας.

Με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 250 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τα Education Leaders Awards 2019 powered by RDCInformatics. Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων που για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε η εταιρεία BoussiasCommunications με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Την Τελετή Απονομής παρουσίασε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πρώην υπουργός Παιδείας. Η ίδια αναφέρθηκε εκτενώς στα χαρακτηριστικά του 21ου αιώνα και τις αλλαγές που φέρνει (όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ρομποτική, η αυτοματοποίηση κ.ά.) οι οποίες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και αλλάζουν την οικονομία και όλα τα επαγγέλματα. «Για να γίνουν όλα αυτά, για να μπορέσουμε ως χώρα να δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας εποχής, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργαλείο είναι η παιδεία. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι η ναυαρχίδα σε κάθε κοινωνία», τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου, ενώ έκανε λόγο για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όπως επεσήμανε, «αυτό που θέλουμε στην προσπάθεια αυτή είναι να επιβραβεύσουμε αυτούς που καινοτομούν, που δημιουργούν και να τους κάνουμε πρότυπα γιατί έτσι, αλλάζουν οι κοινωνίες. Τα σωστά πρότυπα δημιουργούν πολλαπλασιαστικές δυνάμεις σε όλη την κοινωνία».

Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της RDC Informatics, χορηγού τίτλου των EducationLeadersAwards, ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Business Development Manager.

Στην Τελετή Απονομής, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων. Η βραδιά έκλεισε με την πανηγυρική φωτογραφία των νικητών και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Στο site www.educationleadersawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης φωτογραφίες και το video της βραδιάς.

H Συγγραφική Ομάδα Μαθητών Μουσικού Σχολείου Βέροιας έγραψε και συνέθεσε δημιουργικά αυτό το εκπαιδευτικό υλικό για να ευαισθητοποιήσει άλλους μαθητές σε θέματα μετακίνησης και συμπεριφοράς στην πόλη. Τη Συγγραφική Ομάδα Μαθητών Μουσικού Σχολείου Βέροιας αποτελούν οι μαθητές: Γεωργίου Νάγια, Δημάκας Αλέξανδρος, Δημάκας Δημήτρης, Δημόπουλος Αργύρης, Ιωσηφίδου Άννα, Καλφόπουλος Εύφημος – Μερκούριος, Μπαντή Αλεξάνδρα, Παπαγιάννη Αλίκη.

Η δημόσια παρουσίαση του βιβλίου έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2019, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας. Έχει διατεθεί δωρεάν στις βιβλιοθήκες των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων του Δήμου Βέροιας με σκοπό την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα μετακίνησης και συμπεριφοράς στην πόλη. Αντίτυπα του βιβλίου «Για μια όμορφη πόλη» μπορείτε να βρείτε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη “Θ. Ζωγιοπούλου” ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Read more...

Βραβεύσεις μαθητών Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριές μας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς «ΥΠΑΤΙΑ» «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» «ΘΑΛΗΣ»! Δείτε εδώ ρεπορτάζ από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο από την τελετή βράβευσής τους.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account