Βράβευση μαθήτριας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας με Εύφημο Μνεία σε διαγωνισμό Φυσικής

Tο Μουσικό Σχολείο συγχαίρει τη μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου Κωστάκου Ελένη-Αθηνά, για την επιτυχία της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής ''Αριστοτέλης'' 2018 και τη βράβευσή της με Εύφημο Μνεία και της εύχεται πάντοτε επιτυχίες.
Την Εύφημο Μνεία επέδωσε στην μαθήτρια ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γεωργουδάκης.
Η συμμετοχή των μαθητών στους Πανελληνίους Διαγωνισμούς δεν στοχεύει στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξη τους, ούτε οι καλές επιδόσεις είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στοχεύει στην εξοικείωση τους με ένα, ευρύτερο του Σχολείου τους, περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού (όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες).
Για αυτόν τον λόγο είναι αξιέπαινοι όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Βεροίας οι οποίοι έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής ''Αριστοτέλης''.
Τα αποτελέσματα για τις Λυκειακές Τάξεις, πλην της Γ΄ Λυκείου, αναμένονται.
                                                                                                                                       
                                                                                                           
Read more...

Συμμετοχή και έπαινος σε διαγωνισμό φωτογραφίας για την Α’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε, οι μαθητές της Α’ Λυκείου συμμετείχαμε σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα ‘’Κλικ: Προστάτευσέ το’’ το οποίο τελεί υπό τη σκέπη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου/Κορδελιού και της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη Δευτέρα 22 Ιανουρίου παρακολουθήσαμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Ελευθέριο Κορδελιό μέσα από το οποίο πήραμε σημαντικές γνώσεις για την τέχνη της φωτογραφίας και πως μπορείς να περάσεις μηνύματα μέσα από αυτήν. Στη συνέχεια, μετά από την περιήγησή μας στο αστικό τοπίο του Κορδελιού αντιληφθήκαμε πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να προστατεύσεις μέσω της φωτογραφίας ακόμα και σε μία φαινομενικά συνηθισμένη γειτονιά. Αποφασίσαμε λοιπόν να ‘’προστατεύσουμε’’ με τη δράση μας την λαϊκή αγορά και την ιδιαίτερη κουλτούρα της. Στις 30 Ιανουαρίου φορτωθήκαμε τις φωτογραφικές μας μηχανές και τραβήξαμε υπέροχες φωτογραφίες με τις οποίες συμμετείχαμε στο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνει το πρόγραμμα. Μία από αυτές μάλιστα απέσπασε και έπαινο καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς αποτύπωνε άριστα το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε. Η φωτογραφία ανήκει στην Αγνή Πελεκίδου. Όλες οι φωτογραφίες εκτίθενται στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Καλαμαριά μέχρι τις 30 Μαϊου. Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Κορδελιού, την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης δ/βάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Δρ Αντωνία Δαρδιώτη και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων β/βάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Λένα Δημητριάδου. Ακολουθούν οι φωτογραφίες της έκθεσης. Η πρώτη φωτογραφία είναι αυτή που απέσπασε και τον έπαινο. Αγνή, σου ευχόμαστε και βραβείο Pulitzer.

Για την Περιβαλλοντική Ομάδα

του Μουσικού Σχολείου Βέροιας “EnveriamentalWanderings”,

Σπύρος Καλαντζόπουλος

Read more...

Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας

 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και η Περιβαλλοντική Ομάδα «Κτίρια και άνθρωποι στους μαχαλάδες της Βέροιας » του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού, την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας και τη Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας ¨Αντίθεσις¨ διοργανώνουν Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Όψεις του τόπου μου: χθες, σήμερα, αύριο....» για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να επιλέξουν θέματα που αναφέρονται στον Τουρισμό, τη Λαογραφία, τα τοπικά προϊόντα, το φυσικό ή το αστικό περιβάλλον της περιοχής, την Αρχιτεκτονική, τη Γαστρονομία, την Τοπική Ιστορία και την Αρχαιολογία. Η ενασχόληση των παιδιών με τη Φωτογραφία για τη συμμετοχή τους στον εν λόγω διαγωνισμό θα λάβει χώρα εκτός ωρολογίου προγράμματος των σχολείων.

Για τους σκοπούς του διαγωνισμού θα συσταθεί κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας “Αντίθεσις” και έναν εκπρόσωπο από τους λοιπούς συνεργαζόμενους φορείς. Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες και θα απονείμει τα εξής βραβεία:

1. Πρώτο βραβείο: ψηφιακή compact φωτογραφική μηχανή,

2. Δεύτερο βραβείο: κάρτα μνήμης

3. Τρίτο βραβείο: USB flash

Οι δέκα καλύτερες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε έκθεση, ενώ θα βραβευθούν με έπαινο συμμετοχής όλοι/-ες οι μαθητές/-τριες που συμμετείχαν.

        H Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ημαθίας                                                            Η Διευθύντρια Δ.Ε. Ημαθίας

                     Λένα Δημητριάδου                                                                                                                   Αναστασία Ε. Μαυρίδου

   
   
   
   

 

      ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Ημαθίας.
 • Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με 1 έως 3 φωτογραφίες οι οποίες θα πρέπει να έχουν τραβηχτεί μετά την έναρξη του διαγωνισμού (20/3/2018)
 • Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουνε την θεματική "Όψεις του τόπου μου: χθες, σήμερα, αύριο...." (τουρισμός/θρησκεία/πολιτισμός/φύση και περιβάλλον/αστικό περιβάλλον και αρχιτεκτονική/γαστρονομία/ιστορία) .
 • Η αποστολή των φωτογραφιών πρέπει γίνει σε ψηφιακή μορφή αρχείων JPG στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Η ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών επιτρέπεται.
 • Δεν επιτρέπεται να αποσταλούν φωτογραφίες που κατέβηκαν από το διαδίκτυο ή ανήκουν σε τρίτους. Θα γίνεται έλεγχος και αυτόματος αποκλεισμός του διαγωνιζόμενου.
 • Δε θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες που έχουν διακριθεί σε άλλον διαγωνισμό στην Ελλάδα.
 • Σε περίπτωση που αυτό γίνει αντιληπτό θα ακυρώνεται η συμμετοχή του διαγωνιζόμενου.
 • Τα ονόματα των αρχείων πρέπει να έχουν την μορφή: Επίθετο-Όνομα-01.jpg, Επίθετο-Όνομα-02.jpg, Επίθετο-Όνομα-
 • Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει μαζί με την/τις φωτογραφία-ες του να αποστείλει και τα στοιχεία επικοινωνίας του: Τηλέφωνο (σταθερό ή κινητό) και E-mail.
 • Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει μέσω κριτικής επιτροπής η οποία θα απαρτίζεται από τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Βέροιας "Αντίθεσις" και από έναν εκπρόσωπο από τους υπόλοιπους συνεργαζόμενους φορείς.
 • Οι τρεις φωτογραφίες με τις περισσότερες ψήφους θα βραβευθούν.
 • Πρώτο βραβείο: Ψηφιακή compact φωτογραφική μηχανή.
 • Δεύτερο βραβείο: Κάρτα μνήμης
 • Τρίτο βραβείο: USB flash
 • Οι δέκα καλύτερες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε έκθεση ενώ θα βραβευθούν σε ειδική τελετή με έπαινο συμμετοχής όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές.
 • Όλα τα έργα που θα συμμετέχουν στην έκθεση αποτελούν ιδιοκτησία του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας και της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου Βέροιας.
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να φωτογραφίσουν, να αναπαράγουν, να καταχωρήσουν, να μεταδώσουν ή δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο τα έργα, για την καταγραφή, την έρευνα ή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης.
 • Οι διοργανωτές θα χειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ασφάλεια κάθε έργο και δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη σε περίπτωση απώλειας ή ζημιάς λόγω αναπόφευκτων ατυχημάτων, όπως μια φυσική καταστροφή.
 • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των παραπάνω αναγραφόμενων όρων.
 • Τελευταία μέρα αποστολής ορίζεται η 15/5/2018

 

Read more...

Διαγωνισμός ΦΥΣΙΚΗΣ έτους 2018, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, για μαθητές Γυμνασίων & Δημοτικών Σχολείων

ΘΕΜΑ: «Διαγωνισμός ΦΥΣΙΚΗΣ έτους 2018, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, για μαθητές Γυμνασίων & Δημοτικών Σχολείων»

Προς μαθητές,γονείς, εκπαιδευτικούς

Ιστορικό Διαγωνισμού Φυσικής

      Η Ενωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας διοργανώνει και εφέτος,   Διαγωνισμό Φυσικής Σχολικού Έτους 2018, ο οποίος διοργανώνεται επί σειρά ετών απο Εκπαιδευτικούς Πτυχιούχους Φυσικούς της Θεσσαλονίκης στην Βόρεια Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχίαγια τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης  Δημοτικού και για τις τάξεις Α΄,Β΄ και Γ΄  Γυμνασίου σε τοπικό επίπεδο.

Σκοπός του Διαγωνισμού Φυσικής

Ο Διαγωνισμός Φυσικής είναι  γραπτός και αξιολογεί τόσο τις γνώσεις των παιδιών στη διδακτέα ύλη της Φυσικής της τάξης τους, όσο και τη γενικότερη αντίληψή τους πάνω σε θέματα σχετικά με την επιστήμη αυτή.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό συμμετοχής των μαθητών από τα σχολεία αρκεί να έχουν δηλωθεί τα στοιχεία που απαιτούνται για την ταυτοποίηση των μαθητών και μαθητριών.

Οι μαθητές που θα διαγωνισθούν, οφείλουν να βρίσκονταιτην ημέρα και ώρα εξέτασης 30 τουλάχιστον λεπτά νωρίτερα, χωρίς περιθώρια καθυστερήσεων.

Την ευθύνη για τη μετακίνηση προς και από το χώρο της διεξαγωγής του διαγωνισμού, έχουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι και θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τη συμμετοχή των παιδιών τους στον εν λόγω Διαγωνισμό. 

Πρέπει να γράψουν τις απαντήσεις των θεμάτων με στυλό μπλε ή μαύρο, ενώ το μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο πρόχειρο. Απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού και η κατοχή κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Eγγραφή των μαθητών

Η εγγραφή των μαθητών στον Διαγωνισμό θα γίνει μόνον με ηλεκτρονικό τρόπο και αποκλείεται κάθε άλλη εγγραφή τους, παρά μόνο η εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.efbe.grστην ειδική θέση για κάθε τάξη ξεχωριστά έως και την 28.4.2018 (ώρα 11.ΟΟ μμ) για το Γυμνάσιο και για το  Δημοτικό. (Η εφαρμογή είναι ανοικτή για το κοινό).

Επιτροπή Θεμάτων

            Τα θέματα θα τα φέρει την ώρα έναρξης του διαγωνισμού στον χώρο του διαγωνισμού η Επιτροπή Θεμάτων του Διαγωνισμού αποτελείται από <<μάχιμους>> δασκάλους και καθηγητές Φυσικούς, σε συνεργασία όλων των διδασκόντων που θα την αποτελούν.

Ύλη Εξετάσεων

            Η ύλη των εξετάσεων γιακάθε μαθητή είναι η ύλη που προβλέπεται να διδαχθεί έως το τέλος των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2017-2018.

Ό τόπος διεξαγωγής

Ό τόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του παραρτήματος με νέο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και ο χρόνος της προκήρυξης του Διαγωνισμού καθώς και το ωράριο των εξετάσεων, είναι σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 29η Απριλίου 2018

Α΄ Γυμνασίου:

9.00 -11.00πμ (2 ώρες)

Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου:

11.15-13.15μμ (2 ώρες)

Ε΄ Δημοτικού:

9.00 -11.00πμ (2 ώρες)

ΣΤ΄ Δημοτικού:

11.15-13.15μμ (2 ώρες)

Σε κάθε πιθανή ερώτησή σας είμαστε στην διάθεσή σας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην ηλεκτρονική διεύθυνσή μαςThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Eλπίζουμε στην άριστη διεξαγωγή της δραστηριότητας του Διαγωνισμού για τους μαθητές που έχουν διάθεση και ενδιαφέρον για την Επιστήμη της Φυσικής με στόχο την διάκρισή τους και την ουσιαστική ανταμοιβή όλων όσων συμμετέχουν.

Ελπίζουμε στην ευγενική διάθεση των εκπαιδευτικών συναδέλφων που προθυμοποιούνται να συνεργαστούν μαζί μας ώς

 1. ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2018, των μαθητών μας να το δηλώσουν στην σχετική φόρμα που θα υφίσταται στην Ηλεκτρονική μας Σελίδα (www.efbe.grη
 2. ώς ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ στην ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των εξετάσεων του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2018 να το δηλώσουν στην σχετική φόρμα που θα υφίσταται στην Ηλεκτρονική μας Σελίδα (www.efbe.gr).

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Read more...

2α Βραβεία YouSmile

 Τελική ημερομηνία υποβολής προτάσεων 31 Μαρτίου 2018

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018

Αγαπητοί

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο «YouSmile» σας καλούν να συμμετέχετε στα 2α Ετήσια Βραβεία «YouSmile». Στόχος μας μέσα από τις βραβεύσεις να αναδείξουμε πράξεις και πρωτοβουλίες παιδιών, (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο), που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Τον Ιούνιο του 2017 διοργανώσαμε τα 1α Βραβεία YouSmile στα οποία τιμήθηκαν πάνω από 1.800 μαθητές από 51 σχολεία από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, έκαναν την διαφορά σε κάποιον τομέα! Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 8 διακριθέντες βραβεύτηκαν για τις εξής κατηγορίες:

 • Σχολείο που βοηθάει παιδιά
 • Παιδί που βοηθάει παιδιά
 • Αθλητισμός
 • Τεχνολογία-Επιστήμες
 • Τέχνη
 • Περιβάλλον
 • Δικαιώματα
 • Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά

Περισσότερα από τα 1α YouSmileAwards μπορείτε να δείτε εδώ .

Δείτε το video της εκδήλωσης εδώ .

Έμπνευση για τα Βραβεία YouSmile αποτελεί ο ιδρυτής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος σε ηλικία μόλις 10 ετών και πριν φύγει από την ζωή κατάφερε να κινητοποιήσει όχι μόνο την οικογένειά του αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία! Η δύναμη και το όραμα του Ανδρέα, ενός παιδιού 10 ετών, είχε ως αποτέλεσμα να ιδρυθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στα 22 χρόνια δράσης του έχει στηρίξει περισσότερα από 1.350.000 παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αντιλαμβανόμενο τη δύναμη κάθε παιδιού και την ανάγκη του να δημιουργήσει ελεύθερα, έχει συστήσει την Ευρωπαϊκή Μαθητική Εθελοντική Δράση «YouSmile».

Στόχος του YοuSmile είναι τα ίδια τα παιδιά να ενημερώνουν και να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους, να συμμετέχουν σε δράσεις με στόχο την προάσπιση αυτών, έχοντας στην διάθεσή τους όλα τα κατάλληλα «εργαλεία». Το YouSmile δίνει στα παιδιά το βήμα να μιλήσουν και να δράσουν για όλα όσα τα απασχολούν, χωρίς καμία παρέμβαση από τους μεγάλους.

Αγαπητοί

Η επιτυχία των Βραβείων θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις προτάσεις της.

Θα θέλαμε επίσης να λάβετε υπόψη σας ότι η δράση του YouSmile υλοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Την κατάθεση των συμμετοχών  μπορείτε να την κάνετε εδώ

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στην κυρία Ράνια Παπαδοπούλου στο 2107609550 ή μέσω email στο yousmile@hamogelo.gr

https://www.hamogelo.gr/

 

http://www.yousmile.gr/

Read more...
Subscribe to this RSS feed
 1. Ειδησεις
 2. Ετικετες
 3. Videos

Sign In or Create Account