Δεύτερη φάση «Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας»: Διασχολικοί αγώνες

     Στη δεύτερη φάση (διασχολικοί αγώνες) των Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας» με τίτλο: "Η γλώσσα μου...ο κόσμος μου" συμμετείχε η πενταμελής ομάδα - που αποτελούνταν από μαθητές/τριες της β΄ και γ΄ τάξης του γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας - την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του 3ου γυμνασίου Βέροιας, συνοδευόμενη από τις φιλολόγους του σχολείου - μέλη της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Κική Ιντζεβίδου και Χαρά Σκουμποπούλου

 

  Τους αγώνες διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης "Φιλόλογος" και οι Σχολικοί/Σχολικές Σύμβουλοι Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας.

 

     Στον αγώνα διαγωνίστηκαν οι ομάδες των 5 μαθητών που είχαν προκύψει από κάθε σχολείο  προκειμένου να βγει η νικήτρια ομάδα της Δ.Ε. Ημαθίας, που θα διαγωνιστεί με τις άλλες ομάδες της Κ. Μακεδονίας τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη. Ο Διασχολικός αγώνας ήταν ομαδικός, γραπτός και  προφορικός. 

 

    Η τυπολογία των θεμάτων ήταν η ίδια με εκείνη  των Ενδοσχολικών αγώνων με κείμενο λίγο μεγαλύτερης δυσκολίας, επιπέδου Γ1. Η διαδικασία των αγώνων προέβλεπε τα εξής:  1 ώρα γραπτή εξέταση, 1 ώρα διάλειμμα για τη διόρθωση των γραπτών και την ανάδειξη των 2 νικητριών ομάδων, 1 ώρα για την προφορική αναμέτρηση των 2 ομάδων και την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας.

      Όλοι οι διαγωνιζόμενοι πήραν επαίνους συμμετοχής.

      Συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητών που εκπροσώπησε επάξια το Μουσικό Σχολείο Βέροιας. Ευχόμαστε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους να διευρύνουν τους γλωσσικούς ορίζοντες τους και να αποτελέσουν οι αγώνες αφορμή, για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον τους για τη Γλώσσα.

     Η πενταμελής ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

1. Μπαντή Αλεξάνδρα, β΄ γυμνασίου

2. Καλαντζόπουλος Σπύρος, γ΄ γυμνασίου

3. Παπαγιάννη Αλίκη β΄ γυμνασίου

4. Αβραάμ Δήμητρα, γ΄ γυμνασίου

5. Παπαδοπούλου Μαρία, γ΄ γυμνασίου

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου.

Read more...

Διάκριση και για το τραγούδι "Το φως είσαι συ" που συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό τραγουδιού "Καν΄το ν΄ακουστεί 2017"

               

            Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι και το δεύτερο τραγούδι "Το φως είσαι συ" του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό "Καν΄το ν' ακουστεί 2017" είναι μέσα στα 12 τραγούδια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (από τα 47 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό) που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία κατά την πρώτη φάση της αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε  από τους διοργανωτές του διαγωνισμού!

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές! 

Μπορείτε να το ακούσετε στον ιστότοπο http://europeanschoolradio.eu/4fest/vraveia/ 

Βίντεο κλιπ τραγουδιού εδώ.

"Το φως είσαι συ" Νο 91

Επικοινωνία είναι η τέχνη του να ακούς τον εαυτό σου και τους άλλους. Στον δρόμο προς την αυτογνωσία είναι απαραίτητη η αλληλεπίδραση μας με άλλους ανθρώπους. Σώπα, άκου, μίλα, επικοινώνησε, λοιπόν, για να αποκτήσεις το «Γνώθι σαυτόν» και χτίσε μια καλύτερη κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι θα στηρίζονται στα πόδια τους, θα αλληλοϋποστηρίζονται βαδίζοντας έτσι στον δρόμο της Ευτυχίας!

Στίχοι: Νάγια Γεωργίου, μαθήτρια β΄ γυμνασίου - μέλος της ραδιοφωνικής ομάδας "Και τα μυαλά στα Πεντάγραμμα"

Μουσική - Φωνή: Μαρία Γεωργίου, μαθήτρια Β΄ Λυκείου

Υπεύθυνος καθηγητής μουσικής: Χρήστος Σαρκατζής

Υπεύθυνη καθηγήτρια δημιουργικής γραφής: Χαρά Σκουμποπούλου

Πλήκτρα: Βιργινία Καραφούσια, καθηγήτρια πιάνου

Άλτο σαξόφωνο: Μάριος Δασκαλάκης, μαθητής Β΄ Λυκείου

Τενόρο σαξόφωνο: Τάσος Σαρήογλου, μαθητής γ' γυμνασίου

Τρομπόνι: Παναγιώτης Λιολιόπουλος, μαθητής Α΄ Λυκείου

Κιθάρες: Χρήστος Σαρκατζής, καθηγητής κιθάρας

Μπάσο: Λευτέρης Στεφανόπουλος Τύμπανα: Δημήτρης Χατζηνικολάκης

Ηχοληψία - μίξη - mastering: Λευτέρης Στεφανόπουλος

Σύντομα η ραδιοφωνική ομάδα θα προχωρήσει στη δημιουργία του βιντεοκλιπ του τραγουδιού.

Κριτική Επιτροπή: http://europeanschoolradio.eu/4fest/contestjudges/

                                                      Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας

                                                               Χαρά Σκουμποπούλου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
“ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2017”

H Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συνδιοργανώνουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2017”, με θέμα: “Η τέχνη της επικοινωνίας”. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα μέσα αλλάζουν, μα ο σκοπός παραμένει: η επικοινωνία είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη, πηγή ζωής και χαράς, είναι κίνητρο δημιουργίας και προϋπόθεση συνεργασίας και προόδου. Σας καλούμε σε ένα κυνήγι του θησαυρού της επικοινωνίας, σε ένα ταξίδι στα μονοπάτια της επικοινωνιακής τέχνης με σύμμαχο το ραδιόφωνο. Ας επικοινωνήσουμε!

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

● Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας - Τι πιστεύεις;
Η μαθητική άποψη για τις πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και η αναγκαιότητα της καλλιέργειας του Γραμματισμού στα Μέσα και στην Πληροφορία.

● Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης- Εσύ πόσο δικτυωμένος είσαι;
Η επικοινωνία των νέων με ψηφιακά μέσα στη σύγχρονη εποχή.

● Ραδιο-Επικοινώνησε…
Το Μαθητικό Ραδιόφωνο ως μέσο επικοινωνίας μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, η συμβολή του στη διαμόρφωση ενεργών ακροατών και παραγωγών και οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες που δίνει στη διασχολική επικοινωνία.

● Δεν μπορείς να το πεις; Κάνε χιούμορ!
Βλέποντας τη θετική πλευρά της ζωής και προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε με ευχάριστο τρόπο.

● Πες το αλλιώς… Πες το με μουσική
Μουσικές νότες μας ταξιδεύουν και καταφέρνουμε να επικοινωνήσουμε τις ιδέες μας.

● Σώπα, άκου, μίλα και χτίσε μια καλύτερη κοινωνία
Επικοινωνία είναι η τέχνη του να ακούς τον εαυτό σου και τους άλλους. Δίχως προσπάθεια επικοινωνίας με τον περίγυρό μας, είναι αδύνατο να αλλάξουμε τον κόσμο.

● Βρες αγάπη και αλήθεια μες στης γιαγιάς τα παραμύθια.
Κάνοντας βήματα στην επικοινωνία με τις προηγούμενες γενιές.

● Σε καλούν ήχοι της φύσης - Θ’ απαντήσεις;
Πώς η επαφή με τους ήχους της φύσης μπορεί να επηρεάσει θετικά τον ψυχισμό μας και να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα σχολεία που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο European School Radio μέσω της πλατφόρμας www.europeanschoolradio.eu Το κάθε σχολείο μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο (2) συμμετοχές.

Οι συμμετοχές να είναι πρωτότυπες και να μην έχουν υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό.

Τα τραγούδια να έχουν δημιουργηθεί από μαθητές ή κυρίως από μαθητές. Προτείνουμε οι εκπαιδευτικοί να έχουν ρόλο εμψυχωτή στην παραγωγή τραγουδιών από τους μαθητές, ώστε να αναδειχθεί η μαθητική πρωτοβουλία.

Η εκφώνηση / ερμηνεία να γίνεται από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

● Ραδιοφωνικό μήνυμα, μέχρι 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα

● Πρωτότυπο Τραγούδι, μέχρι 3 λεπτά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι συμμετοχές θα υποβληθούν στην ιστοσελίδα του European School Radio. Προαιρετικά, κατά την υποβολή η κάθε συμμετοχή μπορεί να συνοδεύεται από ένα λογότυπο. Η υποβολή των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί από 10 Ιανουαρίου - 10 Φεβρουαρίου 2017.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Κριτήρια Αξιολόγησης για το ραδιοφωνικό μήνυμα:

Η πρωτοτυπία, το περιεχόμενο του μηνύματος, ο τρόπος και το ύφος εκφώνησης, η μουσική/ηχητική επένδυση, η ποιότητα του ήχου, ο συνολικός/τελικός αντίκτυπος

Κριτήρια Αξιολόγησης για το τραγούδι:

Ο στίχος, η σύνθεση, η ερμηνεία, η ποιότητα του ήχου, ο συνολικός/τελικός αντίκτυπος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η αξιολόγηση των συμμετοχών θα γίνει από επιτροπές για κάθε κατηγορία, που θα απαρτίζονται από ειδικούς για αυτόν το σκοπό και θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα http://europeanschoolradio.eu/4fest . Επίσης, όλες οι συμμετοχές του διαγωνισμού θα μεταδίδονται στο European School Radio.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Θα δοθούν πέντε (5) βραβεία συνολικά:
● Βραβείο καλύτερου ραδιοφωνικού μηνύματος σε σχολείο Πρωτοβάθμιας
● Βραβείο καλύτερου ραδιοφωνικού μηνύματος σε σχολείο Δευτεροβάθμιας.
● Βραβείο καλύτερου τραγουδιού σε σχολείο Πρωτοβάθμιας.
● Βραβείο καλύτερου τραγουδιού σε σχολείο Δευτεροβάθμιας.
● Βραβείο των ακροατών του ΕSR.

Θα δοθούν ειδικές διακρίσεις για κάθε βαθμίδα, τις οποίες θα αποφασίσουν κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης οι Κριτικές Επιτροπές. Όλες οι συμμετοχές, ανεξάρτητα από την ενδεχόμενη βράβευσή τους στον διαγωνισμό, θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 

 

 

Read more...

Ειδική Διάκριση στον διαγωνισμό τραγουδιού "Καν΄το ν΄ακουστεί 2017"

Ειδική διάκριση απέσπασε το τραγούδι «Κύματα Ραδιοφωνικά» της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν΄το ν΄ακουστεί 2017» με θέμα – Η τέχνη της επικοινωνίας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 93 τραγούδια από την Ελλάδα και την Κύπρο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 132 ραδιοφωνικά μηνύματα!

Η τελετή βράβευσης του "Καν΄το ν΄ακουστεί 2017" πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στο "Σπίτι του Πολιτισμού" στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017. Την τελετή είχαν την ευκαιρία να την παρακαλουθήσουν εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και την Κύπρο οι οποίοι παρευρέθηκαν στο Ρέθυμνο αλλά και πολλοί άλλοι οι οποίοι την παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση.

Δείτε εδώ το επίσημο δελτίο τύπου του μαθητικού ραδιοφώνου για την τελετή βράβευσης.

Παρακολουθήστε τη βράβευση του Μουσικού Σχολείου στο 120΄ 

https://www.youtube.com/watch?v=OmrNj6vkTPI

Δείτε εδώ το βίντεο με το χαιρετισμό στην τελετή βράβευσης που ετοίμασαν μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας "Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα", καθώς δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε στο Ρέθυμνο.

Βιντεοκλιπ τραγουδιού - πατήστε εδώ

Ακούστε εδώ όλες τις συμμετοχές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό "Καν' το ν΄ ακουστεί 2017" ανάμεσα στις οποίες είναι και η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην κατηγορία "τραγούδι"!

Πληροφορίες για το τραγούδι

Το τραγούδι "Κύματα Ραδιοφωνικά" του Μουσικού Σχολείου Βέροιας εντάσσεται στη θεματική της Ραδιοεπικοινωνίας μεταξύ των σχολείων στο πλαίσιο του μαθητικού ραδιοφώνου. Δημιουργήθηκε για τη μουσική επένδυση του ραδιοφωνικού θεατρικού έργου "Ραδιοφωνικές πτήσεις στον χρόνο", το οποίο ήταν το τελικό προϊόν μιας συνεργασίας δώδεκα δημοτικών, γυμνάσιων & λύκειων από όλη την Ελλάδα και του ελληνικού δημοτικού σχολείου του Βούπερταλ, στο οποίο παρουσιαζόταν η ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου από το 1928 έως το 2009. Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εθνικού έργου etwinning με τίτλο: Μια θεατρική παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου στο δικό μας ραδιόφωνο - European School Radio" (υπό την αιγίδα της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου 2015.

Στίχοι: Δημιουργική γραφή της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου - υπεύθυνη Χαρά Σκουμποπούλου, φιλόλογος

Μουσική - κιθάρα: Βασίλης Βαλαβάνης - καθηγητής κιθάρας

Πιάνο: Σάκης Δερμιτζάκης - καθηγητής μουσικής

Φωνή: Τάσος Σιδηρόπουλος

Φωνητικά: Μαρία Δρακοπούλου, Μαρία Γεωργίου, Μαρία Γουλτίδου

                                                  Διάκριση και για το τραγούδι "Το Φως είσαι συ"

Και το δεύτερο τραγούδι "Το φως είσαι συ" που συμμετείχε στον διαγωνισμό ξεχώρισε και είναι ανάμεσα στα 12 τραγούδια (από τα 47) της δευτεροβάθμιας που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην α΄ φάση της αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Ευχαριστούμε πολύ το μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio για την ευκαιρία που μας δίνει να ΡαδιοΕπικοινωνούμε και να Συν-Δημιουργούμε αυτά τα πέντε υπέροχα χρόνια που συμμετέχουμε στη δράση του ραδιοφώνου!

                                                                            Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας 

                                                                                   Χαρά Σκουμποπούλου

Read more...

«Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης Γιάννη Κουτσοχέρα 2017»

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, τιμώντας τον προικισμένο λογοτέχνη και μαχόμενο επιστήμονα Γιάννη Κουτσοχέρα, προκηρύσσει, για εικοστή τρίτη συνεχή χρονιά,  Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως - Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα».

Το θέμα του διαγωνισμού θα είναι σχετικό με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. όλης της χώρας και στους μαθητές σχολείων της Κύπρου. Οι οδηγίες του διαγωνισμού, καθώς και οι προτεινόμενες κατηγορίες βράβευσης περιγράφονται στην επισυναπτόμενη προκήρυξη. Η συμμετοχή για τους μαθητές είναι προαιρετική και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Καλαβρύτων, στην κ. Μιχαλοπούλου Γιώτα, στο τηλ.: 26923-60403 ή στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Δείτε παρακάτω την προκήρυξη.

Read more...

«19ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος 2017

Σας ενημερώνουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών προκηρύσσει τον 19ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος 2017.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείων της χώρας. Η τελική προθεσμία υποβολής του έργου των μαθητών/μαθητριών είναι η 15η Μαρτίου 2017. Οι μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, αντίστοιχα, που θα διακριθούν θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 210-3302550, 6977853235 (κ. Βούλγαρη Μαίρη) και 6936600781 (κ. Παπακωνσταντίνου
 
Η συμμετοχή για τους μαθητές είναι προαιρετική και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.
 
Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account