Αξιοπρεπής η συμμετοχή της ομάδας "Radioactive - Μουσικό Βέροιας" της Γ΄ Γυμνασίου στην Ολυμπιάδα Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών

Την 66η Θέση ανάμεσα σε 272 Γυμνάσια της Ευρώπης κατέλαβε η ομάδα ''Radioactive-Μουσικό Βεροίας'' της Γ΄ Γυμνασίου η οποία και εκπροσώπησε το Σχολείο μας στην Ολυμπιάδα 2020 η οποία υποστηρίζεται από την Ανοικτή Μερική Συμφωνία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών.

Το θέμα του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη στην Αγγλική γλώσσα στις 28/2/2020 και κάτω από ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες αντίστροφης μέτρησης, ήταν: ''Οι Φυσικοί και Τεχνολογικοί Κίνδυνοι στον Σύγχρονο Κόσμο'' και όταν δηλώθηκε η Συμμετοχή του Σχολείου μας κανείς δεν θα μπορούσε να φαντασθεί τι θα επακολουθήσει, λίγες δυστυχώς εβδομάδες μετά.

Στην ομάδα Ομάδα εκπροσώπησης του Μουσικού Σχολείου Βεροίας, η οποία σχηματίσθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Φυσικό του Σχολείου, κ. Δούκα Κωνσταντίνο, συμμετείχαν οι εξής μαθητές και μαθήτριες:

Κωστάκου Ελένη - Αθηνά

Μπαντή Αικατερίνη

Ορδουλίδης Αλέξανδρος - Όθων

Σαββίδης Σοφοκλής

Το Σχολείο μας δεν είχε λάβει ποτέ μέρος σε προηγούμενες Ολυμπιάδες Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών. Επειδή ο συναγωνισμός ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για την τιμητική θέση ανάμεσα σε 272 Ευρωπαϊκά Γυμνάσια καθώς και για την προετοιμασία τους.

 

Read more...

Συνέντευξη μαθητριών στην εκπομπή "Καν΄ το ν΄ ακουστεί στον αέρα 2020"

      Στην πρώτη εκπομπή "Καν' το ν΄ ακουστεί στον αέρα 2020" συμμετείχαν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 οι μαθήτριες - δημιουργοί του τραγουδιού "Τελευταία ευκαιρία" το οποίο συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό "Καν΄ το ν΄ ακουστεί" που συνδιοργανώνουν το European School Radio, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση καθώς και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου. Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στην παρουσιάστρια της εκπομπής, Μαρία Τσάλη - η οποία επισκέφθηκε το σχολείο μας τις ανάγκες της συνέντευξης - για την εμπειρία της δημιουργίας του τραγουδιού τους αλλά και για τη συμμετοχή τους στη φετινή διαδικασία αξιολόγησης των τραγουδιών των συνυποψηφίων τους, μια διαδικασία που όπως είπαν ήταν ενδιαφέρουσα καθώς δόθηκε για πρώτη φορά στους μαθητές να αξιολογήσουν τις συμμετοχές των άλλων διαγωνιζόμενων σχολείων και να μπουν έτσι στον ρόλο των κριτών. Να σημειωθεί ότι η εκπομπή μεταδόθηκε ζωντανά από το στούντιο του ΔΙΠΑΕ και είχε μεγάλη ακροαματικότητα (συμμετείχαν σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Κύπρο αλλά και από το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών) καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν ζωντανά στον αέρα τα αποτελέσματα από την αξιολόγηση των κριτών και των σχολείων του διαγωνισμού. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα.         Στην εκπομπή, επίσης, έδωσαν συνέντευξη μαθητές από άλλα τέσσερα σχολεία μεταξύ των οποίων οι μαθητές του Π.Π.Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και ζωντανά κριτές του διαγωνισμού μεταξύ άλλων η διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, κα Σοφία Παπαδημητρίου, ο συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός, κ. Διονύσης Λεϊμονής κ.α. Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από τις 7 - 10 μ.μ. έως τις αρχές Απριλίου από το ραδιοφωνικό στούντιο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

      Ευχαριστούμε τους συντελεστές της εκπομπής για την ευκαιρία που μας έδωσαν να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή μας. Συγχαρητήρια στις μαθήτριες για τη συνέντευξη που έδωσαν προκειμένου να υποστηρίξουν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και να καταθέσουν την εμπειρία τους για άλλη μια φορά. Για τις μαθήτριες είναι η δεύτερη φορά που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού "Καν΄ το ν΄ ακουστεί". Η περσινή συμμετοχή τους "Το μήνυμα του Μικρού Πρίγκιπα" διακρίθηκε καθώς ήταν ανάμεσα στα πέντε τραγούδια στην κατηγορία του γυμνασίου που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή. Ακούστε το εδώ.

Τα σχόλια στο chat του σταθμού ήταν ενθαρρυντικά.

Read more...

Τελευταία ευκαιρία - Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον διαγωνισμό "Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2020"

Για άλλη μια χρονιά το Μουσικό Σχολείο Βέροιας συμμετέχει στον διαγωνισμό "Καν΄ το ν΄ ακουστεί" που συνδιοργανώνουν το μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και το Παιδαγωνικό Ινστιτούτο Κύπρου. Το μαθητικό συγκρότημα "Δρυάδες" που αποτελείται από μαθήτριες της γ΄ γυμνασίου δημιούργησαν ένα πρωτότυπο τραγούδι εμπνευσμένες από το θέμα του φετινού διαγωνισμού "Καν΄ το ν΄ακουστεί 2020": Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, Αγκαλιάζουμε τη Γη. 

Εμψυχωτής καθηγητής: Βασίλης Βαλαβάνης

Το τραγούδι αξιολογήθηκε από κριτική επιτροπή στην κατηγορία γυμνασίου αλλά και από τα διαγωνιζόμενα σχολεία. Δείτε εδώ και εδώ τους κριτές. Τα αποτελέσματα για τις πρώτες θέσεις ανά κατηγορία συμμετοχής (ραδιοφωνικό μήνυμα, τραγούδι) και είδος σχολείου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Ειδικά) θα ανακοινωθούν ζωντανά στο European School Radio και στη ραδιοφωνική εκπομπή Κάν’ το ν’ ακουστεί στον αέρα 2020 στις 6 Μαρτίου 2020 από τις 19.00 έως τις 22.00. Στην εκπομπή θα φιλοξενηθεί και συνέντευξη που έδωσαν οι μαθήτριες - δημιουργοί στους παρουσιαστές της εκπομπής σχετικά με τη φετινή συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που οι μαθήτριες συμμετέχουν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Στον περσινό διαγωνισμό μάλιστα το τραγούδι τους "Το μήνυμα του Mικρού Πρίγκιπα" διακρίθηκε και ήταν ένα από τα 5 τραγούδια που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή στην κατηγορία του γυμνασίου. Ακούστε το εδώ.

Η σειρά κατάταξης των πρώτων θέσεων (1ο, 2ο και 3ο Βραβείο) θα ανακοινωθεί μόνο στην Τελετή Βράβευσης στις 3 Απριλίου 2020 στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι από τις 3 Μαρτίου 2020 εως τις 3 Απριλίου 2020 θα μπορείτε να συμμετέχετε στη διαδικασία της Ψηφοφορίας των Ακροατών που θα αναδείξει τον νικητή που θα κερδίσει το Βραβείο Ακροατών! 

Βάλτε κι εσείς την καρδιά σας στο τραγούδι  

Οδηγίες για τη διαδικασία της ψηφοφορίας κοινού

Η ψηφοφορία κοινού για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2020» ξεκίνησε και διαρκεί έως 3 Απριλίου!
Για να ψηφίσετε το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Βέροιας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :

ΒΗΜΑ 1: πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://europeanschoolradio.eu/contest/listeners/Song-likes-new.php?gimnasio=1

ΒΗΜΑ 2: αναζητήστε το τραγούδι με αριθμό συμμετοχής 5321.

Τελευταία ευκαιρία – Μουσικό Σχολείο Βέροιας

ΒΗΜΑ 3: πατήστε PLAY να ακούσετε το τραγούδι

 μόλις ακουστεί περίπου ενάμιση λεπτό, εμφανίζεται μια καρδιά. Πατήστε στην καρδιά! Αυτό ήταν!

Δείτε το βίντεοκλιπ του τραγουδιού εδώ

Δείτε το βίντεο προώθησης της ψηφοφορίας των Ακροατών εδώ.

Το σκεπτικό του τραγουδιού

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας αφορά όλους. Εκπέμπουμε το δικό μας σήμα κινδύνου, για να δυναμώσουμε το μήνυμα του φετινού διαγωνισμού "Καντ΄ το ν΄ ακουστεί 2020". Όλοι μαζί μια γροθιά να σώσουμε τη Γη και να συμβάλουμε στον αγώνα υπέρ της αειφορίας και της περιβαλλοντικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ας αλλάξουμε τρόπο σκέψης, ας αλλάξουμε τρόπο ζωής. Ίσως να είναι η "Τελευταία ευκαιρία". Γιατί..."Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε μου Σάντσο, δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!" Μιγκέλ ντε Θερβάντες “Δον Κιχώτης”

Κατηγορία συμμετοχής στον διαγωνισμό: Γυμνάσιο

Στίχοι: Δρυάδες

Μουσική: Δρυάδες

Φωνή: Τρέβλα Δήμητρα, Ιωσηφίδου Παυλίνα

Πλήκτρα: Ιωσηφίδου Παυλίνα

Κιθάρα: Μπαντή Κατερίνα

Γιουκαλίλι: Κωστάκου Ελεάνα

Φλάουτο: Μπαντή Δήμητρα

 

Read more...

Δώστε μας την καρδούλα σας στον διαγωνισμό "Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2019"

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετέχει στον διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού "Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2019" με θέμα “Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους” ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του μαθητικού ραδιοφώνου - European School Radio προς την εκπαιδευτική κοινότητα

να αναδείξει τους προβληματισμούς που εγείρονται από τον καθημερινό κατακλυσμό με επιθετικό λόγο και

να εμπνεύσει τη μαθητική κοινότητα να δημιουργήσει συνδυάζοντας τον λόγο της με ιδιαίτερη ηχητική/μουσική επένδυση. 

Μέλη της ραδιοφωνικης ομάδας - μαθητές της β΄ γυμνασίου δημιούργησαν δύο τραγούδια εμπνεόμενοι από το βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ: Ο μικρός πρίγκιπας στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας. Στη συνέχεια με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των εμψυχωτών της ραδιοφωνικής ομάδας, Σκουμποπούλου Χαράς και Βασίλη Βαλαβάνη, προχώρησαν στη διαδικασία της ηχογράφησής τους σε στούντιο, προκειμένου να αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να υποβληθούν στον διαγωνισμό "Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2019.

Το επίπεδο των συμμετοχών στον φετινό δαγωνισμό είναι ιδιαίτερο υψηλό, σύμφωνα με δηλώσεις μελών των κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού. Οι κριτικές επιτροπές έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της αξιολόγησης των συμμετοχών στις 13 Μαρτίου 2019 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 12 Απριλίου 2019 στην τελετή βράβευσης του "Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2019" στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στον Βόλο. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Πλέον έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία ακροατών για το βραβείο κοινού στον Διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ακουστεί 2019”. Μπορείτε να μπείτε στη σελίδα του διαγωνισμού, να ακούσετε τα τραγούδια και να βάλετε την καρδούλα σας, προκειμένου να ενισχύσετε την προσπάθεια των μαθητών μας να ακουστεί το μήνυμα που θέλουν να μεταδώσουν μέσα από τα τραγούδια τους.

Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε το τραγούδι Νο 82 με τίτλο "Το μήνυμα του μικρού πρίγκιπα" και το τραγούδι Νο 86 με τίτλο "Μίλα σ΄ όποιον υποφέρει".

Λίγα λόγια για τα τραγούδια

       Το μήνυμα του Μικρού Πρίγκιπα Νο 82

       Επειδή…"μόνο τα παιδιά ξέρουν τι ψάχνουν να βρουν".

       Οι Ταξιδιώτες Β2 του Μουσικού Σχολείου Βέροιας εμπνέονται από τον Μικρό Πρίγκιπα, τον ήρωα του πιο αγαπημένου βιβλίου όλων των εποχών - το οποίο γεννήθηκε τη δύσκολη εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η ρητορική του μίσους ήταν στο αποκορύφωμά της - επιχειρώντας να δώσει ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς.

       Ποιες εικόνες θα δηλητηρίαζαν την ψυχή του Μικρού Πρίγκιπα και ποια λόγια θα ηχούσαν παράφωνα στα αυτιά του, αν ερχόταν στον πλανήτη μας τη σημερινή εποχή; Με ποιους θα ένωνε τη φωνή του και ποιο μήνυμα θα έστελναν; Με ποιο μέσο θα μεταδιδόταν καλύτερα το μήνυμά τους στην ανθρωπότητα; Αυτά ήταν τα ερωτήματα που αποτέλεσαν αφορμή για προβληματισμό αλλά και για δημιουργική έκφραση.

     Μέσα από το τραγούδι τους, λοιπόν, οι Ταξιδιώτες Β2 του Μουσικού Σχολείου Βέροιας καλούν τον Μικρό Πρίγκιπα να δώσει σε όλους μας το πιο ισχυρό μήνυμα «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια...» μέσω του EuropeanSchoolRadio, αναγνωρίζοντας τη δύναμη του ραδιοφώνου για την προώθηση του διαλόγου, της ανοχής και της ειρήνης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2019.

       Έτσι τελειώνει το βιβλίο του ο Σαιντ Εξυπερύ: «Μην μ' αφήσετε στην τόση μου θλίψη: γράψτε μου γρήγορα πως ξαναγύρισε...»

                                                            ESRΜουσικού Σχολείου Βέροιας, 12 Απριλίου 2019

Αγαπημένε μας πιλότε,

O ήρωάς σου ξαναγύρισε… Άκουσε το μήνυμά του μέσω του European School Radio…!

Μουσική – Στίχοι: Οι Ταξιδιώτες Β2 του Μουσικού Σχολείου Βέροιας 

Φωνές: Κατερίνα Μπαντή, Ραφαέλα Μπίκα, Αρετή Ορδουλίδου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Νέλη Παπακυρίτση, Ευτυχία Τσιφλίδου, Δήμητρα Τρέβλα

Κιθάρα: Σοφοκλής Σαββίδης

Φλάουτο: Χριστίνα Καλαϊτζή

Πλήκτρα: Δήμητρα Τρέβλα

Ντραμς: Κατερίνα Μπαντή

Μίλα σ΄ όποιον υποφέρει Νο 86 

Οι Ταξιδιώτες Β1 του Μουσικού Σχολείου Βέροιας εμπνέονται κι αυτοί από τον Μικρό Πρίγκιπα, τον ήρωα του  πιο αγαπημένου βιβλίου όλων των εποχών - το οποίο γεννήθηκε τη δύσκολη εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η ρητορική του μίσους ήταν στο αποκορύφωμά της - επιχειρώντας να δώσει ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς. Δημιούργησαν λοιπόν το δικό τους τραγούδι μέσα από το οποίο θέλούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ανθρωπιάς.

Μουσική – Στίχοι: Οι Ταξιδιώτες Β1 του Μουσικού Σχολείου Βέροιας (Παυλίνα Ιωσηφίδου, Ελεάνα Κωστάκου, Κωνσταντίνος Κυριαζίδης)

Φωνή - πλήκτρα: Παυλίνα Ιωσηφίδου

Γιουκαλίλι: Ελεάνα Κωστάκου

Βιολί: Κωνσταντίνος Κυριαζίδης

Κιθάρα: Μαριάννα Γαλάνη

 Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού εδώ

  Οι στόχοι του διαγωνισμού εδώ

θεματολογία διαγωνισμού εδώ

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account