Τρία αποσπάσματα από το Παραμύθι Χωρίς Όνομα

 Πατήστε εδώ για να δείτε τι έγραψε ο τύπος για την παράσταση.

Από την παράσταση "Παραμύθι χωρίς όνομα" των Καμπανέλλη -Χατζιδάκι
 η οποία παρουσιάστηκε σε συνεργασία του 4ου ΓΕΛ Βεροίας με το Μουσικό Σχολείο
Βεροίας στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στις 26-4-2013.
Πιάνο: Βιργινία Καραφούσια
Διδασκαλία Χορωδίας: Ελένη Νατσάκου
Ενορχήστρωση & Διεύθυνση Χορωδίας και Ορχήστρας: Βασίλειος Βαλαβάνης

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους, για να ακούσετε και να δείτε τα αποσπάσματα από την παράσταση.

Έκτορας & Ανδρομάχη

Στην Ποταμιά

Ρίχνω την Καρδιά μου

Read more...

Παραμύθι χωρίς όνομα από το 4ο Γ.Ε.Λ. και το Μουσικό Σχολείο Βεροίας

Το "Παραμύθι χωρίς όνομα" του Ιάκωβου Καμπανέλλη παρουσίασε η θεατρική ομάδα του 4ου Λυκείου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βεροίας την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 σε δύο παραστάσεις στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών . Το " Παραμύθι χωρίς όνομα" πρωτογράφτηκε από την Πηνελόπη Δέλτα το 1909, όταν η Χώρα βρισκόταν σε μια κατάσταση αποτελμάτωσης καθώς πολλά προβλήματα ήταν συσσωρευμένα στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο της Ελλάδος (Πτώχευση, Μακεδονικό και Κρητικό  ζήτημα, Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος). Η Πηνελόπη Δέλτα μέσα από την αλληγορικό της τρόπο κατάφερε να παρουσιάσει μέσω της "Χώρας των Μοιρολατρών" την όλη κατάσταση στην Ελλάδα. Μάλιστα η ίδια είχε πει για τον συμβολισμό: "Ο Βασιλιάς Αστόχαστος είναι το  καθεστώς, το Βασιλόπουλο ο Νέος Ελληνισμός, όπως θα τον ήθελα, εκείνος που θα ζητήσει μέσα του να βρει τη δύναμη να αναγεννηθεί, όχι έξω, ρίχνοντας το φταίξιμο στον ένα και στον άλλο".

Ανάμεσα στα δρώμενα του Έργου τα παιδιά από το Μουσικό Σχολείο ερμήνευσαν  τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι τα οποία γράφτηκαν για το Παραμύθι χωρίς Όνομα, με πολύ ευαίσθητο τρόπο και γεμάτα σεβασμό. Πολλά συγχαρητήρια, λοιπόν, αξίζουν στους μαθητές αλλά και στους Καθηγητές τους, που κατάφεραν με την παράσταση τους να δώσουν Όνομα στο παραμύθι τους  και τη δική τους ταυτότητα.

Read more...

Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη

Συγκίνησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Οδυσσέας Ελύτης», όταν την Τρίτη 14 Μαΐου παρουσίασαν μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας» αφιερωμένη στο μεγάλο ποιητή, στα πλαίσια της παρουσίασης του προγράμματος τους.
Μουσική, χορός, τραγούδι, δρώμενα από μαθητές εμπνευσμένα από στίχους του Οδυσσέα Ελύτη σε μια σύνθεση αρμονική. Το αποτέλεσμα ξεχωριστό και μοναδικό. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ξέσπασε αρκετές φορές αυθόρμητα σε θερμό χειροκρότημα δείχνοντας τη συγκίνηση και τη χαρά που πλημμύριζε την ψυχή του.

Read more...

Spring Festival 2013

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Γεωργία Κίτσιου, καθηγήτρια Αγγλικών

                                    Βιργινία Καραφούσια, καθηγήτρια μουσικής

Read more...

Χριστουγεννιάτικη γιορτή - Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2012

Στον χώρο του Μουσικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή με μεγάλη επιτυχία από τους μαθητές και τους καθηγητές. Παρουσιάστηκαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τα σύνολα του σχολείου με υπεύθυνους τους καθηγητές μουσικής, Μπαλιάκα Ιωάννη, Ιορδάνη Κουτσιμανή, Βασίλη Βαλαβάνη, Λάμπρο Μπέκιο, Καραφούσια Βιργινία, Ίννα Παπαδοπούλου, Ελένη Νατσάκου.

Επίσης, οι μαθητές/τριες της β΄ γυμνασίου παρουσίασαν μουσικοθεατρικά το χριστουγεννιάτικο παραμύθι "Τσικαϊμ" της Βεροιώτισσας λαογράφου, Βούλας Χατζίκου, το οποίο προετοίμασαν στο μάθημα του θεάτρου με υπεύθυνη καθηγήτρια, την Χαρά Σκουμποπούλου. Το παραμύθι παρουσιάστηκε επίσης σε εκπομπή αφιέρωμα στα Χριστούγεννα από τη ραδιοφωνική ομάδα του σχολείο  στο μαθητικό ραδιόφωνο "European School Radio".

Το απόγευμα τα μουσικά σύνολα παρουσίασαν ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στο φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια.

λ

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές γέμισαν οι χώροι του σχολείου μας δημιουργώντας μια όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα. Την ευθύνη του bazar είχε η γυμνάστρια του σχολείου, Αγγελική Βελιάδου. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account