Συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου στην τελετή βράβευσης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων της ΕΜΕ

Ενθουσίασαν το κοινό οι μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Μαρία Γεωργίου και Μάριος Δασκαλάκης, με το σύντομο μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης  των μαθητών και μαθητριών Ε' και ΣΤ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Ημαθίας, οι οποίοι διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς "Παιχνίδι και Μαθηματικά" του σχολικού έτους 2015-2016, την οποία πραγματοποίησε το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιουνίου στο γήπεδο μπάσκετ της Εληάς στη Βέροια. 

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, κ. Γιάννης Καμπουρίδης, ο οποίος είναι και μέλος της ΕΜΕ, παρουσίασε τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου στο κοινό και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους.

 Δείτε εδώ στο 13΄ περίπου λεπτό τη συμμετοχή των μαθητών.

Read more...

Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση της χορωδίας "Εμμέλεια" του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας,  Εμμέλεια,  η οποία συμμετείχε ως χορωδία guest τη 2η ημέρα των εκδηλώσεων της 1ης Συνάντησης Παιδικών- Νεανικών Χορωδιών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νάουσας εν canto  στις 22 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.  

Η χορωδία του Μουσικού Σχολείου, υπό τη διεύθυνση της υπεύθυνης καθηγήτριας, Ελένης Νατσάκου, παρουσίασε  ένα μέρος του ρεπερτορίου της με έργα από την περίοδο του Μπαρόκ έως τον 20ο αιώνα αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα  και την  θετικότατη κριτική των παρευρισκόμενων. 

Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια πιάνου, Γεωργία Ιωαννίδου.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τις καθηγήτριές τους!

Δείτε εδώ ρεπορτάζ από τον τύπο.

Read more...

Συμμετοχή της Χορωδίας "Εμμέλεια" στην 1η Συνάντηση Παιδικών- Νεανικών Χορωδιών στη Νάουσα

Στην 1η Συνάντηση Παιδικών- Νεανικών  Χορωδιών που διοργανώνει ο Σύλλογος Πολιτισμού Νάουσας εν canto έχει προσκληθεί να συμμετάσχει - ως ΄΄Guest΄΄ χορωδία - η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής '' Εμμέλεια΄΄ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Κυριακή 22 Μαίου 2016.  Η Συνάντηση θα διεξαχθεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο στη Νάουσα.

Η εκδήλωση την Κυριακή 22-05-2016  θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 - 20:30. 

 Το ρεπερτόριο της Χορωδίας ΄΄Εμμέλεια''  περιλαμβάνει έργα από την περίοδο του  Μπαρόκ μέχρι και τον 20ο αιώνα

 •       Lascia   chi’o pianga   -  Rinaldo    - G.F. Handel  Άσε με να κλάψω για την κακή μου μοίρα  

  Άρια – σοπράνο από την  2η πράξη της  όπερας  Rinaldo του  G.FHandel.                                                                                                                                                            Είναι η 1η όπερα του σε ιταλικό λιμπρέτο του GiacmmoRossi.  Η πρεμιέρα της όπερας έγινε  στο Θέατρο της Βασίλισσας στο Λονδίνο στις 24 Φεβρουαρίου του 1711.                                          

 •    Επεξεργασία για τρίφωνη  γυναικεία- παιδική χορωδία: Νατσάκου Ελένη  .

 •     What a wonferful World -   Bob Thiele  -   Επεξεργασίαγια  2φωνη  γυναικεία-παιδική χορωδίαΝατσάκου Ελένη        

 •    FUNICULI    FUNICULA      Luigi Denza  

  Γνωστό Ναπολιτάνικο τραγούδι το οποίο συνέθεσε  ο LuiogiDenza το 1880  στην  γενέτειρα του  CastellamarediStabia σε στίχους του PeppinoTurco  για τα εγκαίνια του 1ου  τελεφερίκ στον Βεζούβιο.  

 • Ιθάκη  - Γιάννη Δροσίτη (1999) -  Έργο για 3φωνη  γυναικεία ή παιδική χορωδία 

 • JentendsleMoulin       Παραδοσιακό  Κεμπέκ-   Καναδά     -   Σε επεξεργασία  για 3φωνη γυναικεία- νεανική  χορωδία –  Donald  Patriquin                                                                                                                      

 •                                                                                                     Η υπεύθυνη της χορωδίας
 •                                                                                                            Ελένη Νατσάκου
Read more...

Ηχηρό και Μελωδικό Αντιπολεμικό Μήνυμα από την ομάδα «Νότες για την Ειρήνη» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

 • Published in Videos

           Ηχηρό και μελωδικό αντιπολεμικό μήνυμα έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Απριλίου 2016  από την πλατεία Δημαρχείου αυτή τη φορά συνεχίζοντας τη δράση της η ομάδα «Νότες για την Ειρήνη» του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Δώσε ευκαιρία στην Ειρήνη» που υλοποιείται τη φετινή χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Ειρήνη, συμμετέχοντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Ημαθίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

         Τα μέλη της ομάδας συγκίνησαν το κοινό που είχε συγκεντρωθεί παρουσιάζοντας μια διαδραστική παράσταση με επιλεγμένα ποιήματα και τραγούδια από σημαντικούς δημιουργούς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι οποίοι στηλιτεύουν τον πόλεμο, με στίχους του ποιητή της Ειρήνης, Νικηφόρου Βρεττάκου,  με τους οποίους ξεδιπλώνεται η ομορφιά της ειρηνικής ζωής αλλά και με συγκλονιστικές μαρτυρίες των αθώων παιδιών – θυμάτων πολέμου. Σε αυτά τα παιδιά του πολέμου ήταν άλλωστε επικεντρωμένη και αφιερωμένη η παράσταση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν από μικρούς φίλους της ομάδας ποιήματα στο κοινό που μετέφεραν ειρηνικά μηνύματα και τα οποία είχαν σχεδιάσει οι μαθητές της β΄ γυμνασίου του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, προκάλεσαν οι ζωγραφιές οι οποίες σχεδιάστηκαν από παιδιά που παρακολουθούσαν την εκδήλωση και τα οποία παρακινήθηκαν από τα μέλη της ομάδας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω της ζωγραφικής εμπνεόμενα από την μουσική και τα ποιήματα που άκουγαν.

        Την επιμέλεια του παράστασης που παρουσιάστηκε είχε η φιλόλογος και υπεύθυνη του προγράμματος Αγωγής Υγείας, Χαρά Σκουμποπούλου, σε συνεργασία με την μουσικό, Γεωργία Ιωαννίδου, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα και είχε την επιμέλεια της ενορχήστρωσης και διδασκαλίας των τραγουδιών. Ευχαριστούμε την κα Κική Ιντζεβίδου για την συμβολή της και τον κ. Κώστα Γεωργίου για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

         Πλούσιο υλικό για το θέμα της ειρήνης και του πολέμου καθώς και για τη δράση της ομάδας μπορείτε να πληροφορηθείτε από το ιστολόγιό της: http://notesgiatineirini.blogspot.gr/

Δείτε εδώ,  εδώ και εδώ ρεπορτάζ από τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ και στο τέλος της ανάρτησης βίντεο.

Read more...

Συμμετοχή σε αντιπολεμική εκδήλωση - Νότες για την Ειρήνη: "Το όνειρο του παιδιού είναι η Ειρήνη"

Η ομάδα "Νότες για την Ειρήνη" του προγράμματος Αγωγής Υγείας: Δώσε ευκαιρία στην Ειρήνη θα συμμετάσχει σε αντιπολεμική εκδήλωση την Παρασκευή μετά τις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Δημαρχείου και θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ποιήματα και μουσική με θέμα τα παιδιά του πολέμου: "Το όνειρο του παιδιού είναι η Ειρήνη". 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
 1. Ειδησεις
 2. Ετικετες
 3. Videos

Sign In or Create Account