Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου αποχαιρετά τον Διευθυντή κ. Βασίλειο Τσαπράζη

       Τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Βεροίας, κ. Βασίλειο Τσαπράζη, αποχαιρέτησαν οι Καθηγητές/τριες του Σχολείου την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, ο οποίος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης από την ενεργό δράση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μετά από 32 χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς.

       Ο κ. Τσαπράζης σε κλίμα συγκίνησης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Σύλλογο Καθηγητών για την καλή συνεργασία και ευχήθηκε τη συνεχή πρόοδο του Σχολείου.

Ο Σύλλογος τον ευχαρίστησε επίσης για την αδιάκοπη προσπάθεια και στήριξη που παρείχε στους μαθητές/τριες και Καθηγητές/τριες στα 5 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου, ευχήθηκε προσωπική ευτυχία, υγεία, καλή δύναμη στη νέα του πορεία και του προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Προχωρήστε παρακάτω για να δείτε βίντεο εδώ.

     

Read more...

Μεγάλη η επιτυχία της Συναυλίας Συνόλων στη Στέγη στις 6-5-2014

Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της Εκκλησίας, του Δήμου και της ΔΔΕ Ημαθίας παραγματοποιήθηκε η τελική εκδήλωση των Συνόλων του μουσικού Σχολείου Βεροίας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι ακροατές που κατέκλυσαν την αίθουσα χειροκρότησαν τα σύνολα:

-Φλάουτων (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ματσίγκου Εύα)

-Κιθαριστικό ΄΄Φυγόκεντρες Δυνάμεις΄΄ (Υπεύθυνος καθηγητής :Μπέκιος Λάμπρος)

-Χάλκινων πνευστών (Υπεύθυνος καθηγητής: Δερμιτζάκης Αθανάσιος)

-Μπουζουκιών (Υπεύθυνος καθηγητής: Χατζησεμίδης Αναστάσιος)

-Παραδοσιακής   Μουσικής (Υπεύθυνοι καθηγητές : Μπαλιάκας Γιάννης και Κουτσιμανής Ιορδάνης )

-Ευρωπαϊκής Χορωδίας : (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νατσάκου Ελένη και  συνοδεία πιάνου: Ιωαννίδου Ελισάβετ)

-Ορχήστρας & Χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής : (Υπεύθυνοι καθηγητές ορχήστρας: Βαλαβάνης Βασίλειος & Καραφούσια Βιργινία - Υπεύθυνη καθηγήτρια χορωδίας: Νατσάκου Ελένη . Διεύθυνση Ορχήστρας & Χορωδίας Ευρωπαϊκής  Μουσικής : Βιργινία Καραφούσια)

Αξίζουν συγχαρητήρια και στους 90 μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Βεροίας για την άψογη παρουσίαση η οποία  απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Ακολουθεί φωτογραφικό σύνολο καθώς και βίντεο (συλλογή Γεωργία Ιωαννίδου).

Read more...

Συναυλία Συνόλων - Παύλειο 11-4-2014

Στο κατάμεστο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μενδρεσέ) έλαβε χώρα, με πολύ μεγάλη επιτυχία, η Συναυλία των Μουσικών Συνόλων των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βεροίας στις 11-4-2014.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων , συμμετείχαν τα σύνολα : Βυζαντινής Mουσικής, Κιθαριστών ΄΄Φυγόκεντρες Δυνάμεις΄΄ και Παραδοσιακής Mουσικής υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών κ.κ. Κουτσιμανή Ιορδάνη, Μπέκιου Λάμπρου και Μπαλιάκα Ιωάννη.

Ακολουθεί φωτογραφικό αρχείο και βίντεο από συλλογή της Καθηγήτριας Πιάνου κ. Καραφούσια Βιργινίας καθώς και όλο το αναλυτικό πρόγραμμα της Εκδήλωσης. Περισσότερες φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα του Μουσικού Σχολείου στο Facebook.

Το Μουσικό Σχολείο Βεροίας αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τις ολόθερμες ευχαριστίες του στην Ιερά Μητόπολη Βεροίας, Καμπανίας και Ναούσης του για την παραχώρηση του Παυλείου Πολιτιστικού Κέντρου.

Read more...

Spring Festival 2014

      Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συγχαίρουν θερμά τους μαθητές του σχολείου Ζαμπέτα Βασίλειο, Ζαμπέτα Γεωργία, Καλφόπουλο Αργύριο, Μπαλτζή Μαριάννα, Παγγούρα Αφροδίτη και Ρούσκα Θεόδωρο για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στην Ανοιξιάτικη γιορτή (SpringFestival) η οποία διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά την Κυριακή 6-4-2014 στο Χώρο Τεχνών  καθώς και τον Καθηγητή Μουσικής κ.Αθανάσιο Δερμιτζάκη για την πολύτιμη βοήθειά του.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ένωση των καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας σε συνεργασία με τη σύμβουλο της Αγγλικής κ. Καλλιόπη Κιοκπάσογλου. Το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε φέτος για δεύτερη χρονιά  με τα τραγούδια

«Don’t worry, be happy» ( BobMarley),

«Counting Stars» (OneRepublic),

«We willr ock you» (Queen).

Στην Ανοιξιάτικη Γιορτή έλαβαν μέρος αρκετά Σχολεία του Νομού μας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι προσπάθειες όλων των μαθητών που συμμετείχαν ήταν αξιέπαινες.

 

Read more...

Οι τοίχοι γέμισαν…ποιήματα - Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2014

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας γιόρτασε την 21η Μαρτίου  

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

                          ΄΄Την Άνοιξη, αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις΄΄, γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης! 

Αυτό έκαναν μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βεροίας την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων.  

         Πραγματοποίησαν ένα διαφορετικό μάθημα στην αυλή του σχολείου που προκάλεσε το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό όλων με πρωτοβουλία των φιλολόγων, Ιντζεβίδου Κυριακής και Σκουμποπούλου Χαρίκλειας σε συνεργασία με την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών, Χαμιδιελή Φωτεινή.

         Το προαύλιο γέμισε ήχους, στίχους, ζωγραφιές.Στο πρώτο μέρος της δράσης οι μαθητές εμπνεύστηκαν από αγαπημένους στίχους ποιητών και εκφράστηκαν δημιουργώντας πρωτότυπα εικαστικά έργα ενώ ταυτόχρονα «φύτεψαν» και το δέντρο της…αγάπης, ένα δέντρο γεμάτο από ποιήματα καθώς και από μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων. Στο δεύτερο μέρος συμμετείχαν σε διαγωνισμό απαγγελίας με ποιήματα αγαπημένων Ελλήνων, ξένων ποιητών αλλά και με δικά τους έργα τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας. Οι απαγγελίες πλαισιώνονταν από μουσική την οποία έπαιζαν μαθητικά μουσικά σύνολα δημιουργώντας μια όμορφη και συγκινητική ατμόσφαιρα.

       Ήταν μια ωραία πρόκληση για τους μαθητές μας να δουν το σχολείο ως χώρο συμμετοχικής δημιουργίας και έκφρασης, να προβληματιστούν μέσω της ποίησης, αλλά και να δώσουν με την αθωότητα και την ειλικρίνεια που τους διακρίνει το αισιόδοξο μήνυμα ότι « όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις».

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account