Τραγουδάμε για το Πολυτεχνείο

Ραδιοφωνική πρεμιέρα για τους Ραδιοκατακτητές

Ακούστε εδώ την εκπομπή

Η ραδιοφωνική ομάδα "Ραδιοκατακτητές" του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετείχε ενεργά στο ραδιοφωνικό αφιέρωμα του European School Radio τιμώντας την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στις 7 - 8 μ.μ. μεταδόθηκε στο European School Radio η ραδιοφωνική εκπομπή που ηχογραφήθηκε το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου 2020 εξ αποστάσεως. Στην εκπομπή αξιοποιήθηκε  κυρίως το ηχητικό υλικό της περσινής εκδήλωσης για το Πολυτεχνείο καθώς και δημιουργικές εργασίες μαθητών μας που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας αλλά και το υλικό που ανάρτησαν οι ακροατές στο padlet που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος. 

Ευχαριστούμε τους καθηγητές μουσικής, Γιάννη Μπαλιάκα και Γεωργία Ιωαννίδου που μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε το υλικό.

Ευχαριστούμε τους ακροατές μας που συμμετείχαν ενεργά στο chat του σταθμού και μας ενθάρρυναν καθώς και αυτούς που άφησαν τα μηνύματά τους στο Padlet που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το European School Radio. Δείτε το εδώ.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί και το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 13:00 - 14:00 από το European School Radio. Ακούστε την εδώ.

 

Read more...

Ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio και η ραδιοφωνική ομάδα «Ραδιοκατακτητές» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σας καλούν να συμμετάσχετε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στο ραδιοφωνικό αφιέρωμα με αφορμή την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι στην ιστορία με όχημα τη μουσική και τον λόγο, για να θυμηθούμε τα σημαντικά γεγονότα του Πολυτεχνείου μέσα από παλιές και νέες εκπομπές των ραδιοφωνικών παραγωγών του EuropeanSchoolRadio που θα μεταδίδονται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.

Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας για να τιμήσουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ακούστε τις εκπομπές των σχολείων κι αφήστε το δικό σας μήνυμα στο chat του σταθμού εδώ.

Στο Padlet μπορείτε να αφήνετε τα μηνύματά σας για τη σημερινή μέρα καθώς και άλλο ενδιαφέρον υλικό! https://padlet.com/etouliou/1wb4lljdyc8a90tf

Αξιοποιούμε το μαθητικό ραδιόφωνο, για να πούμε

Ναι στην Ελευθερία Έκφρασης

Ναι στη Δημοκρατία

Συντονιστείτε μαζί μας!

Οι εκπομπές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Θα μεταδοθούν το πρωί και το απόγευμα σε επανάληψη από το Μουσικό Βέροιας παλιότερες εκπομπές που περιλαμβάνουν το υλικό των εκδηλώσεων του 2013 και 2014.

Τα μέλη της νέας ραδιοφωνικής ομάδας "Ραδιοκατακτητές" που αποτελείται από μαθητές της β΄ γυμνασίου το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της βιωματικής προσέγγισης της μάθησης θα ηχογραφήσουν ωριαία εκπομπή με τίτλο: Τραγουδάμε για το Πολυτεχνείο που θα μεταδοθεί στις 7 - 8 το απόγευμα  αξιοποιώντας τα τραγούδια της περσινής εκδήλωσης αλλά και παλαιότερων καθώς και δημιουργικές εργασίες στο μάθημα της λογοτεχνίας.

Την επιμέλεια του ραδιοφωνικού αφιερώματος εκ μέρους της ραδιοφωνικής ομάδας Βέροιας έχει η φιλόλογος - υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας, Χαρά Σκουμποπούλου.

Το πρόγραμμα

(πατήστε πάνω στους υπογραμμισμένους τίτλους για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις εκπομπές μας)

Ώρα

Εκπομπή

Σχολείο

9:00 - 10:00

“Πώς να σωπάσω” 

Μουσικό Σχολείο Βέροιας

10:00 - 11:00

Εκδήλωση - επέτειος Πολυτεχνείου2013

2ο ΓΕΛ Κιλκίς

11:00 - 12:00 

Ε και…; 

3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

12:00 - 12:30

“Πολυτεχνείο 1973 - 2013”

Μουσικό Σχολείο Βέροιας

12:30 - 12:45

“Έχουμε θέμα” για το Πολυτεχνείο

4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

12:45 - 13:00

Τα “Σούπερ παιδάκια” τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου

12ου Νηπιαγωγείου Βέροιας

13:00  13:30 

“Ο Φώνης στο Πολυτεχνείο” Απόσπασμα ραδιοφωνικού θεατρικού έργου με τίτλο “Ραδιοφωνικές Πτήσεις στο Χρόνο” από το εθνικό έργο e twinning με τίτλο: “Μια θεατρική παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου στο δικό μας ραδιόφωνο – European School Radio”

1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού

13:30 - 14:00

Αφιέρωμα Στ’ τάξης στην επέτειο του Πολυτεχνείου

47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου 

14:00 - 15:00

Αφιέρωμα στον αγώνα των φοιτητών

3ο Δημοτικό σχολείο Άργους

15:00 - :15:05

¨Δυο λόγια κι ένα τραγούδι” για το Πολυτεχνείο

15ο Δημοτικό σχολείο Βόλου

15:05 - 15:15

Απόσπασμα από τη θεατρική μεταφορά του βιβλίου της Ζώρζ Σαρή “Τα Γενέθλια”

8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αττικής

15:15 - 15:30

Γυρίζω τις πλάτες μου

Το σφαγείο

Συνεργασία Γυμνασίου - ΓΕΛ Καρπενησίου

15:30 - 16:00

“Ο Φώνης στο Πολυτεχνείο” Απόσπασμα ραδιοφωνικού θεατρικού έργου με τίτλο “Ραδιοφωνικές Πτήσεις στο Χρόνο” από το εθνικό έργο e twinning με τίτλο: “Μια θεατρική παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου στο δικό μας ραδιόφωνο – European School Radio” 

(σε επανάληψη)

1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού

16:00 - 17:00 

Ε,.... και; (σε επανάληψη)

3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

17:00 - 18:00 

“Πώς να σωπάσω…”

Μουσικό Σχολείο Βέροιας

18:00 - 19:00 

“Εκδήλωση - επέτειος Πολυτεχνείου2013 (σε επανάληψη)

2ο ΓΕΛ Κιλκίς

19:00 - 20:00 

“Τραγουδάμε για το Πολυτεχνείο” (νέα εκπομπή)

Αξιοποίηση τραγουδιών από την εκδήλωση του 2019

Μουσικό Σχολείο Βέροιας

20:00 - 22:00

“Πολυτεχνείο Τότε και Τώρα”

2ο ΓΕΛ Εχεδώρου

22:00 - 00:00

Μουσικές επιλογές για το Πολυτεχνείο, από τη φοιτήτρια και ραδιοφωνική παραγωγό του ESR Μυρτώ Χωραΐτη Σιδέρη

 

Read more...

Πολυτεχνείο 1973 - 2019 Εκδήλωση μνήμης και τιμής από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 το Μουσικό Σχολείο Βέροιας πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές του Λυκείου υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, Λούκα Μαριάννας και Κίτσιου Γεωργίας όπως και των καθηγητών μουσικής, Μπαλιάκα Ιωάννη και Ιωαννίδου Γεωργίας. Με αφηγήσεις, ηχητικά ντοκουμέντα της εποχής, μονόπρακτο καθώς και τραγούδια, δεμένα αρμονικά σε ένα σύνολο οι μαθητές μάς μετέφεραν στο κλίμα της εποχής και απέδωσαν τιμή σε εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη δημοκρατία.

 Δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση εδώ

 Βίντεο εδώ, εδώ, εδώ, εδώ

Read more...

Το Μουσικό Σχολείο τίμησε την επέτειο της 17ης Νοέμβρη

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συγχαίρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο Θεατρικό - Μουσική Παράσταση Καφενείον “Η Ελλάς” αφιέρωμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια την Παρασκευή 16 - 11 - 2018 στις 10.00 π.μ.

Μπράβο σε όλους τους μαθητές του Λυκείου που συμμετείχαν στο θεατρικό, στην ορχήστρα και στη χορωδία, αρκετοί από τους οποίους σε διπλό ρόλο. Επίσης, στις μαθήτριες Αβραάμ Δήμητρα, Γεωργίου Νάγια και Παπαγιάννη Αλίκη για τις ζωγραφιές που επιμελήθηκαν στα σκηνικά της παράστασης.

Σημαντική ήταν η βοήθεια της κας Νατσάκου Ελένης και κας Ιωαννίδου Έλσας στις πρόβες της χορωδίας και του κ. Θωμαδάκη Πολυχρόνη στα σκηνικά.

Συγχαρητήρια στην κα Ιωαννίδου Γεωργία για τη Διδασκαλία της Χορωδίας, στον κ. Βαλαβάνη Βασίλειο για την Ενορχήστρωση και τη Διεύθυνση της ορχήστρας και της χορωδίας στην καθηγήτρια μουσικής, Εύα Δημοκωστούλα που συμμετείχε στην ορχήστρα (βιολί) και στην κα Γρίβα Αλεξάνδρα και τον κ. Κοτρίδη Ανδρέα για τη Σκηνοθεσία του Θεατρικού και τον Γενικό Συντονισμό της Παράστασης.  

Ευχαριστούμε τους μαθητές και συνοδούς δασκάλους της έκτης τάξης από το 1ο, 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας οι οποίοι παρακολούθησαν την παράσταση. Τέλος την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Σοφιανίδης Γεώργιος και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κα Σουμελίδου Μαρία. 

Δείτε ρεπορτάζ από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο εδώ

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
  1. Ειδησεις
  2. Ετικετες
  3. Videos

Sign In or Create Account